Tak czy siak, temat bardzo obszerny i ciekawy (uwielbiam kawę, więc dla mnie 2x ciekawy

Kofeina to jest temat na dłuższe pogadanie tu na forum. Mam przepis jak połączyć kilka ziół kofeinowych (poparte wszystko badaniami naukowymi i wieloletnia praktyką) żeby stworzyć idealny spalacz tłuszczu. Można upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, tj. wymodelować sylwetkę i zarazem stworzyć super paliwo treningowe.Klanger pisze:Autorzy są z Nowej Zelandii, nie wiem czy koszykarze to byli profesjonaliści, czy zwykli ludzie co potrafią skakać i grają w kosza. Przytoczyłem ten artykuł bardziej pod kątem, tego że dawka różnić się może. Z tego co piszesz efekty mogą również zależeć od wielu czynników, choćby działania innych składników diety czy suplementacji etc.
Tak czy siak, temat bardzo obszerny i ciekawy (uwielbiam kawę, więc dla mnie 2x ciekawy)
Jasne , że to śmieszne. Kofeina do 2005 roku była na liście antydopingowej, ale firmy produkujące napoje energetyczne coca-cool-a maja taką moc przekonywania, że zmieniono przepisyYurek3 pisze:A Kawa i kofeina to doping czy nie jak z tym jest kiedyś była na liście WADA ,a teraz nie ma kiedyś nie było amfetaminy ,a teraz jest jutro zabronią picia soku z buraków bo podnosi poziom hemoglobiny ,czy nie widzicie ,że całe to WADA to biznes jak każdy inny ,raz ustalą to drugi raz zdejmą ban na coś bo firmy produkujące dany produkt im zapłacą za to i to jest etyczne.
O jakiej etyce w tzw. dopingu można mówić ,pytam się i to bardzo poważnie przecież oni mogą ustalić co chcą i banda frajerów zwanych kibicami i dziennikarzami każdego ukrzyżuje kto jakiś zakazany przez nich produkt zażyje.
To kpina z nas trzeźwo myślących i z nas próbuje się robić oszołomów i nieetycznych sportowców ,a prawda jest jedna to oni z nas robią swych wasali i ten kto tego nie widzi to albo już tak ma mózgownicę zaprogramowaną przez media lub jest po ich stronie bo mu za to płacą lub tzw. pożytecznym idiotą.
To może pogadamy dlaczego na listę wciągnięto Geranium?Yurek3 pisze:Nie pamiętam do jakiego roku ,ale cocacola zawierała kokainę nie kofeinę dlatego się nazywa cocacola ,a nie coffecola ale zobaczono ,że na kokainie może być super biznes to nie tylko stała się narkotykiem ,ale także WADA jej zakazała ,powtórzże jeszcze raz trzeba propagować idę ,żeby tych pasożytów rozgonić ich działalność nie ma nic wspólnego z etyka w sporcie to policjanci ,którzy bez przestępców (łapanych sportowców) nie mogą istnieć ,a jak by było pięknie jak oszczepnik by przerzucał stadion ,jak pływacy by konkurowali z motorówkami i tak wszyscy zdobywcy chempionatów to nie złapani koksiarze ,to o czym my tu dyskutujemy.
To jest forum publiczne , i jak widze ze jakis chinski Jurek pisze glupoty to sobie je obsmiewam. Czy ci sie to podoba czy nie to mi lata. Inne watki czy nawet cale fora sam sobie zakladaj jak masz potrzebe.Yurek3 pisze:Nie chcesz nie czytaj nie zaglądaj nie interesuj się i nie bądź wścibski i zajmij się swymi ideami ,a ja pozostanę sobie Chińskim Yurkiem i jeśli ktoś będzie chciał to z mej wiedzy skorzysta lub nie to jest Forum i jeśli się tobie me wywody nie podobają to załóż inny wątek i tam podawaj swe złote myśli tu Ciebie tobie podobnych adwersarzy nie potrzeba.
Oczywiscie ... "moimi klientami sa ludzie z pierwszych stron gazet, ale dyskrecja ...." ... zawsze smieszy mnie ten tekst w ustach wrozek, jasnowidzow i przedstawicieli innych zawodow z dziedziny parapsychologii. Wiarygodne jest to jednak tylko w ustach prostytutekYurek3 pisze:Tak się składa ,że z mych porad korzystają medaliści olimpijscy ,medaliści mistrzostw Europy i Świata ,kolarze z pierwszej ligi ,piłkarze ,żołnierze Gromu i Formozy ,oficerowie BOR i CBŚ i jakoś nie psioczą ,że coś im nie pomogło na me konto w poprzednim roku z dobrowolnych datków wpłynęło 70 tyś $ z czego duża część została przekazana na wsparcie Radia Maryja i telewizji Trwam.
I proszę nie pytać o nazwiska bo ich nie będzie z wiadomych względów.
Yoszka to może być temat na nowy artykuł. Mimo , że jest z powodzeniem wykorzystywana jako fat burning, jednakże prowadzi do powstawania wielu niemiłych skutków ubocznych. tj. skok kortyzolu, niepokój, nagłego wzrostu ciśnienia tętniczego. Co gorsza u osób z predyspozycjami, może prowadzić do napadów maniakalnych, psychozy, lęków i myśli samobójczych.thomekh pisze:Jak reagujecie na yohimbinę hcl + kofeina? Dawki yoha 20mg + kofa do 200mg robią ze mnie niezłą maszynę do biegania. To pewnie za sprawą uwalniania kwasów tłuszczowych i brania ich w pierwszej kolejności jako energii. Czyli to co mówił Yurek. Uprawianie sportu na tłuszczach jest dużo dużo efektywniejsze.
Yurek3 pisze: W wielu wypadkach to rodzice ciągną dziecko do doktora ,aby coś dał na poprawę wyników więc nie twierdź czy dał bym swojej córce mam dwie ja bym in dał jak by były sportsmenkami z tym ,że ja wiem co im dać w odróżnieniu co do felczerów i innych weterynarzy co to się sportowymi lekarzami mienią.
Yurek3 pisze: Dlaczego ten kolanger takich bzdetów nie usuwa jesteś jego podległym przydupasem.
czy to jest jeszcze forum sportowe?Yurek3 pisze:Co ty sobie myślisz ,że masz przed sobą misia miękkim hujem robionego
czy ty Wojtku jesteś sportowcem?WojtekM pisze:Yurek3 pisze:
czy to jest jeszcze forum sportowe?