Czołówka dla biegacza
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
powiem Ci, że przedni moduł sprawia wrażenie potężnego ale to pewnie kwestia perspektywy 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
paweł, to gdzie ty biegasz z tym reflektorem? będziesz świecił jak latarnia morska... moim zdaniem nad rusałką bez światełka albo z minimalnym (ja mam lidlową lampkę) spokojnie wystarczy.
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Oj, Qba, Qba..miało być uniwersalnie i jest - światło nie będzie tylko do biegania
. Ja pisałem wcześniej, że miałem okazję biec z małym e+Lite'em i ilość światła była tragiczna (ok. 30lm)..to było kiedyś przy powrocie ze Strzeszynka. Może niektórzy maja wzrok lepiej przystosowany do ciemności, spotkałem ludzi bez światła tam wczoraj, ale ja jednak wolę widzieć co mam pod nogami odpowiednio wcześnie..Wiem, przy zachmurzeniu miasto daje poświatę, ale ona się przydaje nad samym brzegiem Rusałki, na leśnych dróżkach jest ciemno jak..wiadomo gdzie
. Zresztą, jak to ja, zawsze konfrontuję zakup z opiniami innych, a sporo jest tego w necie..Fakt, na max mocy jest jasno, zawsze można pooszczędzać i skręcić. Jak wsadzę aku zamiast baterii już będzie troszkę ciemniej
. Marcelin, Łęgi, tyły za Maltą nad Olszakiem - przyda się światło 
Piechu, wygląda solidnie, ale nie jest jakoś strasznie duży, zdjęcie przekłamuje trochę perspektywę

Piechu, wygląda solidnie, ale nie jest jakoś strasznie duży, zdjęcie przekłamuje trochę perspektywę
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
-
- Zaprawiony W Bojach
spoko, profesjonalnie działasz 
ja mialem raz odwrót z lasku marcelińskiego jak wybiegłem na polanę a tam na środku wielkie psobydlę bez właściciela ni smyczy.

ja mialem raz odwrót z lasku marcelińskiego jak wybiegłem na polanę a tam na środku wielkie psobydlę bez właściciela ni smyczy.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
A czy tylnia część, ta pod krawędzią czapki, nie przeszkadza na głowie? Zastanawiam się nad czołówką, ale nie wiem jak na łysym łbie będzie się to sprawdzało.
Jak jest rozwiązane wykończenie pod miejscem na baterie? możesz wrzucić zdjątko?
Jak jest rozwiązane wykończenie pod miejscem na baterie? możesz wrzucić zdjątko?
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Qba, no to pewnie na krótkim miałeś szansę na życiówkę
Ale może akurat kogoś pożarł i nie był głodny, może za szybko się desantowałeś
Tam na Marcelinie jest chyba taki wybieg dla psów, jeśli dobrze kojarzę, pewnie się urwał 
herson, w tej części głowy jeszcze mi kilka włosów zostało, więc nie wiem, jak to jest na gołej skórze, ale na owłosieniu o tym opakowaniu z bateriami praktycznie zapominasz..Dzięki temu górnemu paskowi wraz z bocznymi, czołówka solidnie siedzi na głowie, nic nie podskakuje, nie zmienia położenia i nie uciska (a łeb mam spory). Nie wiem, jak przy szybszym biegu i celowym skakaniu z kamienia na kamień, bo póki co potruchtałem na płaskich ścieżkach i mniej gładkich leśnych zbiegach..Zrobię Ci kilka fotek i dorzucę do albumu, jak wrócę do chaty.

herson, w tej części głowy jeszcze mi kilka włosów zostało, więc nie wiem, jak to jest na gołej skórze, ale na owłosieniu o tym opakowaniu z bateriami praktycznie zapominasz..Dzięki temu górnemu paskowi wraz z bocznymi, czołówka solidnie siedzi na głowie, nic nie podskakuje, nie zmienia położenia i nie uciska (a łeb mam spory). Nie wiem, jak przy szybszym biegu i celowym skakaniu z kamienia na kamień, bo póki co potruchtałem na płaskich ścieżkach i mniej gładkich leśnych zbiegach..Zrobię Ci kilka fotek i dorzucę do albumu, jak wrócę do chaty.
P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
-
- Zaprawiony W Bojach
o 5 rano chyba się nie urwał...
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Qba, o 5 rano to on jednak był głodny 
Herson, masz kilka fotek, które zrobiłem. Na pojemniku z bateriami jest taka miękka techniczna gąbka, z przodu również, tam jeszcze dodatkowo biegnie pasek:

