A od czego masz ten tluszczyk ktory podobno chcesz zrzucic ? To z niego masz miec energie.Tom Horn pisze:to z czego mam mieć energię na bieganie?
Bieganie z brzuchem ....
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Otóż to. Odstaw węgle i pal tłuszcz. Ładując się węglami i spalając je podczas biegu nie osiągniesz tego o czym wspomniałeś - zrzucenie balastu.fantom pisze:A od czego masz ten tluszczyk ktory podobno chcesz zrzucic ? To z niego masz miec energie.Tom Horn pisze:to z czego mam mieć energię na bieganie?
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tom Horn chcę żebyś wiedział, ze Ci kibicuję! Dasz rade! Jeśli biegasz już 44 min to naprawdę chylę czoła. Z tym koniem w brzuchu to mnie rozśmieszyłeś. Skoro jeździsz konno, to powinieneś mieć mocne mięśnie nóg.
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga

=========
-----
Moje endo
Mój blog

=========
-----
Moje endo
-
- Wyga
Ja też jeżdżę konno, od 12 lat i myślałam, że mam bardzo mocne mięśnie nóg... Do czasu aż zaczęłam regularnie biegać.
Jazda konna przede wszystkim bardzo zbija mięśnie ud, a rozciąga łydek. Angażuje być może inne partie mięśni nóg (a na pewnie w inny sposób), niż bieganie. Odkąd biegam nogi zupełnie zmieniły swój kształt i hmm... konsystencję(?)
Jazda konna przede wszystkim bardzo zbija mięśnie ud, a rozciąga łydek. Angażuje być może inne partie mięśni nóg (a na pewnie w inny sposób), niż bieganie. Odkąd biegam nogi zupełnie zmieniły swój kształt i hmm... konsystencję(?)

- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Pewnie Twój koń nawet by nie ryzykował, póki co.Tom Horn pisze:Może mój syn ma rację, że po tylu latach to teraz koń powinien na mnie pojeździć???

Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog

=========
-----
Moje endo
Mój blog

=========
-----
Moje endo
-
- Rozgrzewający Się
Oby, oby...
Ciekawe, że jak biegam to mam dziesiątki pytań do zadania, a teraz zapominam je. Może dokrwiony mózg lepiej, to znaczy wydajniej pracuje, tak że mam większą jasność widzenia????
Ciekawe, że jak biegam to mam dziesiątki pytań do zadania, a teraz zapominam je. Może dokrwiony mózg lepiej, to znaczy wydajniej pracuje, tak że mam większą jasność widzenia????
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To jest oczywista oczywistość. Ja mam mnóstwo świetnych pomysłów/myśli podczas biegu, a jak wraca do domu to zupełnie o nich zapominam. Co ciekawe na następnym treningu, zaraz na początku wszystko mi się przypomina, a potem w domu znowu o wszystkim zapominam. W książce "Urodzeni Biegacze" jest wzmianka o biegaczu, który brał ze sobą na trening dyktafon, żeby wszystko pamiętać. Generalnie może kiedyś i ja się na takie rozwiązanie zdecyduję :DTom Horn pisze:Oby, oby...
-
- Rozgrzewający Się
OK wytężyłem pamięc:
1. Często obserwuję biegających, zwłaszcza starszych i mam wrażenie, że technika biegu u nas polega na pochyleniu ciała do przodu i podkładaniu pod nie nóg tak by się nie przewrócić. Czy powinienem pracować nad techniką biegu?
2. Ponieważ mieszkam na terenie Parku Krajobrazowego to biegam leśnymi drogami w nim. Duzo tu górek. O ile na płaskim nie mam problemu większego o tyle niem niezauważalna górka przyprawia mnie o wyplucie płuc. Czy to normalne?
3. Czy mam biegać z pulsometrem?
4. Biegam wcześnie rano. Czy powinienem wpierw coś zjeść? Może zabrać z sobą
jakieś pęto kiełbasy? Czasem brakuje mi paliwa.
5. Biegacie z psem?
Tyle pamietam
1. Często obserwuję biegających, zwłaszcza starszych i mam wrażenie, że technika biegu u nas polega na pochyleniu ciała do przodu i podkładaniu pod nie nóg tak by się nie przewrócić. Czy powinienem pracować nad techniką biegu?
2. Ponieważ mieszkam na terenie Parku Krajobrazowego to biegam leśnymi drogami w nim. Duzo tu górek. O ile na płaskim nie mam problemu większego o tyle niem niezauważalna górka przyprawia mnie o wyplucie płuc. Czy to normalne?
4. Biegam wcześnie rano. Czy powinienem wpierw coś zjeść? Może zabrać z sobą

