MIKOŁÓW - Stadion ul. Zawilców 8. Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
jackma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 3:09:06

Nieprzeczytany post

wandzik20 pisze:jackma zdaje mi się że od Ciebie spokojnie można wymagać zejścia poniże 3:10. Co ty na to?? Tylko nie daj się na starcie :D wyprzedzanie tysięcy truchtaczy (takich jak ja) chyba nie za dobrze zrobiłoby na Twój wynik.

Co do przebiegnięcia tego dystansu i trasy. Łaj not :D
Poprzeczkę mam zawieszoną o wiele wyżej, ale wszystko zależy od zdrowia. Wyprzedzanie tysięcy uczestników chyba mi nie grozi, są strefy czasowe. Deklarowany czas pozwala mi startować z strefy "1B", czyli drugiej po elicie.
tak było w tamtym roku
jackma
10km-36:14 21.07.12; 15km-57:03 01.04.12; 21,097km-1:23:17 25.03.12; 42,195km-3:09:06 30.09.12
dzienniczek
komentarze
jackmaokolobiegowo
New Balance but biegowy
SobPrzemek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

filmik robi wrażenie, w szczególności ta ilość biegaczy
00:42:56 (netto) atest 10km Żory 14.10.2012
00:42:55 10 km GP Tychy 25.11.2012
01:35:13 Bieg Dzika 19,528 km 21.10.2012
Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:55

Nieprzeczytany post

Taka informacja do wszystkich korzystających z endomondo. Pojawiła się wersja 8.2.0 ale co najważniejsze to podobno (tak podaje autor ;-)):
- Ulepszono GPS: Lepsza dokładność i powiadomienia głosowe w przypadku utraty lub odzyskania sygnału GPS.
- Auto Pauza bardziej dokładna
- Bardziej precyzyjny rysunek trasy na mapie

dzisiaj zainstalowałem ciekawe czy faktycznie będą tak pozytywne zmiany.

Pozdrawiam
"Świat łamie każdegoi potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania" Ernest Hemingway
Awatar użytkownika
Jacek L
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56:13

Nieprzeczytany post

podoba mi sie pomysł wspólnego przebiegniecia trasy mikołowskiego biegu, byloby ekstra jesli uda nam sie znalezc dogodny termin dla wszystkich, co pewnie bedzie trudne

filmik z maratonu w Berlinie robi niesamowite wrażenie - Jackma pokaż im tam gdzie raki zimują :-)

w tej chwili jestem w delegacji w Szwecji i tu dopiero jest kultura biegowa, jestem w naprawde niedużym mieście a liczba osób, które tu biega robi bardzo pozytywne wrażenie, ludzie często się pozdrawiają, mają tu specjalnie przygotowane ścieżki w lasach, a wzdłuż prawie każdej ulicy jest osobnlo ścieżka dla rowerów / pieszych gdzie można wygodnie i bezpiecznie pobiegać, a w dodatku kierowcy jak widzą, że dobiegam do drogi to już z daleka hamują, żeby przepuścić pieszego. normalnie bajka :-) z niemal każdym można pogadać o bieganiu, zawodach, nawet jak ktoś nie biega to zna teorię, pojęcia itd. tu jest jakiś raj dla biegaczy :hejhej:
10 km - 53:47 (16.09.2012, Tychy) :-)
Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jacek L pisze:w tej chwili jestem w delegacji w Szwecji i tu dopiero jest kultura biegowa, jestem w naprawde niedużym mieście a liczba osób, które tu biega robi bardzo pozytywne wrażenie, ludzie często się pozdrawiają, mają tu specjalnie przygotowane ścieżki w lasach, a wzdłuż prawie każdej ulicy jest osobnlo ścieżka dla rowerów / pieszych gdzie można wygodnie i bezpiecznie pobiegać, a w dodatku kierowcy jak widzą, że dobiegam do drogi to już z daleka hamują, żeby przepuścić pieszego. normalnie bajka :-) z niemal każdym można pogadać o bieganiu, zawodach, nawet jak ktoś nie biega to zna teorię, pojęcia itd. tu jest jakiś raj dla biegaczy :hejhej:
ale chyba nie zostaniesz w tym raju tylko wrócisz na stadion w Mikołowie ;-)
"Świat łamie każdegoi potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania" Ernest Hemingway
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:37

Nieprzeczytany post

Lukas75 pisze:Taka informacja do wszystkich korzystających z endomondo. Pojawiła się wersja 8.2.0 ale co najważniejsze to podobno (tak podaje autor ;-)):
- Ulepszono GPS: Lepsza dokładność i powiadomienia głosowe w przypadku utraty lub odzyskania sygnału GPS.
- Auto Pauza bardziej dokładna
- Bardziej precyzyjny rysunek trasy na mapie

dzisiaj zainstalowałem ciekawe czy faktycznie będą tak pozytywne zmiany.

