ZACZYNAM ....z niczym;)
Moderator: beata
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wyglądają Ci na męskie bo wkitrali je na męskiego manekina. Więc to co widzisz to wg mnie nie z premedytacją planowany luz w kroj(k)u tylko wypchnięcie materiału. Myślę, że w TYM regionie opną Twe kształty jak należy, bez fałd i luźnych farfocli
P.S. Czyli to właśnie nazywacie getrami? Leginsy pod kolano? Czyli getry to już nie są takie podkolanówki (ew. nadkolanówki) bez stopy? Ech, świat się zmienia....
P.S. Czyli to właśnie nazywacie getrami? Leginsy pod kolano? Czyli getry to już nie są takie podkolanówki (ew. nadkolanówki) bez stopy? Ech, świat się zmienia....
- franklina
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!
za moich czasów getry to były takie bawełniane ,szare,opiete spodenki do kolan...potem że niby to legginsy...cholera wie jak to zwać;)
dzisiaj lajtowo 4km sobie potruchtałam w 25 minut-ale naprawde czołgałam sie wręcz.A to był spontan bo nagle ,w trakcie Faktów zajrzal do nas mój ojciec to ja szybko w dresy i wio ,choc na kilka chwil
dzisiaj lajtowo 4km sobie potruchtałam w 25 minut-ale naprawde czołgałam sie wręcz.A to był spontan bo nagle ,w trakcie Faktów zajrzal do nas mój ojciec to ja szybko w dresy i wio ,choc na kilka chwil
-
- Zaprawiony W Bojach
nic sie nie zmienia! getry to własnie to, co opisałeś Miałam takie getry w podstawówce, mama mi zrobiła na drutach (takie czasy, lata 80-te )hassy pisze:Czyli to właśnie nazywacie getrami? Leginsy pod kolano? Czyli getry to już nie są takie podkolanówki (ew. nadkolanówki) bez stopy? Ech, świat się zmienia....
a takie spodenki to legginsy, ew. lycry.
to tak w kwestii terminologii.
co do watpliwowsci Frankliny, to moim zdaniem roznice meskie - damskie przy tego typu spodenkach, to głównie kolorystyka. róznic w kroju nie powinno być. zresztą jak kupujesz przez net, to nic nie ryzykujesz - mozesz odesłać. Tak sobie myślę, że chyba wszystkie moje legginsy są męskie... A na pewno jedne, bo mąż ma takie same
- cava
- Zaprawiony W Bojach
franklina pisze:http://www.runshop.pl/getry-do-biegania ... d2494.html
te getry mi sie podobaja ale MĘSKIE sa a męskie tzn ze mają no ten...hm...na przodzie to miejsce na...no wiecie...luzu więcej w kroczu ?/???? czy jak?
Męskie czy damskie - są bardzo ładne.
Ale i drogie
A nie masz w okolicy jakiegoś outletu sportowego? Można teraz capnąć rzeczy z tamtegorocznych kolekcji za pół ceny co te portki, a markowe i tez ładne.
jednak przez internet, rzeczy sportowe wychodzą okropnie drogo, nawet po niby przecenach.
Franklina, a one nie byłyby przede wszystkim za duże na Ciebie?- Bo to S to takie amerykańskie S- czyli na 162 wzrostu to trzeba celować w XS, albo może i w XXS bo jest ryzyko, ze będą się kończyć gdzieś przed kostką a nie za kolanem, a żeby cokolwiek opięły to będziesz musiała ubierać w nie siebie i synka na raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
Fakt, przekładając amerykańską rozmiarówkę na naszą należy często wg mnie podskoczyć o jeden ząbek. Czyli jak tu się nosi L to powinny być OK ichniejsze M. Z rozmiarówką dalekowschodnią pewnie odwrotnie, trzeba zeskoczyć.
Ja tam getry kojarzę z harcerstwem oraz wycieczkami tatrzańskimi - owszem w czasach kryzysu. Spryt tego rozwiązania polegał na tym, że do wymiany albo prania szły krótkie skarpety a getry trwały i trwały i trwały.....
No nic, w obecnych czasach nad-wyboru można się pogubić. Leginsy, dżeginsy, lajkry srajkry... No, ale kiedyś też tak było. Rury, getry, dzwony, szmizjerki, solejki, mitenki pipienki....
Ja tam getry kojarzę z harcerstwem oraz wycieczkami tatrzańskimi - owszem w czasach kryzysu. Spryt tego rozwiązania polegał na tym, że do wymiany albo prania szły krótkie skarpety a getry trwały i trwały i trwały.....
No nic, w obecnych czasach nad-wyboru można się pogubić. Leginsy, dżeginsy, lajkry srajkry... No, ale kiedyś też tak było. Rury, getry, dzwony, szmizjerki, solejki, mitenki pipienki....
