Dlaczego musi wynosić 2km/h, przecież to bardzo dużo?SportKonsulting pisze:Powtórzę z wątku obok (M400): sprawdziliśmy to i błędny jest komunikat. Różnica pomiędzy strefami musi wynosić 2 km/h a nie 2 min/km.
Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50:47
- Życiówka w maratonie: brak
- div
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Ja wprawdzie nie robiłem treningu biegowego, ale jakiś tam "siłowy" ze zdefiniowanym "timerem interwałów" (nie zdefiniowanym treningiem we flow tylko tym timerem ustawianym w zegarku). Po treningu te okrążenia są podzielone i widocznie tak jakby były lapowane ręcznie. Robiłem też na szybko test w domu na profilu biegowym (timer 15s/15s) i okrążenia przeskakiwały automatycznie tak samo jak przy lapowaniu ręcznym - więc pewnie z tego timera będzie to widoczne. W sumie można zdefiniować jakiś trening we flow właśnie typu jakieś fazy po 15-30sek i w domu bez wychodzenia na trening sprawdzić czy okrążenia przeskakują automatycznie. Jak przeskakują to pewnie i we flow będą widoczne.ijon pisze:I jeszcze najważniejsze. Czy ktoś już robił trening i może potwierdzić, że wyniki automatycznie zmienianych faz interwałów są później normlanie widoczne w flow po treningu?
Tak też myślałem, że to błąd w komunikacie, ale nie chciało mi się już testować kiedy załapie.SportKonsulting pisze:Powtórzę z wątku obok (M400): sprawdziliśmy to i błędny jest komunikat. Różnica pomiędzy strefami musi wynosić 2 km/h a nie 2 min/km.
36:20 1:19:45 2:53:10
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:47:30
- Życiówka w maratonie: 04:09
Dokładnie 2km/h to zdecydowanie za dużo, więc obojętne czy jest to 2 min/km czy też 2 km/h to i tak ta zmiana jest kompromitacją to n-tej potęgi. Zaczynam żałować, że kupiłem te g.... trzeba było rzeczywiście kupić jakiegoś starego Garmina, fakt, że są brzydkie ale za to o wiele bardziej funkcjonalne.
-
- Zaprawiony W Bojach
Tomek spokojnie, idź zrób trening i się nie denerwuj
Na prawdę kupiłbyś starucha ze stajni Garmina, które wyglądają jak cegły przywiązane do nadgarstka ?
Masz w V800 wiele więcej działających bajerów niż ja w M400 więc i tak masz zajęcie. Polar wypuszczając niedorobioną aktualizację pokazał tylko brak szacunku dla klienta. Nie oni pierwsi i nie ostatni.
Na prawdę kupiłbyś starucha ze stajni Garmina, które wyglądają jak cegły przywiązane do nadgarstka ?
Masz w V800 wiele więcej działających bajerów niż ja w M400 więc i tak masz zajęcie. Polar wypuszczając niedorobioną aktualizację pokazał tylko brak szacunku dla klienta. Nie oni pierwsi i nie ostatni.
Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
-
- Rozgrzewający Się
Witam,Tomasz75 pisze:Dokładnie 2km/h to zdecydowanie za dużo, więc obojętne czy jest to 2 min/km czy też 2 km/h to i tak ta zmiana jest kompromitacją to n-tej potęgi. Zaczynam żałować, że kupiłem te g.... trzeba było rzeczywiście kupić jakiegoś starego Garmina, fakt, że są brzydkie ale za to o wiele bardziej funkcjonalne.
Też coraz częściej zastanawiam się czy Polar to był dobry wybór!? Tyle czekałem na możliwość treningów na bazie tempa, no i gdy się wreszcie doczekałem trafiam na to "g--no" (przepraszam za wyrażenie). Przecież musiał to wprowadzić ktoś kto nie ma zielonego pojęcia o treningu biegowym ! Po prostu, powinny być edytowalne obie wartości (limit dolny i górny) bez żadnych limitów/ograniczeń.
(gdyby nie szybki, miły i skuteczny serwis - dawno bym zmienił na coś z konkurencji)....
-
- Zaprawiony W Bojach
Posiadacze V800, łączę się z Wami w bólu bo ten "geniusz" z Polara zrobił taki sam numer w M400
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
-
- Wyga
https://play.google.com/store/apps/deta ... .polarflowJarek72 pisze:Macie jakieś wieści czy jest już nowa aplikacja na Androida dla V800? Na Play Google nie widzę.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:39:21
- Życiówka w maratonie: 03:01:54
2 km/h czy 2 min/km nie ma znaczenia. Jeżeli polar świadomie wprowadził takie ograniczenie, to jest to ogromna ignoracja w temacie treningu. Ja już latem pisałem, ze wyglada jakby odpowiedzialni za v800 nie mieli większej wiedzy o bieganiu. Już samo to, ze wypuścili nowy produkt flagowy bez interwałów był kompromitacja marki, a teraz po pół roku puszczają poprawkę, która wprowadza niezrozumiałe założenia i w dodatku ma błąd.
Choć sam pomysł indywidualnych stref tempa przypisanych do użytkownika jest fajny... Ale wykonanie i szczegóły to już żenada.
Choć sam pomysł indywidualnych stref tempa przypisanych do użytkownika jest fajny... Ale wykonanie i szczegóły to już żenada.
-
- Wyga
Ja mam nadzieje, ze zrobili ten cały upadate firmware do 1.3 na szybko, bo jej wymaga apka na Androida, która dzisiaj wyszła. Polar Flow jest w fazie beta tak czy inaczej i mam nadzieje, ze to jeszcze dopracują po stronie aplikacji www. Choć nie mam bladego pojęcia skąd założenie (bo takowe jest skoro ktoś obsłużył błędy), że strefa nie może być mniejsza niż 2km/h, a dlaczego nie 3 km/h?ijon pisze:2 km/h czy 2 min/km nie ma znaczenia. Jeżeli polar świadomie wprowadził takie ograniczenie, to jest to ogromna ignoracja w temacie treningu. Ja już latem pisałem, ze wyglada jakby odpowiedzialni za v800 nie mieli większej wiedzy o bieganiu. Już samo to, ze wypuścili nowy produkt flagowy bez interwałów był kompromitacja marki, a teraz po pół roku puszczają poprawkę, która wprowadza niezrozumiałe założenia i w dodatku ma błąd.
Tak czy inaczej, szczęśliwego nowego roku
-
- Rozgrzewający Się
Witam ponownie,Robert Burda pisze:Witam,Tomasz75 pisze:Dokładnie 2km/h to zdecydowanie za dużo, więc obojętne czy jest to 2 min/km czy też 2 km/h to i tak ta zmiana jest kompromitacją to n-tej potęgi. Zaczynam żałować, że kupiłem te g.... trzeba było rzeczywiście kupić jakiegoś starego Garmina, fakt, że są brzydkie ale za to o wiele bardziej funkcjonalne.
Też coraz częściej zastanawiam się czy Polar to był dobry wybór!? Tyle czekałem na możliwość treningów na bazie tempa, no i gdy się wreszcie doczekałem trafiam na to "g--no" (przepraszam za wyrażenie). Przecież musiał to wprowadzić ktoś kto nie ma zielonego pojęcia o treningu biegowym ! Po prostu, powinny być edytowalne obie wartości (limit dolny i górny) bez żadnych limitów/ograniczeń.
(gdyby nie szybki, miły i skuteczny serwis - dawno bym zmienił na coś z konkurencji)....
„Po 20 km przemyśleń” (myślałem o tym w czasie treningu) doszedłem do wniosku że te strefy tempa wcale nie są takie głupie i nawet chyba zrozumiałem intencje konstruktora (dla mnie wcale nie przydatne – ale może ktoś będzie z nich korzystał) po prostu można monitorować w jakim tempie się średnio biega. Tylko na Boga niech nie każą nam korzystać z tych stref przy przygotowywaniu treningów specjalistycznych, tam powinniśmy mieć możliwość wprowadzania limitów samodzielnie „z RĘKI”. Ja, np. przy interwałach potrzebuję stworzyć "korytarz" 4-6 sekundowy.
