Czołówka dla biegacza
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Używam od dłuższego czasu. Z lekkimi bateriami litowymi super combo 

If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Black Diamond Cosmo - pobiegane kilka razy w deszczu, terenie - jakość kapitalna, raz mi nawet spadła z czapki na podłogę, ale po złożeniu działa dalej
W sklepie dla alpinistów powiedzieli, że Black Diamond obecnie jest o rok świetlny
przed Petzlem pod względem stosunku światła/wytrzymałości do ceny.

Turecki
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
Gdzie w tym szeregu byście umiejscowili Mactronica Camo? Tania czołówka, bo około 130-140 zł, 300 lumenów, fokus lub rozproszony - można przełączać, zasilanie z AA. Nie wiem czy jest stabilizacja napięcia.
- spens
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Kontakt:
przeczytałem ten wątek i mam taki sam mętlik w głowie jak przed czytaniem 
Czego szukam?
- do biegania
- do lasu raczej mało uczęszczane ścieżki o cieżkim terenie niż głowne szlaki
- fajnie by było gdyby miała dwa tryby, swiatlo rozproszone i dalekie i teraz latwe przelaczanie lub oba tryby wlaczone razem
- cena, najlepiej do 150zł

Czego szukam?
- do biegania
- fajnie by było gdyby miała dwa tryby, swiatlo rozproszone i dalekie i teraz latwe przelaczanie lub oba tryby wlaczone razem
Facebook / Endomondo / Garmin Connect
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
PB:
-
- Zaprawiony W Bojach
To wygląda na upgrade latarki Mactronic K1. W nowej obudowie przedniej i z diodą nowszej generacji, ale bez wyłącznika zbliżeniowego i czerwonych LED z przodu. Ta latarka nie ma światła rozproszonego, tylko bardziej lub mniej skupione. W tej cenie i przy podanym czasie świecenia stabilizacji napięcia na pewno nie ma.b@rto pisze:Gdzie w tym szeregu byście umiejscowili Mactronica Camo? Tania czołówka, bo około 130-140 zł, 300 lumenów, fokus lub rozproszony - można przełączać, zasilanie z AA. Nie wiem czy jest stabilizacja napięcia.
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
https://rowery.pl/porady-i-sprzet/sprze ... menow.html
Tu są zdjęcia jak to się prezentuje i szczerze powiedziawszy, myślałem że to rozproszone.
Tu są zdjęcia jak to się prezentuje i szczerze powiedziawszy, myślałem że to rozproszone.

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 49:10
Jako czołówkę mogę polecić Black Diamond Sprinter: mała, lekka, światło rozproszone (max 130 lm) z płynną regulacją + tylne czerwone światło, wbudowana bateria - ładowanie jak w smartfonie.
Mam ją już rok i świetnie się spisuje.
O taka:

Mam ją już rok i świetnie się spisuje.
O taka:

-
- Zaprawiony W Bojach
Na tych zdjęciach przecież widać, że jest jasno oświetlony okrąg, a zaraz obok czarno. Jeśli zejdziesz z nią z szosy na leśną ścieżkę, światło pójdzie w 80% na drzewa. Oczy przyzwyczają się do jasnego oświetlenia, więc pod nogami tym bardziej niewiele zobaczysz, chyba że skierujesz głowę w dół. Stwierdzone z Mactronic K1 plus, który ma 100lm i już ten efekt przeszkadza.b@rto pisze:https://rowery.pl/porady-i-sprzet/sprze ... menow.html
Nazywanie tego przez producenta trybem rozproszonym, czy też "flood" jest sporym nadużyciem. Ta latarka daje oświetlenie zwykłe lub skupione, tzw. szperacz. Przykłady światła rozproszonego są np. na końcu tej strony.
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
Rzeczywiście, jest różnica.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:56
no to może Mactronic LS-NL3 Epic? 180lm, 4 tryby pracy (100%, 50%, 10% i 2%) + dyfuzor. W lesie z dyfuzorem i 100% jest za jasno. Spokojnie można latać z 50% mocy + dyfuzor. Fakt, że na rozproszone nie przełącza się super szybko (mechaniczne przemieszczenie dufyzoraspens pisze:przeczytałem ten wątek i mam taki sam mętlik w głowie jak przed czytaniem
Czego szukam?
- do biegania

- spens
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Kontakt:
Mactronic LS-NL3 Epic wydawałby się idealny ale gdzieś w jakiś teście przeczytałem że nie ma to się chyba nazywa stabilizacji napięcia.... chodzi o to że w teście był wykres że po ok 3h już znacznie spada moc światła i z deklarowanych 180lum robi się nagle poniżej 100 

Facebook / Endomondo / Garmin Connect
PB:
PB:
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
brak stabilizacji wcale nie musi być wadą. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Gdy stabilizacji brak to i owszem wraz z upływającym czasem będzie się zmniejszać moc światełka aż zdechnie. Jeśli mamy zaś stabilizację to światełko oczywiście będzie przez cały czas świecić równym mocnym światłem ale nawet się nie zorientujemy kiedy nam zgaśnie - po prostu zrobi się nam ciemno przed oczami i dopiero wtedy będziemy wiedzieli, że bateria/akumulator powiedziały nam "bye bye maszkaro" 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
To jest więcej niż 150 zł, ale gdybym nie miał jeszcze latarki i chciał kupić jedną na wszystkie potrzeby, to była by to Petzl Myo RXP. Do tego akumulatorki Ni-Mh na co dzień, lub baterie litowe na długie wycieczki lub zawody. Latarka raczej lekka, napięcie do wyboru (stabilizowane lub nie), dobry dyfuzor który przesuwa się jednym ruchem ręki, nawet w rękawiczce.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:56
Myo na pewno będzie lepszym wyborem niż Epic, to jasneKangoor5 pisze:To jest więcej niż 150 zł, ale gdybym nie miał jeszcze latarki i chciał kupić jedną na wszystkie potrzeby, to była by to Petzl Myo RXP. Do tego akumulatorki Ni-Mh na co dzień, lub baterie litowe na długie wycieczki lub zawody. Latarka raczej lekka, napięcie do wyboru (stabilizowane lub nie), dobry dyfuzor który przesuwa się jednym ruchem ręki, nawet w rękawiczce.

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Od początku moim faworytem była Myo bo miałem ją w ręku i wiem jak świeci. Zastanawiam się jeszcze co prawda nad Reactikiem ale nigdzie nie mogę znaleźć sensownych testów, na których pokazane byłoby rozproszenie światła.Kangoor5 pisze:To jest więcej niż 150 zł, ale gdybym nie miał jeszcze latarki i chciał kupić jedną na wszystkie potrzeby, to była by to Petzl Myo RXP. Do tego akumulatorki Ni-Mh na co dzień, lub baterie litowe na długie wycieczki lub zawody. Latarka raczej lekka, napięcie do wyboru (stabilizowane lub nie), dobry dyfuzor który przesuwa się jednym ruchem ręki, nawet w rękawiczce.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu