Garmin 920xt

ppawcio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:41
Życiówka w maratonie: 3:46:39

Nieprzeczytany post

http://connect.garmin.com/modern/activity/642499273

GLONASS włączony

jak na razie mam już problemy z wifi - skonfigurowałem 2 połączenia (z siecią domową i telefonem) i z żadnym mi się nie potrafi połączyć

e: jeszcze spróbuję zmienić sposób zapisu danych ze "smart" na "every second" i zobaczę jak będzie z dokładnością
PKO
Awatar użytkownika
gatto_nero
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Śledzę dokładnie forum Garmin dotyczące 920XT tutaj: https://forums.garmin.com/forumdisplay. ... nner-920XT
Już są pierwsze doniesienia na temat felernej dokładności pod drzewami bez liści - podobno z wyłączonym glonass jest dokładniej.

Radzę nie kupować w ciemno :)
sq6ny
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

He a już myślałem o wymianie ambitka 3 sap. na 920 jednak jak na razie ambit mnie nie zawiódł więc poczekam na opinie większego grona użytkowników by nie było jak z fenixem 2 :) Pozdrowionka Paweł
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Jak na razie to jakość zapisu trasy z tym czipem czasami budzi zastrzeżenia. Mam nadzieję, że w F3 jednak zastosują sirfStarV albo jakiś inny producent wyda w końcu sprzet z obsługą waypointów i prostych map w każdej aktywności.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:Jak na razie to jakość zapisu trasy z tym czipem czasami budzi zastrzeżenia. Mam nadzieję, że w F3 jednak zastosują sirfStarV albo jakiś inny producent wyda w końcu sprzet z obsługą waypointów i prostych map w każdej aktywności.

F3 ma ten sam moduł Mediateka.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dopóki nie zobaczę testu działającego modelu, dopóty będę żył nadzieją że garmin pójdzie po rozum do głowy ;P
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

sq6ny pisze:He a już myślałem o wymianie ambitka 3 sap. na 920 [...]ł
WHY ????
sq6ny
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Sam nie wiem ot może mania zmian :) jednak miałem już polara v800 fenixa2 620 itd itd... jak dla mnie plastikowe zabawki gubiące sygnał pod drzewami takie moje skromne zdanie :) Pozdrowionka
LoveBeer pisze:
sq6ny pisze:He a już myślałem o wymianie ambitka 3 sap. na 920 [...]ł
WHY ????
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pierwsze wrażenie i pierwsze treningi, ok. Mam tylko problem ze zmianą parametrów interwałów. Może ktoś podpowie,...?
FNW
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Pierwsze wrażenie i pierwsze treningi, ok. Mam tylko problem ze zmianą parametrów interwałów. Może ktoś podpowie,...?
Pomóc nie pomogę ale chętnie poczytam coś więcej o wrażeniach ... To Twój pierwszy zegarek czy zmieniłeś z innego ?
ppawcio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:41
Życiówka w maratonie: 3:46:39

Nieprzeczytany post

dzisiaj zegarek przeszedł samego siebie... :niewiem: :hahaha:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MTK rulez :-)
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FNW pisze:
Ryszard N. pisze:Pierwsze wrażenie i pierwsze treningi, ok. Mam tylko problem ze zmianą parametrów interwałów. Może ktoś podpowie,...?
Pomóc nie pomogę ale chętnie poczytam coś więcej o wrażeniach ... To Twój pierwszy zegarek czy zmieniłeś z innego ?
Zbyt krótko go używam. GPS bez wątpienia, bardziej precyzyjny. Sygnał łapie po 1-2s, zapis trasy nie idealny ale znacznie lepszy niż w 910. Myślę, że po 10-20 treningach powiem coś więcej. Zegar mniej intuicyjnych od poprzedników Garmina. Bardziej przypomina mi SUUNTO.
Biegałem zaledwie dwa razy. Dzisiaj idę na siłkę więc sprawdzę na kilku kilometrach jak to urządzenie radzi sobie pod dachem.
Porównałem zapis trasy 920 z 910. W nowym nie biegam po dachach oraz jedną ulicę dalej niż w rzeczywistości. Nie zwracam uwagi na wskazania kalorii, ale wydaje mi się że jest bardziej wiarygodny, mam na myśli poprzednie Garmine bo Endomondo to jakieś totalne głupoty. Część parametrów które pokazuje zegarek traktuje jako ciekawostki. Np. Czas kontaktu z podłożem. Może to coś mówi ale trzeba to też umieć zinterpretować,...
Kluczowe w tych zegarkach to precyzja pomiaru GPS. Z niego dalsze wyniki. Ze złym pomiarem sygnału zegarek jest bezużyteczna zabawką,...
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:
FNW pisze:
totalne głupoty. Część parametrów które pokazuje zegarek traktuje jako ciekawostki. Np. Czas kontaktu z podłożem. Może to coś mówi ale trzeba to też umieć zinterpretować,...
.
akurat czas kontaktu łatwo zinterpretować, i przydatne jest to wskazanie. Im krótszy czas - tym lepiej, tym masz lepsza dynamikę, szybsze odbicie. Jak człapiesz ze zmęczenia - widać będzie to natychmiast :). Czas kontaktu i kadencja - i nawet amator wyciągnie wnioski, i wydedukuje czy biega, czy szura :).
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak przerzucić dane z 920 do run-log'a bez kabla? Dodam, że mam już zrzucone do garminconnect.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