World Cup 2014

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
mclakiewicz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pamiętam po MŚ 2002 gdzie sedziowanie było skandaliczne, przez jakiś czas sędziów wybierano tylko z poważnych lig, a nie wg jakiś porąbanych parytetów. Widać wraca stare. Ściany ściany ściany
BLOG KOMENTARZE

Obrazek

5 km - 23:49
10 km - 46:32
Półmaraton - 1:43:53
Maraton - 4:16:15
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
guerlainn
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ooooooo Rooooobin Van Peeeeeeersieeeeee :hej: :hej: :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MŚ uznajemy za otwarte :grin:
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
Awatar użytkownika
mclakiewicz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A tego to nawet ja się nie spodziewałem :orany:
BLOG KOMENTARZE

Obrazek

5 km - 23:49
10 km - 46:32
Półmaraton - 1:43:53
Maraton - 4:16:15
Cwirek
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wracając do wczorajszej potyczki na szczycie, to w życiu bym się nie spodziewał, że będzie to taka katastrofa Hiszpanii. :nienie: Ciekawe czy to jakiś syndrom Brazylijski, bo w finale Pucharu Konfederacji też dostali gładkie 0:3. Aż nieprawdopodobne, że dali sobie wbić 5 goli a z drugiej strony Holandia, którą (nie wiem jakim cudem) typowałem na nie wyjście z grupy... Szkoda Ikera a zarazem wielkie dla niego brawa, bo mogło się skończyć 8 z tyłu. Katastrofalnie w tyłach, z przodu też nic specjalnego, niby taka siła ofensywna, przynajmniej na papierze siła, a nie byli w stanie nic konkretnego skonstruować :ojnie: Tak czy siak dalej w nich wierzę, w RPA też polegli w pierwszym meczu a potem wygrali 6, więc luzik :spoczko:
BKWC - Blog
Komentarze

5km - 19:06
10km - 41:28 (nie oficj.)
21km - 1:31:57

www.wrobels.pl - blog z życia emigranta

Obrazek
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W zaleznosci od skladu grup w cwiercfinalach zwyciestwo Holendrow moze im pozniej wyjsc bokiem.

W historii mundiali zdarzaly sie juz taktyczne przegrane. Z przebiegu meczu (ogladalem jedynie skroty) nie wyglada aby Hiszpanie to sobie ukartowali. Poza tym takie taktyczne porazki zdarzaly sie w trzecim meczu eliminacji.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zarówno Hiszpanie, jak i Holendrzy, po batach w pierwszym meczu się podnosili. Tutaj ESP może mieć problem ze względu na starych wyjadaczy, którzy grają bo młodzi mogą w ważnej imprezie się nie podnieść. NL za to zawsze się gubili przed półfinałami.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
daeone
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:06

Nieprzeczytany post

Nie zgadzam się z opinią że to mogła być taktyczna porażka. To był mecz o pierwsze miejsce w grupie i uniknięcie Brazylii w kolejnej rundzie. Spodziewałem się zwycięstwa Holandii ale to był pogrom :). Drużyny już dobrze poznały styl hiszpańskiej tikitaki i nauczyły się sobie z nim radzić czego przykład mieliśmy wczoraj.
Obrazek
Awatar użytkownika
leandros
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:56

Nieprzeczytany post

Ocena japońskiego sędziego to 7,9 natomiast rozjemca meczu Meksyk - Kamerun dostał 7,0. Reasumując 7,0 to bardzo słaba nota, nota na zero z przodu i tyłu to 8,4.

Dwa ujęcia :oczko:

http://larrybrownsports.com/wp-content/ ... enalty.jpg

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 3644_n.jpg
"Silesius non Polonus" - Anzelm Eforyn

Blog treningowy.

Komentarze.

5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49
Awatar użytkownika
albert80
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:41
Życiówka w maratonie: 4:02:08

Nieprzeczytany post

Trochę suchar ale wrzucę :)

W jakim kubie powinien grać Luis Suarez?
Dolcanie Ząbki.
BLOG http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=41148
KOMENTARZE http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=41149

5 - 23:45 (11.06.2016)
10 - 46:41 (23.04.2017)
21,097 - 1:48:17 (21.06.2015)
42,195 - 4:02:08 (24.04.2016)
Cwirek
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Coś mało chyba wśród biegaczy obserwatorów piłki :tonieja: Mundial wkroczył w decydującą fazę, emocje są już prawie pod samym sufitem, jednym słowem dzieje się. Po pierwsze Niemcy w półfinale już 4 raz z rzędu, co nigdy nikomu wcześniej się nie zdarzyło. Awans zasłużony, bo Francja zagrała może z połowę tego co we wcześniejszych meczach. Spotkanie bez historii, nie wiem czy sparaliżowała poczynania na boisku ranga meczu, czy może było tak przez aurę, bo granie o 13 na pewno nie służy widowisku? W każdym bądź razie, nie będziemy o tym meczu wspominać latami...

