Książki o bieganiu

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Brak dwóch najważniejszych adresów serwisów biegowych w Polsce dał się zauważyć. To tak jakby autorzy mieli wybujałe ego i prezentowali jedynie słuszną linię, tym bardziej, że nikt z nich nie kwapi się zniżyć do naszego poziomu i odezwać się na Forum Biegania do nas szarych biegaczy.

Popadam jednak w hurraoptymizm, bo jest to pierwsza, moim zdaniem, tak dobrze wydana książka o bieganiu w Polsce, że jest się z czego cieszyć, tym bardziej, że jest zapowiedzią pewnego cyklu i kolejnego serwisu biegowego.
No i co mam tu teraz napisać? ;)
PKO
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia

Nieprzeczytany post

Dopiero zaczalem wczytywac sie w ta pozycje ksiegarska, jest tam troche drobnych bledow wynikajacych z nie zawsze dobrego tlumaczenia (przynajmniej moim zdaniem), ale nie jest to nic takiego coby wprowadzalo jakies zasadnicze bledy merytoryczne czy inne. Mimo wszystko warto miec
kto biega ten nie lebiega
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
arturianski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czolem! napisalem do wydawcy ksiazki odnosnie biegow, ktore rekomenduje. Dostalem od nich maila, ze to nie sa "ich" biegi i nie zaden ranking, poniewaz nie chca "przydzielac gwiazdek", ale chca pomoc w promowaniu imprez.
Slowko od mojej zony: To dobrze, ze przez kupno mozna pomoc tez chorym na raka. Sport walczy z rakiem to cenna inicjatywa.
arturianski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zapomnialem o jednym: gdzie w Warszawie mozna kupic gaz lzawiacy w areozolu? Taki podreczny, dla kobiety. Prosze pomozcie!
Artur
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dla zainteresowanych podaje że przed 3 godzinami kupiłem Poradnik w Empiku w Katowicach. Stoją one w dziale nowości i jest ich dosyć sporo :spoko:
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

Dla zainteresowanych z Trójmiasta podaje że "Poradnik dla biegaczy" jest dostępny w :
GDAŃSK MEGASTORE
ul. Podwale Grodzkie 8
godziny otwarcia:  
poniedziałek-piątek: 9.00-21.00
sobota: 9.00-21.00
niedziela: 11.00-19.00  
tel: 0-58 3017244
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
Awatar użytkownika
Elm
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W krakowksim Empiku Poradnik jest na drugim piętrze. Na pierwszym dziewczyna nic nie wiedziała i nawet nie miała go w komputerze.
arturianski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W Polsce organizowanych jest coraz wiecej imprez na profesjonalnym poziomie. Coraz wiecej tez biegaczy ma porownanie, poniewaz jezdzi na zagraniczne biegi. Nie trzeba na to wielkiej "kasy", jak napisal jeden z kolegow Formulowiczow. Na maratonie w Berlinie spotykam nie biegajacych biznesmenow (tych przydaloby sie wiecej, wtedy by wiedzieli co sponsorowac), ale zwyklych Kowalskich. I o to chodzi! Dla nich, jak i dla mnie, to pasja -lub jak kto woli hobby, za ktore placimy z wlasnych kieszeni. Nie trzeba obrazac pani Malagi, ze otwiera sie na swiat. "swiatowiec" w ustach kolegi adwersarza brzmi obelzywie? Mam wrazenie, ze nikt sie nie popisuje. Czesto balem sie powiedziec jaki mam czas na 10 km lub w polmaratonie, bo byloby, ze sie chwale. Ja nikomu nie zazdroszcze, ze moze startowac na Saharze lub w Nowym Jorku (w tym roku wyjezdza z Polski grupa 50 biegaczy).
Cieszmy sie, ze mamy paszporty w kieszeni. W 1983 r. nie wystartowalem w Berlinie, bo "wladza" nie chciala, teraz jej nic do moich planow startowych.
pozdrawiam

PS
Czy naprawde nikt nie wie,gdzie w W-wie kupie gaz lzawiacy?
Artur
arturianski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Podczas myszkowania po stronach interenetowych wydawnictw zajrzalem na www.wszystoobieganiu.com.pl. Okazuje sie, ze wydawca "Praktycznego Poradnika dla Biegaczy" wypuscil na rynek nowa ksiazke "Trening w biegach sprinterskich". Autorami sa Tadeusz Osik i Janusz Iskra, trenerzy kadry narodowej i olimpijskiej w biegach. Napisze wiecej jak dostane ksiazke i przegryze sie przez nia.
Artur
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wczoraj kupiłem w Empiku w Gdyni - ostatni egzemplarz z wystawy. Dopiero zacząłem ale pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywne.

Olek
biegowa recydywa
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A'propos,
książka - "RUNNING FAST AND INJURY FREE" napisana przez GORDON'a  PIRIE'a, w swoim 3-cim rozdziale porusza sprawę kontuzji. Sękw tym, że w tym co zciągnąłem kiedyś z netu, jest wszystko bez tego rozdziału. Czy ktos ma ten rozdział? A może w wersji dostępnej na necie nie było tego rozdziału?
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Eureka! znalazłem nowe wydanie z 16 sierpnia tego roku:

http://www.geocities.com/jsgilbody/

(Edited by ArthurP at 5:33 pm on Sep. 8, 2002)
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
arturianski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wydania internetowe ksiazek sa czesto "zubozone". Szukajac nowych informacji siegam przewaznie do portalu runnersworld.com i zamieszczonych tam linkow. Chetnie jednak  poznam inne nowe ciekawe adresy. Informacji o bieganiu nigdy nie za wiele.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do ArthuraP: mam ksi±¿kê "Running Injury-Free" napisan± przez Joe Ellisa i Joe Hendersona. Obaj panowie publikuj± w Runner's World. Je¿eli chcesz przeczytaæ - po¿yczê.
filipp
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

hmm zaczalem czytac ksiazke gordona pirie'a i powiem szczerze ze jestem lekko zaklopotany. facet mowi ni mniej nie wiecej, ze prawie wszyscy zle biegamy: ze zle bieganie polega na ladowaniu na piecie. uderzajac mocno w ziemie tracimy energie i obciazamy kolana. wg niego nalezy ladowac i odbijac sie z przedniej czesci stopy. w biegu nie nalezy wiec ogladac swoich nog: miejsce styku z podlozem powinno byc dokladnie "pod" biegaczem. prosta konsekwencja tego jest oczywiscie kompletna nieprzydatnosc wiekszosci tzw dobrych i drogich butow do biegania. wg gordona pirie dobry but do biegania powinien byc jak najlzejszy, bez zadnej amortyzacji jak "rekawiczka na reke" a przy zachowaniu nalezytej techniki kontuzji bedzie znacznie mniej. zadnej amortyzacji i podwyzszonej piety. czy to mozliwe, zeby prawie caly przemysl sportowy byl w bledzie serwujac nam silnie zamortyzowane buty i naklaniajac nas do ladowania na piecie? ciekawe, co o tym myslicie?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