Garmin f305

gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:
pierwsze pytanie jest takie - po co ci tempo chwilowe?

drugie pytanie: nie masz czasami na jednym ekranie pace a na drugim LAP pace?
Odpowiedź pierwsza: po to, żeby wiedzieć, czy trzymam się założonych widełek treningu. Zresztą, co to za pytania, to tak jakbyś zapytał po co mi w ogóle to urządzenie :)

Odpowiedź druga: "zdecydowanie na obu ekranach jest "pace". Nie może to być żadne tempo "średnie", bo podane wartości na obu ekranach szybko się zmieniają gdy przyspieszam lub zwalniam. Po prostu często bardzo się różnią od siebie nawzajem, o kilkadziesiąt s/km.

Zresztą, kurde, to jest wątek o 305-ce i mam nadzieję że od kilku dni miliony ludzi nie robi nic innego tylko sprawdza to, co napisałem, bez teoretyzowania ;)
New Balance but biegowy
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gocu, nie jesteś nowy, na forum, nie czytałeś dyskusji na temat bezużyteczności wskazań tempa chwilowego? w skrócie:

1. podlega ono zbytnim wahaniom bieżącym na skutek ograniczonej precyzji działania GPSu (niedokładności lokalizacji) oraz ograniczonej częstości próbkowania,

2. tempo chwilowe pokazuje Tobie tylko to jak biegniesz w tej dokładnie chwili, nie mówi nic o tym co działo się chociażby 5 sekund wcześniej. Nietrudno wyobrazić sobie sytuację, gdy masz do zrobienia interwały kilometrowe po 4:00/km, w ciągu interwału dwa razy - na początek i na koniec - spoglądasz na zegarek, za każdym razem pokazuje 4:00/km, co z tego, jeżeli 700m między tymi wskazaniami biegłeś po 4:15/km? Tempo odcinka po pierwsze już po kilkunastu sekundach stabilizuje się na tyle by być wiarygodnym wskazaniem, po drugie daje Tobie w każdej chwili odpowiedź czy CAŁY dany odcinek biegniesz w dobrym tempie, czy tylko w tej jednej sekundzie masz akurat zadane tempo.

zostawiam do rozważenia.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

meszka pisze:Przerobiłem kilka trzysta piątek i zawsze głośniczek ( te nieszczęsne otwory) zaklejam kawałkiem naklejki. Bo jak on ma nie paść po bezpośrednim kontakcie z wodą i solą?
Też tak myślę, że to wina wody/soli, ale Master Restart pomógł :taktak: znów działa dźwięk, ale jakby ciszej :spoko:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
chester83
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44m:04s
Życiówka w maratonie: 4:58:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hej, mam problem z Garminem 305, nie mogę go włączyć, jak podłączę go kablem usb do pc to pokazuje się komunikat "trwa ładowanie baterii", który zmienia się mniej więcej po ok.5 sekundach na komunikat "zakończono ładowanie baterii".

gdy jest podłączony do pc, to jestem w stanie do uruchomić, ale nie mogę przesłać żadnego treningu.

wiecie może jak to naprawić?

z góry dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

chester83 pisze:hej, mam problem z Garminem 305, nie mogę go włączyć, jak podłączę go kablem usb do pc to pokazuje się komunikat "trwa ładowanie baterii", który zmienia się mniej więcej po ok.5 sekundach na komunikat "zakończono ładowanie baterii".

gdy jest podłączony do pc, to jestem w stanie do uruchomić, ale nie mogę przesłać żadnego treningu.

z góry dzięki za pomoc
soft reset:

Connect device to computer
Press and hold Mode and Lap/Reset for 10 seconds
Release both buttons
Power device on once device starts to charge
Krzysiek
chester83
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

niestety nie pomaga
Buniek pisze:
chester83 pisze:hej, mam problem z Garminem 305, nie mogę go włączyć, jak podłączę go kablem usb do pc to pokazuje się komunikat "trwa ładowanie baterii", który zmienia się mniej więcej po ok.5 sekundach na komunikat "zakończono ładowanie baterii".

z góry dzięki za pomoc
soft reset:

Connect device to computer
Press and hold Mode and Lap/Reset for 10 seconds
Release both buttons
Power device on once device starts to charge
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

to spróbuj hard reset - tak samo, tylko że przycisk zasilania/podświtlenia+lap - z tym, ze możesz stracić wszystkie dane zapisane w tym momence na zegarku
Krzysiek
chester83
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

to też nie pomaga, próbowałem wielokrotni
Buniek pisze:to spróbuj hard reset - tak samo, tylko że przycisk zasilania/podświtlenia+lap - z tym, ze możesz stracić wszystkie dane zapisane w tym momence na zegarku
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gife pisze:
meszka pisze:Przerobiłem kilka trzysta piątek i zawsze głośniczek ( te nieszczęsne otwory) zaklejam kawałkiem naklejki. Bo jak on ma nie paść po bezpośrednim kontakcie z wodą i solą?
Też tak myślę, że to wina wody/soli, ale Master Restart pomógł :taktak: znów działa dźwięk, ale jakby ciszej :spoko:
O, i przestało działać znów. Chyba wyślę na gwarancji zawczasu.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

po wczorajszym polmaratonie przestal dzialac mi czujnik tetna.. :( wczoraj mialem koszulke mokra bo co 2 km byla woda i sie oblewalem...i myslalem jak wyschne bedzie dzialac dzis wlaczam i nic nie chce sie poloczyc z zegarkiem.. :(
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wrzuć nowe baterie :)
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gife pisze:
Gife pisze:
O, i przestało działać znów. Chyba wyślę na gwarancji zawczasu.
Głośniczek przestał pikać lub pika cichutko= wymiana garmina na nowy :taktak: Wysyłać do serwisu póki na gwarancji jest!
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Wrzuć nowe baterie :)
rozkręciłem i mam maxell cr2032h bylem w miescie i nigdzie u mnie nie ma.. :( w necie szukalem i nie moge znalesc.. :( help..
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

CR2032h to jedne z najbardziej popularnych płaskich baterii - mam je choćby we wspomnianym pasku od FR305 czy wadze kuchennej. Jak potrzebowałem je kiedyś na niedzielne wybieganie o 5 rano to znalazłem je nawet na stacji benzynowej - bodajże od Philipsa - działają do dzisiaj :)
emilr10
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:39:30
Życiówka w maratonie: 03:05:09

Nieprzeczytany post

[/quote]
Głośniczek przestał pikać lub pika cichutko= wymiana garmina na nowy :taktak: Wysyłać do serwisu póki na gwarancji jest![/quote]

U mnie też przestał pikac.Wczoraj wysłałem do serwisu i póki co czekam co będzie dalej,na razie nie mam żadnej wiadomości.Nie orientuje się ktoś ile może potrwac procedura reklamacyjna?
Jakoś mi się biegac nie chce bez tego cudeńka :grr:
Obrazek
ODPOWIEDZ