-
- Rozgrzewający Się
cnn99 pisze:Problem polega na tym, że ja mam właśnie wersje z zaślepką, pulsometr jest jutrzejszym (już dzisiejszym) prezentem pod choinkę, ładuję, żeby jutro już zacząć się bawić. Zobaczę co z tego wyniknie. Pierwsze wrażenie niestety przez to ładowanie jest fatalne
Wczoraj dostałem nową ładowarkę i wszystko jest ok! problem został rozwiązany.
Pozdrawiam
- div
- Stary Wyga
Też mi się to nie za bardzo podoba jak to zostało zrobione, mogli dać pełną dowolność i by każdy był zadowolony ale z drugiej strony ustawiając właśnie ten korytarz 4-6sek i znając niedoskonałość gpsa a co za tym idzie wskazań tempa chwilowego (bo pewnie na tym się obliczenia opierają) to pewnie przy takim "wąskim" ustawieniu pewnie zegarek by cały czas pikał, że za wolno, za szybko itd. No ale jak już chcieli dawać te limity to 10-15sek mogli dać.Robert Burda pisze:Ja, np. przy interwałach potrzebuję stworzyć "korytarz" 4-6 sekundowy.
-
- Rozgrzewający Się
Witam.div pisze:Też mi się to nie za bardzo podoba jak to zostało zrobione, mogli dać pełną dowolność i by każdy był zadowolony ale z drugiej strony ustawiając właśnie ten korytarz 4-6sek i znając niedoskonałość gpsa a co za tym idzie wskazań tempa chwilowego (bo pewnie na tym się obliczenia opierają) to pewnie przy takim "wąskim" ustawieniu pewnie zegarek by cały czas pikał, że za wolno, za szybko itd. No ale jak już chcieli dawać te limity to 10-15sek mogli dać.Robert Burda pisze:Ja, np. przy interwałach potrzebuję stworzyć "korytarz" 4-6 sekundowy.
Na samym GPS, rzeczywiście nie da się biec w wąskim "korytarzu" ale już z dobrze skalibrowanym Footpod-em doskonale mi się sprawdzało na RS800CX (którego używałem przed V800)
- div
- Stary Wyga
No tak, zapomniałem o footpadzie. Sam kiedyś używałem z poprzednim polarem s625x i wskazania były bardzo dokładne. Ja sam kontroluję tempo na podstawie wskazań tempa okrążenia i dla mnie to jest wystarczające, wprawdzie zegarek nie informuje o wyjściach poza strefę ale jak się już złapie tempo to zerkając co jakiś czas kontrola jest wystarczająca. Jedyny minus jest taki, że trzeba samemu ręcznie lapować, chociaż teraz jak jest timer interwałowy to można go ustawić na 1km i on sam powinien za nas "odhaczać" kolejne okrążeniaRobert Burda pisze:Witam.div pisze:Też mi się to nie za bardzo podoba jak to zostało zrobione, mogli dać pełną dowolność i by każdy był zadowolony ale z drugiej strony ustawiając właśnie ten korytarz 4-6sek i znając niedoskonałość gpsa a co za tym idzie wskazań tempa chwilowego (bo pewnie na tym się obliczenia opierają) to pewnie przy takim "wąskim" ustawieniu pewnie zegarek by cały czas pikał, że za wolno, za szybko itd. No ale jak już chcieli dawać te limity to 10-15sek mogli dać.Robert Burda pisze:Ja, np. przy interwałach potrzebuję stworzyć "korytarz" 4-6 sekundowy.
Na samym GPS, rzeczywiście nie da się biec w wąskim "korytarzu" ale już z dobrze skalibrowanym Footpod-em doskonale mi się sprawdzało na RS800CX (którego używałem przed V800)