Zależy jaki taniec, bo niektóre naprawdę rozwijają kondycję i wytrzymałośćkamii334 pisze:Ja prócz biegania staram się pływać chociaż raz w tygodniu, ponadto ostatnio zapisałam się na kurs tańca! Chociaż to raczej nie rozwinie mojej kondycji, ale to także sport, więc nadmieniam
Jakieś sporty oprócz biegania?
Moderator: beata
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
Rower, piłka nożna halowa, tenis, czasami pływanie. Ogólnie to bez sporto nie wyobrażam sobie życia
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Ja w ostatnich tygodniach staram się urozmaicać moje treningi jak tylko mogę. Poza bieganiem gram w piłkę, koszykówkę, siatkówkę. Ponadto dorzuciłem siłownię, basen i zajęcia na salce gimnastycznej.
- Arasso
- Zaprawiony W Bojach
A ja rower, bieganie i pływanie czyli chyba najpopularniejszy zestaw. W domu oczywiście gimnastyka i ogólnorozwojowe ćwiczenia. A dla relaksu motocykl enduro
"Life can pull you down but running will always lift you up."
- Brando
- Stary Wyga
Jednym z głównych powodów (poza redukcją wagi ;p) biegania było wyrobienie wytrzymałości potrzebnej do gry w Futbol Amerykański. Niestety kontuzje i straszny brak czasu (praca) wyeliminowały mnie z gry w tym sezonie. Może w następnym?
Jednak bieganie w którym się zakochałem zostało :)
Ale dodałem jeszcze siłownię basen i rower, a to dlatego, że marzy mi się triatlon teraz :D
Jednak bieganie w którym się zakochałem zostało :)
Ale dodałem jeszcze siłownię basen i rower, a to dlatego, że marzy mi się triatlon teraz :D
Cele na 2016:
5km < 20min
10km < 40 min
21km < 1h 40min
Half Iron Man
Handstand PushUP
FrontLever
BF <10%
:D
5km < 20min
10km < 40 min
21km < 1h 40min
Half Iron Man
Handstand PushUP
FrontLever
BF <10%
:D
-
- Rozgrzewający Się
Bardzo lubię pływać to jest mój drugi sport oczywiście po bieganiu. W tym roku doszedł mi nowy styl pływania - nauczyłam się po bardzo wielu próbach delfinem. Umiałam do tej pory żabką i kraulem ale nie potrafiłam delfinem i to mi sprawiało spore kłopoty a teraz już luźno.
-
- Rozgrzewający Się
To ja grywam w siatkówkę, ale też tej zimy próbowałam swoich sił w skokach narciarskich, od kiedy tylko pamiętam był to dla mnie ciekawy sport. Oglądam czy to w telewizji, we wszystkie gry grałam teraz to tylko w SKi Jump Simulator co prawda bo chcę wygrać nagrodę skijumpsimulator
Ale jak będzie więcej czasu to pewnie więcej jeszcze sportó i gier komputerowych będzie W końcu to też taki e-sport oparty na rywalizacji
Ale jak będzie więcej czasu to pewnie więcej jeszcze sportó i gier komputerowych będzie W końcu to też taki e-sport oparty na rywalizacji
-
- Rozgrzewający Się
Jazda na rolkach daje ładną figurę. Pływanie rozwija barki i wysmukla. Jazda na rowerze rozwija łydki i uda.
Chodzenie ogólnie wpływa na całe ciało ale bez modelowania.
Samemu bardzo dużo chodzę pieszo , nawet na 15 - 20 km wędrówki piesze. Często też jeżdżę rowerem.
Rolek nie cierpię bolą mnie po nich zawsze stopy.
Chodzenie ogólnie wpływa na całe ciało ale bez modelowania.
Samemu bardzo dużo chodzę pieszo , nawet na 15 - 20 km wędrówki piesze. Często też jeżdżę rowerem.
Rolek nie cierpię bolą mnie po nich zawsze stopy.