Pozdrawiam

a dodali w końcu rolki do dyscyplin?! :oczko:
Jacek L pisze: w tej chwili jestem w delegacji w Szwecji i tu dopiero jest kultura biegowa, jestem w naprawde niedużym mieście a liczba osób, które tu biega robi bardzo pozytywne wrażenie, ludzie często się pozdrawiają, mają tu specjalnie przygotowane ścieżki w lasach, a wzdłuż prawie każdej ulicy jest osobnlo ścieżka dla rowerów / pieszych gdzie można wygodnie i bezpiecznie pobiegać, a w dodatku kierowcy jak widzą, że dobiegam do drogi to już z daleka hamują, żeby przepuścić pieszego. normalnie bajka :-) z niemal każdym można pogadać o bieganiu, zawodach, nawet jak ktoś nie biega to zna teorię, pojęcia itd. tu jest jakiś raj dla biegaczy :hejhej:
W Polsce dopiero "moda" na bieganie się rodzi... za chwilę i u nas tak będzie :hej: Próbuję być optymistką... :oczko: :hej:
Endo

10km: Życiowa Dycha - Krynica 7.09.2013 45:37
21km: Półmaraton Silesia 12.05.2013 1:47:35
Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Asiula pisze:a dodali w końcu rolki do dyscyplin?! :oczko:
nie widzę ale to już chyba zostanie pod łyżwiarstwo. Wieczorem dopiero zrobiłem aktualizację więc tak naprawdę przetestuję ją dopiero w niedzielę a w planach jest nowa trasa na Paprocany :-).
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lukas75 pisze:
Asiula pisze:a dodali w końcu rolki do dyscyplin?! :oczko:
nie widzę ale to już chyba zostanie pod łyżwiarstwo. Wieczorem dopiero zrobiłem aktualizację więc tak naprawdę przetestuję ją dopiero w niedzielę a w planach jest nowa trasa na Paprocany :-).

Ja jezdze na nartorolkach :oczko: Nie lubię na łyzwach po parku jezdzic :oczko:

Mikołow jest fajny... macie gdzie biegać, niczego wam nie zazdroszcze tak jak właśnie tych tras... :echech:
Endo

Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Byli już tu tez malkontenci którzy twierdzili ze w Mikołowie nie ma gdzie biegać ....w Bytomiu mam ten sam kłopot, jak się zaczyna robić ciemno wczesniej to juz wogóle porażka.....na zimę z treningami pewnie się przeniosę częściowo do Mikołowa....a dzisiaj dla odmiany Park Śląski :)

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:.....na zimę z treningami pewnie się przeniosę częściowo do Mikołowa....
Zabieraj czasem siostrzyczkę ze sobą :hahaha:
Endo

Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Asiula pisze:Ja jezdze na nartorolkach :oczko: Nie lubię na łyzwach po parku jezdzic :oczko:

Mikołow jest fajny... macie gdzie biegać, niczego wam nie zazdroszcze tak jak właśnie tych tras... :echech:
hahahah no tak na łyżwach ciężko ;-) ale mogę Cie pocieszyć "nartorolki " są w endomondo do wyboru :-).

Nie wiem jak się biega w Mikołowie bo jeszcze nie miałem okazji za wyjątkiem BBL-u i stadionu. A na Paprocany będzie start z Gostyni (koniec ulicy Tyskiej początek lasu można zostawić auto) tempo jak to moje wybieganie koło 6'10'' w jedną stronę około 8km więc zapraszam jeśli ma ktoś ochotę :-).
W tamtym rejonie jest parę fajnych tras i już zacząłem się orientować czy byłoby możliwe oznakowanie ich.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam

prawdopodobnie taka trasa będzie w Orzeszu

http://www.endomondo.com/routes/87318314

te brakujące 400m może zrobią na stadionie hmmm . Mam nadzieję że nie pojedzie pociąg w tym czasie ;-).
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No ładnie - Jacek cudze chwali...

a tak na poważnie to my przeżywaliśmy ten sam szok jak byliśmy w Szwecji na rowerach. Normalnie masakra. Gdziekolwiek wyjeżdzaliśmy zawsze mieliśmy pierwszeństwo - SZOK !!!

Pamiętajcie moi drodzy o jutrzejszych zajęciach. Narazie widzę że zaplanowany skok w dal musi poczekać. No cóż, innym razem. I tak zapewnimy moc atrakcji :D
wandzik20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jackma a jaki Ty kostium przygotowałeś na berliński maraton??? Proponuję strój Popeye'a lub Myszki Mickey :D
Wtedy masz duże szanse trafić do filmiku z biegu :D Zdaje mi się że ta druga opcja jest kusząca :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
jackma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 3:09:06

Nieprzeczytany post

wandzik20 pisze:Jackma a jaki Ty kostium przygotowałeś na berliński maraton??? Proponuję strój Popeye'a lub Myszki Mickey :D
Wtedy masz duże szanse trafić do filmiku z biegu :D Zdaje mi się że ta druga opcja jest kusząca :P
A jaki Ty ubierasz we Wrocławiu? Może coś przetestujesz :hej:
jackma
10km-36:14 21.07.12; 15km-57:03 01.04.12; 21,097km-1:23:17 25.03.12; 42,195km-3:09:06 30.09.12
dzienniczek
komentarze
jackmaokolobiegowo
ODPOWIEDZ