Zartuje to nie ja.. mozecie mi napisac kiedy biegacie dokladnie, tzn trenujecie? Chcialbym sie do Was przylaczyc i raz sie przebiec, a jak mi sie spodoba to moze to bedzie moje hobby:)
[b][url=http://www.sbbp.pl]SBBP.PL[/url] /Impossible is nothing/ [url=http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=136471]Allegro[/url]
[b]gg:1322
Co 2274 ? To jakiś tajemniczy kod ?
Czy sugerujesz żebym jeszcze na fali narodowego badania sobie IQ znalazł logiczną kontynuacje tego ciagu liczb ?
Poddaje się.
Robert, podaj rozwiązanie.
Dzięki za zdjęcie i komentarz! Z tak słabym czasem dostać się do Panteonu Sylwetek SBBP? zadziwiające. A do telewizji dostałem się tylko ze względu na koszulkę
AJ do tej pory zwykle tylko kibicowalem. Wczoraj pierwszy raz pobieglem i badzo mi sie podobało. Lubię biegać tą trasą - kiedyś MW tak się zaczynał. Rzeczywiście warto tu startować w południe - bijące dzwony u Św. Anny i potem dalej w kościele Św. Krzyża to piękna oprawa startu.
Czas około 49:20 - tak miało być.
Okazuje się, że FREDZIO zapomniał o mnie. Chyba jednak ja zamykałam stawkę. Byłam w koszulce SBBP i dwa razy na Bielanach. No cóż, nie każdy ma tyle szczęścia co ours brun .
Jola
Mały cytacik w nawiązaniu do ciekawej dyskusji o kurczeniu się wszechświata w kontekście poprawiania rekordów życiowych" "Einstein opracował ogólną teorię względności i z tej teorii powstało podstawowe równanie grawitacyjne dla wszechświata, jego statyczny model. W trakcie tworzenia tego równania Einstein odrzucił niektóre człony, które jego zdaniem były nieprawdziwe dla naszego świata. Pod koniec lat 20. XX wieku Aleksander Friedman, rosyjski fizyk, rozpatrując to równanie, analizował je łącznie z odrzuconym przez Einsteina członem. W wyniku tych rozważań powstał dynamiczny model wszechświata. Oznacza to, że wszechświat pulsuje.
Zgodnie z rozwiązaniem Friedmana możliwe są trzy formy istnienia wszechświata. Pierwsza: wszechświat jest statyczny, druga: rozszerza się w nieskończoność, trzecia: rozszerza się do określonej granicy, po czym się kurczy. Właściwe jest tylko jedno rozwiązanie, ale zależy ono od wielkości współczynnika, a ta jest uwarunkowana gęstością materii we wszechświecie. Jeżeli średnia gęstość jest mniejsza od określonej wielkości, to wszechświat rozszerza się ku nieskończoności, lecz jeżeli jest większa, będzie się rozszerzał do pewnych granic, a potem kurczył do wielkości wyjściowej.
Pierwsze rozwiązanie mówiące o statyczności świata uznaje się za najmniej prawdopodobne. W ciągu wielu lat astrofizycy próbowali badać gęstość materii we wszechświecie. Na razie jednak nie udało się jednoznacznie określić tego współczynnika. Uniemożliwia to sprecyzowanie, który z proponowanych modeli rzeczywiście funkcjonuje w naszym wszechświecie.
Zjawisko rozszerzania się wszechświata odkrył amerykański astronom Edwin Hubble na początku XX wieku. Zaobserwował on, że widma odległych galaktyk są bardziej przesunięte ku czerwieni niż widma galaktyk bliskich. Wywnioskował z tego, że wszechświat się rozszerza, a prędkość oddalania się galaktyk jest tym większa, im są one odleglejsze. Według istniejących współcześnie modeli fizycznych wszechświat rozszerza się od swojego centrum we wszystkie strony. Niejasne jest, czy będzie się rozszerzał w nieskończoność, czy w pewnym momencie proces ten się zatrzyma, a wszechświat zacznie się kurczyć. Jest to trzecia hipoteza, według której świat pulsuje: rozszerza się i kurczy. Ruch ten odbywa się w określonych granicach. "