Podcasty - platformy

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.
Awatar użytkownika
faraon828
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:48,30
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak, te roszady tak się dają odczuć na forum, że dopiero po roku zauważyłeś, że zmienił się redaktor naczelny.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gdyby portal nie miał wpływu na forum, to moglibyście zmieniać sobie redaktorów co tydzień. Nie będę tu ciągle wychwalał Kleina, bo u schyłku rządów portal ledwo zipał i potrzebował nowości. Nie pamiętam już gdzie i czy w ogóle jest jeszcze dostępny link do statutu biegnie.pl. Może ktoś go odszuka i wstawi. W każdym razie warto przeczytać ponownie bo wciąż, pomimo napisania go w 2007 roku, jest źródłem inspiracji.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

To, że ktoś czegoś nie zauważył nie oznacza, że tego nie ma.
Oczywiście bronić można wszystkiego nawet takiej tezy nie do obrony.

ps. A takiego skur... co "rozdaje po 10000 zł" nie ma komu przegnać.
yaaceek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

faraon828 pisze:dopiero po roku zauważyłeś
Można było szybciej, z jakichś powodów nie było oficjalnej informacji.
Tydzień mija i pod Twoim artykułem - rozmową (podpisany z imienia i nazwiska) "Jak często wymieniać buty biegowe?" nie widzę odpowiedzi na merytoryczne uwagi yacoola. Będzie odniesienie Rozmówców?
Awatar użytkownika
faraon828
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oficjalna informacja była na facebookowym profilu portalu, na stronie rzeczywiście jej zabrakło.

Co do drugiej kwestii, to rozumiem, że mam się odnieść do tego, że yacool (powołując się na linkowane źródła) uważa inaczej, niż Dr Łokieć? Odnoszę się: dziękuję za tę opinię i cieszę się, że skonfrontowaliśmy różne poglądy.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Forum jest źródłem fermentu, o którym pisał Klein odchodząc w 2019. Brak interakcji odkleja portal od tego źródła. Można gonić za mediami i innymi instagramami na siłę lokując się w miejscach, gdzie odchodzi się od słowa na rzecz obrazka. Będzie to jednak zawsze pogoń i próba dorównania. Co z tego, że tak działa teraz świat? Tam nie ma potencjału twórczego dla portalu, a już na pewno nie sposób kreować fermentu bazując na lajkach.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

faraon828 widzę jest też rzecznikiem prasowym ;)

Zaraz się naczelny wkurwi, zamknie forum i każe się przenieść na facebookową grupę gdzie będzie można spokojnie dyskutować jakiego gifa wstawić jako ilustracja biegania w upale, albo jak się ubrać w lecie :hahaha:
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Skoor pisze: Zaraz się naczelny wkurwi, zamknie forum i każe się przenieść na facebookową grupę gdzie będzie można spokojnie dyskutować jakiego gifa wstawić jako ilustracja biegania w upale, albo jak się ubrać w lecie :hahaha:
Ale tu tez zostały tylko blogi i potcasty.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wracamy do punktu wejścia nowej ekipy.
viewtopic.php?p=981594#p981594

Dziś jest tak, że autor jakiejkolwiek publikacji już nie czuje się w obowiązku uczestniczenia w dyskusji, a gdy pojawia się krytyka, to można, a nawet należy ją zignorować. A najlepiej gdyby dało się zbanować. To zabija jakiekolwiek relacje, atomizuje społeczność sprowadzając ją do zamkniętych i wzajemnie adorujących się grup, gdzie "podoba mi się" jest jednym z bardziej złożonych komunikatów.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli, no zostały i co zrobisz. Piszą tylko starzy wyjadacze, nowych jest jak na lekarstwo. Jak dla mnie forum dla obecnego portalu to zbędny bagaż i prędzej czy później pójdzie do likwidacji albo naturalnej albo odgórnej.

A, że szkoda to już inna sprawa...
Awatar użytkownika
faraon828
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yacool, a możesz podać jakieś konkretne owoce, które przyniósł ten forumowy ferment (który jawi mi się jako coś mitycznego a nie realnego) ze starych dobrych czasów?

Od czasu do czasu czytam, że forum źle funkcjonuje i to wszystko wina braku interakcji. Nie zgadzam się z tym. Może jestem ślepy, ale te Wasze wieszczenie końca forum, zupełnie do mnie nie trafia. Widzę, że ludzie nadal dzielą się treningami, szukając motywacji, zwracają się do bardziej doświadczonych z prośbą o radę itd. A pewnie robiliby to jeszcze częściej, gdyby nie obawiali się złośliwości i mędrkowania. Wiele razy słyszałem od ludzi: "Pisałbym na forum, ale zaraz zlecą się "nieomylni" i "wszystkowiedzący", żeby udowodnić swoją wartość moim kosztem". Zauważył to z resztą ostatnio Andrzej Witek w wątku o biegach górskich.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Po pierwsze stare czasy wcale nie były dobre. Nie mogę niestety znaleźć linka do statutu bieganie.pl. bo od razu zorientowałbyś się o jaki poziom misji chodziło. I to nie udało się Kleinowi. Przy okazji jak masz pełen wgląd do historii portalu, to odszukaj tego wstępniaka i wstaw go tutaj. O to bardzo proszę, bo to jest jeden z najlepszych opisów definiujących działalność portalu.

Po drugie forum nie zniknie choćby z powodu działania typowego mechanizmu wahadła i przesytu płytkimi formami oferowanymi w mediach społecznościowych. Natomiast nowy użytkownik, dotyczy zwłaszcza młodych ludzi, który żyje pod kloszem chroniącym przed krytyką, ma wybór. Albo jest lajkowany za byle co, przez jemu podobnych i nie rozwija się na żadnej płaszczyźnie, albo wychodzi ze strefy komfortu i naraża na krytykę, co jednak może sprzyjać rozwojowi.
Awatar użytkownika
faraon828
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

https://bieganie.pl/?cat=35&id=576&show=1

Nie wiem czy o to Ci chodziło. Coś tutaj jest o priorytetach portalu.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak, dokładnie o to chodziło. Dzięki.
Jest potencjał i są ludzie. Trzeba tylko zmienić kurs z podążania za trendami na kurs wytyczania nowych trendów.
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Faraon828, najbardziej chodzi o transparentność. Wiadomo, wiele zależy od waszego podejścia, mówię tylko o moim podejściu. Prosta, statyczna strona byłaby jednak najlepsza. Strona z kontaktem teoretycznie może pełnić podobną rolę, ale tam nie ma informacji, że Kuba jest naczelnym. Różne instytucje do kontaktu ze światem zewnętrznym wystawiają email ogólny lub dają jeden/dwa maile pracowników, którzy filtrują/kierują wiadomości do właściwych osób.

Od pewnego czasu zauważyłem zmiany i zacząłem się zastanawiać, skąd wynikły? Nie potrafię tych zmian jednoznacznie osadzić w czasie, bo u mnie najpierw jest forum, strona jest dodatkiem. Rzadko wchodzę na bezpośrednio na bieganie.pl, najczęściej trafiam tam z forum, z wątku z komentarzami do artykułu.
ODPOWIEDZ