A tak wygląda gabaryt w dłoni:

I ogólny pogląd:

Herson, masz kilka fotek, które zrobiłem. Na pojemniku z bateriami jest taka miękka techniczna gąbka, z przodu również, tam jeszcze dodatkowo biegnie pasek:
A tak wygląda gabaryt w dłoni:
I ogólny pogląd:
P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
-
- Zaprawiony W Bojach
Fajny ten Mactronic. Nie biegałem z nim jeszcze, ale na rolkach spisuje się bardzo dobrze: wystarczająco dużo światła i czerwone ostrzegawcze z tyłu. Jak ją zabrałem w góry to miałem taki problem, że przy świetle skupionym słabo było widać to co poza wiązką, z kolei przy szerokim kącie świecenia światło odbijało się od drzew koło ścieżki i nie pozwalało skupić wzroku na samej ścieżce. Ale to było podczas samotnej wędrówki w górach, gdzie w ogóle zależało mi na maksymalnej widoczności. Dużo lepsza pod tym względem jest Myo Petzla, w której rozpraszanie światła działa rewelacyjnie. Jeśli jednak chodzi o bieganie w terenie podmiejskim, pewnie wybrał bym tego Mactronika. Także ze względu na cenę.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Skupiony promień owszem, oświetla dość wybiórczo (dlatego cieszę się, że się nie skusiłem na K2R), ale z max szerokim nie miałem takiego problemuKangoor5 pisze:przy świetle skupionym słabo było widać to co poza wiązką, z kolei przy szerokim kącie świecenia światło odbijało się od drzew koło ścieżki i nie pozwalało skupić wzroku na samej ścieżce
Piechu, pochwal się, jak zakup do Ciebie dojdzie, a najlepiej, jak ją już zastosujesz

P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Czołówka dotarła
Powiem Ci, że firma błysk. Podobnie jak u Ciebie - wczoraj zamówione dziś u mnie.
Pierwsze wrażenia, czołówka zgrabna i o dziwo lekka mam nadzieję, że podczas dłuższych biegów też tak będzie. Jeden minus na tą chwilę to suwak focusa strasznie ale to strasznie ciężko chodzi, mam nadzieję że się "wyrobi". To tyle na teraz, poczekam na pierwszy test w terenie

Pierwsze wrażenia, czołówka zgrabna i o dziwo lekka mam nadzieję, że podczas dłuższych biegów też tak będzie. Jeden minus na tą chwilę to suwak focusa strasznie ale to strasznie ciężko chodzi, mam nadzieję że się "wyrobi". To tyle na teraz, poczekam na pierwszy test w terenie

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Pominąłem ten szczegół, ale też na to zwróciłem uwagę. W obecnym stanie trzeba sobie pomóc drugą ręką, ale 1.do biegu i tak pewnie w 99% będzie na stałe ustawiona w stałej pozycji, 2. może uda się coś tam suwakowi dopomóc, by płynniej się ruszał, może coś przesmarować. Myślę, że jest on dość ciasno ustawiony ze względu na szczelność, ale mogę się mylić i może ten typ tak ma na początkuPiechu pisze:Czołówka dotarłaJeden minus na tą chwilę to suwak focusa strasznie ale to strasznie ciężko chodzi, mam nadzieję że się "wyrobi"

P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
-
- Zaprawiony W Bojach
herson pisze: muszę jeszcze gdzies na żywca to wymacać
kiedyś mieli te czołówki w Decathlonie, oczywiście, pod jakąś ich marką; może jeszcze gdzieś wisi;

pzdr
gl
gl
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:38:28
- Życiówka w maratonie: 02:56:00
Ta latarka wygląda na tańszą i słabszą wersję HLS-K1 (bez 'Plus') - 80 lm, mniejsze paluszki (a więc i lżejsza) i chyba bez zooma. Swoją drogą dziwne, że nie ma jej na stronie producenta, a na allegro jest, czyżby starszy model?gl pisze: kiedyś mieli te czołówki w Decathlonie, oczywiście, pod jakąś ich marką; może jeszcze gdzieś wisi;