5. Biegacie z psem?
Tyle pamietam
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 51:52
- Kontakt:
Też nigdy nie pamiętam wszystkiego po powrocie:)Tom Horn pisze:OK wytężyłem pamięc:
4. Biegam wcześnie rano. Czy powinienem wpierw coś zjeść? Może zabrać z sobąjakieś pęto kiełbasy? Czasem brakuje mi paliwa.
5. Biegacie z psem?
Tyle pamietam
Ad1: Abecadła mówią - sylwetka wyprostowana, wzrok do przodu. Nie pod nogi. Ręce ruszają się w linii biegu - nie w poprzek!
Ad2: Brakuje siły biegowej, można poćwiczyć podbiegi. Kilka serii 6-8 w górę w miarę szybko, w dół marszem. Ale górka to zawsze górka - będzie przycinało silnik jak nic:)
Ad3: tu nie wiem co odpowiedzieć, chyba jak sobie chcesz - według mnie, nie ma takiej potrzeby na poziomie na którym jestem ja i Ty chyba też:)
Ad4: Też bym czasami opierdzielił jakąś "giętą" w czasie biegu:) Hahaha, głodność i marzenie o czymś pysznym do jedzenie mnie dopada często:) A szczerze - chyba nie myślisz, że weźmiesz sobie kanapki w plecak? Możesz zjeść przed treningiem coś delikatnie, ja lubię bułę z miodem:) Przy wybieganiach ponad 2 godziny pewnie coś się przyda, jakiś żel itd. Choć ja jeszcze nie próbowałem
Ad5: ostatnio zdarza mi się biegać z psem, nie moim i nie tym samym. Ilość otwartych furtek, bram itp. powoduje że psy biegające ze/za mną zmieniają się często:) NIENAWIDZĘ ICH!!!
zapraszam na bloga (zwykłego): www.szuranie.pl
BLOG na forum bieganie.pl:: TUTAJ
zapraszam do komentowania: TUTAJ
szuranie.pl na Facebooku: TUTAJ

BLOG na forum bieganie.pl:: TUTAJ
zapraszam do komentowania: TUTAJ
szuranie.pl na Facebooku: TUTAJ

- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tom Horn pisze:OK wytężyłem pamięc:
4. Biegam wcześnie rano. Czy powinienem wpierw coś zjeść? Może zabrać z sobąjakieś pęto kiełbasy? Czasem brakuje mi paliwa.
5. Biegacie z psem?
Tyle pamietam
1. Jeżeli od początku popracujesz nad techniką to może Ci to zaoszczędzić czasu w przyszłości. Jednak wg mnie nie technika jest najważniejsza wśród amatorów

2. Normalne. Zwolnij po prostu na podbiegu

3. A po co?
4. Ja zawsze jem przed bieganiem. Nawet jak biegałem o 4-5 rano. Bez tego nie mam siły

5. Nie

- yazid
- Wyga
- Życiówka na 10k: 58:00
- Kontakt:
No to moze ja. Mam 188 i niecale 98 kg. Po rzuceniu palenia i posadzeniu dupy w fotelu w 5 miesiecy zrobilem +14 kg. Ale od maja do wrzesnia zrzucilem 8 kg pijac normanie piwo(Euro bylo;))) ), jedzac bez zadnych diet, biegajac 3 razy w tygodniu po 8-12 km w zaleznosci od ochoty i czasu. Fakt faktem ze bylo to czlapanie 6:00-8:00 na km, jednak dzieki temu nie nabawilem sie zadnej kontuzji a zdjecia z wakacji wyszly swietnie
tzn bez balastu z przodu.
Polecam systematyczne bieganie minimum 3 razy w tygodniu i ograniczenie posilkow no i podstawowe zmiany w jadlospisie. Na poczatku bez problemu pomoze, tylko cierpliwosci trzeba i systematycznosci.
Dobrze ktos tu zauwazyl ze rozniza pomiedzy dwoma a trzema treningami jest spora. Pozniej mozesz nawet zwiekszyc do 4 dni.

Polecam systematyczne bieganie minimum 3 razy w tygodniu i ograniczenie posilkow no i podstawowe zmiany w jadlospisie. Na poczatku bez problemu pomoze, tylko cierpliwosci trzeba i systematycznosci.
Dobrze ktos tu zauwazyl ze rozniza pomiedzy dwoma a trzema treningami jest spora. Pozniej mozesz nawet zwiekszyc do 4 dni.
-
- Rozgrzewający Się
No to jak mawia mój ulubiony bohater filmowy Stefan "Siara" Siarzewski: " i w p....u i wylądował i cały misterny plan w p....u!
Chciałem być twardy i biegałem nawet przy -10 i teraz od tygodnia walczę z grypą. Głowa mi pęka, gorączka 39,9 bolą zatoki, prawa dziurka nosa całkowicie zatkna, bolą mnie wszystkie kości i każde włókno mięśniowe. Jak na przyszłośc zabezpieczać się przed działaniem mrozu? Do jakich temperatur powietrza biegać? Jak po chorobie wracać do biegania?
Chciałem być twardy i biegałem nawet przy -10 i teraz od tygodnia walczę z grypą. Głowa mi pęka, gorączka 39,9 bolą zatoki, prawa dziurka nosa całkowicie zatkna, bolą mnie wszystkie kości i każde włókno mięśniowe. Jak na przyszłośc zabezpieczać się przed działaniem mrozu? Do jakich temperatur powietrza biegać? Jak po chorobie wracać do biegania?
-
- Stary Wyga
coś ześ przekombinował, ale za lekko, albo za grubo ubrany... jak biegałem przy -7 i kompletnie nic mi nie jest, poza bolącym przyczepem mięśnia nad prawym kolanem, ale to przecież nie do mrozu. Nota bene: co tu zrobić z tym mięśniem no...?Tom Horn pisze:No to jak mawia mój ulubiony bohater filmowy Stefan "Siara" Siarzewski: " i w p....u i wylądował i cały misterny plan w p....u!