W drugiej wczorajszej potyczce, dla mnie osobiście niespodzianka. Stawiałem jednak na Kolumbię :taktak: Los chciał, że zagrała ona (pierwsze 75 minut) najgorzej z całego turnieju, zaś Brazylia miała najlepszy swój mecz. Twardo, z wiarą, szybko i to wystarczyło na 2 gole, choć do końca musieli drżeć o wynik. Kolumbia jakby się nie bała i wcześniej ruszyła z animuszem, to mogli ten mecz uratować. Przynajmniej młody James Rodriguez zapisał się w historii strzelając gole we wszystkich 5 meczach. Mega zawodnik, świetna lewa noga, czekam na niego w Realu Madryt :hejhej:

Ciosem potężnym, a nawet dwoma ciosami, została obdarowana po tym meczu Brazylia. Po pierwsze głupia żółta kartka dla Thiago Silvy, która go eliminuje z półfinału, a po drugie game over dla Neymara, po brutalnym ciosie kolanem Zunigi. I teraz nasuwa się pytanie, co zrobić z takim zagraniem, skoro za mało szkodliwe ugryzienie Suarez ma potężną karę, a Kolumbijczykowi pewnie się upiecze, powie się, że to było w ferworze walki itd. A straty zupełnie różne, bo Chielliniemu nie było nic, a Neymar ma pęknięty trzeci kręg lędźwiowy i nie wiadomo kiedy wróci do futbolu. W związku z tym nie myślę, aby Brazylia mogła Niemców wyeliminować, no ale to jest piłka nożna, więc pewnym nie wolno być niczego :usmiech:
BKWC - Blog
Komentarze

5km - 19:06
10km - 41:28 (nie oficj.)
21km - 1:31:57

www.wrobels.pl - blog z życia emigranta

Obrazek
Awatar użytkownika
Krzysztof92
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja tam lubię piłkę nożną i siatkówkę, tylko problem w tym że prawie wszystkie drużyny którym kibicowałem odpadły... wczoraj Kolumbia i Francja :(, a mecz który najbardziej mi się podobał to Algieria - Niemcy, gdyby nie Neuer to Algieria przeszłaby dalej...
została mi tylko Kostaryka :( i czeka ją ciężki bój z Holandią. Mam nadzieję że moja Kostaryka wygra :), chyba jestem niepoprawnym optymistą :D wcześniej Holandia wyeliminowała mój Meksyk,
a ligę światową w siatkówce ogląda ktoś z was ?
" I'm at war with the world cause I
Ain't never gonna sell my soul "
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mundial zostal okrzykniety najbardziej interesujacym w przeciagu kilkunastu lat.

Zaobserwowalem jednak brak zacietosci niektorych druzyn w koncowce. Zupelnie jakby karty ziostaly rozdane a pieniadze rozdzielone.

Umknal mi mecz USA - Belgia, okrzykniety przez wielu jako jeden z najciekawszych.
Zycze Kostaryce powodzenia. Ostatni "czarny kon".
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
maniek94
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja niestety nie jestem zadowolony z awansu zarówno Argentyny i Brazylii bo według mnie grają piach. Mam nadzieje że dzisiaj bedzie piękny mecz i licze na finał Niemcy-Holandia/Kostaryka
Awatar użytkownika
guerlainn
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Hah, no to Louis van Gaal po raz kolejny, tym razem publicznie pokazał że ma jaja ze stali :hej: Tą zmianą miał szansę na zostanie geniuszem lub wariatem, dzięki Krulowi został tym pierwszym ;) Ale myślę sobie że geniusza i wariata jest w ni pół na pół. Najlepsze jest to, ze Krul obronił 2 karne z ostatnich 20 a ostatniego gdzieś chyba w lutym 2013. Ostatnich 5 w Newcastle wpuścił ;) A Kostarykanie po zmianie widzieli w nim boga karnych :hahaha: Po odpadnięcie Anglików pozostali mi już w tym mundialu tylko Oranje. Patrząc obiektywnie trzeba przyznać że to chyba najsłabsza drużyna pomarańczowych w ostatnich latach, a mimo wszystko wydaje mi się że mają bardzo duże szanse na tytuł. Mają dwóch geniuszy, Robbena i van Gaala. Czy to wystarczy na Argentynę? Zobaczymy w środę. Stawiam na europejski finał :)
P.S. Nie mogę doczekać się van Gaala na Old Trafford w przyszłym sezonie, będzie się działo.
Obrazek
ODPOWIEDZ