- franklina
- Zaprawiony W Bojach
matika no wiec co w tych twoich męskich getrach jest męskiego oprócz napisu na metce "men"??
cava mamy outlet ale naprawde juz wszystko rozgrzebane ostatnio na lidla nawet rzucili getry sport ale juz 8:03 rozgrzebane a lidl od 8ej
poza tym :tak sobie wymyslilam ze kupie lepsze ,droższe to moze starczą na dłużej?zawsze sobie "żydzę" na ciuchy,pożyczam,biore po kimś ----->a getry bym miala extra
no nie wiem...narazie nie kupuje,przegladam tylko a te akurat mi sie spodobały ja nosze M,koszulki L dupcie mam akurat niedużą ale górą nadrabiam aż przesadnie
cava mamy outlet ale naprawde juz wszystko rozgrzebane ostatnio na lidla nawet rzucili getry sport ale juz 8:03 rozgrzebane a lidl od 8ej
poza tym :tak sobie wymyslilam ze kupie lepsze ,droższe to moze starczą na dłużej?zawsze sobie "żydzę" na ciuchy,pożyczam,biore po kimś ----->a getry bym miala extra
no nie wiem...narazie nie kupuje,przegladam tylko a te akurat mi sie spodobały ja nosze M,koszulki L dupcie mam akurat niedużą ale górą nadrabiam aż przesadnie
- Wilma
- Zaprawiony W Bojach
franklina, wcale nie jest powiedziane, że droższe będą lepsze. Choć biorąc pod uwagę ceny firmówek, to te 99 zł wcale nie są jakieś zabójcze. A legginsy najlepiej przymierzyć bo mogą nie pasować np w obwodzie nogawki (ja mam takie jedne Nike 3/4 i dół nogawki mnie uwiera).
o
- franklina
- Zaprawiony W Bojach
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Popieram koleżankę wyżej To już jest jakaś anorektyczka, tylko, że piersi ma duże
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
-
- Zaprawiony W Bojach
wlasciwie to nie wiem poszłam je obejrzeć i nawet na metce nie mają "men" Uwazam po prostu, że czasami podzial na kolekcje damskie i meskie to wylacznie dizajn i chwyt marketingowy. jasne, ze w bardzo wielu ciuchach krój damskie - meskie to podstawa, ale w takich biegowych legginsach? ktore i tak z zasady mają byc opiete? toż to jest raczej unisexfranklina pisze:matika no wiec co w tych twoich męskich getrach jest męskiego oprócz napisu na metce "men"??
- Wilma
- Zaprawiony W Bojach
E, no co Wy. Naprawdę Wam się ten brzuch nie podoba? A jaki jest fajny w takim razie? Mnie się wydawało, że to marzenie każdej kobiety.
A mierzyłaś je czy tylko na oko oceniłaś? Jak są ok to kupuj.
Właściwie nigdy męskich nie oglądałam ale wydawało mi się, że mogą się proporcjami różnic. Kobiety mają zazwyczaj dłuższe nogi i węższe talie. Choć rzeczywiście chyba nie są to aż tak widoczne różnice bo gacie są w końcu elastycznie więc się dopasowują.Ma_tika pisze:poszłam je obejrzeć i nawet na metce nie mają "men" Uwazam po prostu, że czasami podzial na kolekcje damskie i meskie to wylacznie dizajn i chwyt marketingowy. jasne, ze w bardzo wielu ciuchach krój damskie - meskie to podstawa, ale w takich biegowych legginsach? ktore i tak z zasady mają byc opiete? toż to jest raczej unisex
A mierzyłaś je czy tylko na oko oceniłaś? Jak są ok to kupuj.
o
- franklina
- Zaprawiony W Bojach
wilma wiesz jak jest z gustami.Tobie sie podoba taki ala anorektyczny, z miednica na wierzchu a mi np inny ja juz żadnego z powyższych nie bede miała bo rozstępy tak czy siak zostały po ciąży ale nie jest to dla mnie jakis zyciowy priorytet
z Młodym sobie pojechałam do galerii,myśle połażę,poprzymierzam...i nic naprawde nic w rozsadnej cenie ciul-narazie bez pospiechu,do wiosny jeszcze chwila ale za to sobie ciensza czapke kupilam z nike bo biegam teraz w wełnianej zimówce i zaplacilam jedyne...9.99
z Młodym sobie pojechałam do galerii,myśle połażę,poprzymierzam...i nic naprawde nic w rozsadnej cenie ciul-narazie bez pospiechu,do wiosny jeszcze chwila ale za to sobie ciensza czapke kupilam z nike bo biegam teraz w wełnianej zimówce i zaplacilam jedyne...9.99
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.