Dziennik treningowy

Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Konroz - muwsze Cię ucieszyć i może zmarwtić.
To nie jest żadna tajemnica.
Każdy z tych pulsometrów przechowuje dane w zwyczajnych prostych do odczytu plikach tekstowych.
Jeżeli nikt tego wcześniej nie zrobi to Ci przyślę dzisiaj wieczorem plik z mojego Polara - zobaczysz - prosta sprawa.
I oczywiście - na rynku są inne programy odczytujące Polara - oprócz PPP - PC Coach, CrossTrack i pewnie inne.

Ale - wracam znowu do tego - ze ten Twój program zacznie się rozrastać.
I moze powinienno się go jednak dystrybuować w różnych wersjach ? ;)
PKO
Awatar użytkownika
konroz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie znam Polara, a z producentami różnie bywa. Odczyt pliku tekstowego to nie to samo, co transmisja z urządzeniem i może okazać się prosty. Przyślij plik chętnie go zobaczę.
Pytanie, co z danymi, które Polar dostarcza, a których w moim programie się nie przechowuje?
Np.: z tego, co wiem Polar (przynajmniej niektóre modele) zapisuje tętno w trakcie treningu dość gęsto (bodajże nawet co 6 sek), inne modele podają dla odcinka tętno maksymalne, średnie i na koniec. Ja dla odcinka pamiętam tylko średnie tętno.
Czy zwiększy ilość przechowywanych danych?
O jakie?

Z mojego doświadczenia wiem, że nie ma nic gorszego niż różne wersje tego samego programu. To jest kłopotliwe w utrzymaniu.
KB Lechici Zielonka - sekcja zamiejscowa Saska Kępa
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

W Polarze - każde pikniecie jest w tym pliku tekstowym.
W innych programach - musisz ustawić z jakiego monitora korzystasz - Polar, Fitsense czy inny bo każdy ma trochę inny format zapisu danych do tego pliku.

Prześle Ci dwa pliki - taki który zapisuje dane co jedno piknięcie serca i taki co 5 sekund.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