Komentarz do artykułu Beskidy Ultra Trail 2013 - co nie wyszło organizatorom?

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja przyznam, że nie bardzo byłam i jestem zachwycona startem o północy. Człowiek niby cały dzień specjalnie nic nie robił, ale jednak wieczorem jakiś zmęczony się czuje i organizm domaga się odpoczynku. Gdy odprawa przewidziana jest o godz. 21, kończy się ok. godz. 22, a start 2 godziny później, to właściwie nie ma kiedy dość do siebie. Gdyby tak dać się ludziom te trzy, cztery, a może nawet pięć godzin przespać (czyli zaplanować start na godz. 2, 3 lub 4), to można zarówno pozachwycać się atmosferą nocy, świtu, wschodu, dnia, a nawet być może zachodu słońca. Dotychczas na Biegu Rzeźnika, Biegu 7 Dolin, Chudym Wawrzyńcu startowałam po krótkiej, ale jednak przerwie nocnej i dzięki temu czułam się znacznie lepiej. Na BUT musiałam się wspomagać kawą na każdym punkcie, na którym była dostępna.
PKO
Awatar użytkownika
AvantaR
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39m:54s
Życiówka w maratonie: 3g:28m:16s
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja o dziwo całkiem nieźle się czułem ze startem o północy. Nieporozumieniem natomiast była dla mnie odprawa o 21. Mimo obsuwy skończyła się dość szybko i później jeszcze 2 godziny kiblowania :/
Awatar użytkownika
kamilv
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:53
Życiówka w maratonie: 3:40:00

Nieprzeczytany post

Start o północy dla mnie może być. Szybkie zbieganie z czołówką nawet mi się spodobało. Mimo niewyspania i braku wypoczynku przed startem jakimś cudem w ogóle nie czułem senności na trasie. Co innego ogólne wykończenie i ból, ta 85-ka "z hakiem" na którą się szarpnąłem trochę mnie przerosła :) Tu napisałem trochę więcej:
http://biegampolodzi.pl/beskidzka-lekcj ... oze-bul100
Moment wkurzenia, bardzo krótki, miałem tylko jak razem z innymi się zgubiłem i sobie dołożyłem ok. 5 km nad Brenną, potem już mi było wszystko jedno, nie zwracałem uwagi na dodatkowe "atrakcje" tylko napierałem. To nie all inclusive tylko ultra...
Była niezła lekcja biegania i życia, sporo się o sobie dowiedziałem :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