Zioła wpływające na wydolność sportowca - Legalny DOPING!

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Muszę cie zmartwić Daniel_90. suplementacja burakiem nie wpływa znacząco na poprawę parametrów krwi.
Buraka stosuję się w celu uzupełnienia azotanów i jego stężenie zależy jak bardzo było nawożone pole pod uprawę. Im więcej rolnik dosypał nawozów na pole , tym wiecej azotanów masz w soku. Sensowne dawkowanie to około 10mg/kg masy ciała człowieka.
Azotany są przydatne w w polepszeniu mikrokrażenia obwodowego. Tlenek azotu (NOS) ułatwia przenoszenie tlenu bezpośrednio do komórek odpowiedzialnych za efektywność energetyczną. Są badania na to , że suplementacja azotanami (sok z buraka ) nieznacznie poprawia wydolność bez wpływu na moc mięśni oraz co ważne bez poprawy VO2max.
Możemy stwierdzić , że suplementacja azotanów (duże dawki soku z buraków) wpływa pozytywnie na zmniejszenie zapotrzebowanie tlenu podczas submaksymalnej pracy bez radykalnego wzrostu mleczanów.
Ciekawe badania naukowe:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17635415
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21407132
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
PKO
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

apaczo pisze:Uważam, że ten zestaw na stawy to będzie hicior. Podobny Pani Mariola ze sportacademy.pl dostarcza mojemu bratu który choruje na boreliozę i on nie może sie nachwalić. Skoro mocno pomaga na problemy stawowe wywołane tą straszna chorobą to w sporcie będzie idealny.
Jakaś data jest w planie? :usmiech:
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pewnie nawet Yurek nie zna daty premiery tego zestawu na stawy
Cissus quadrangularis Glycosides 10% & Bitter 3%
Boswellia Serrata Extract 65.0% Boswellic Acid By TITRATION
Hyaluronic Acid Powder 99%
Shilajit Extract 10:1
Ja jedynie wiem jedno , to będzie prawdziwy hit i ludzie którzy maja problemy kontuzyjne zapomną co to ból. Nie dość , że składniki są dobrze przebadane i mają udokumentowane działanie, to jeszcze są to mocne ekstrakty farmaceutyczne. Przykładem może być Boswellia która jest składnikiem nowoczesnych leków na stawy ale też co jest aż niewiarygodne, zmniejsza i eliminuje niektóre rodzaje guzów nowotworowych.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To powiedz mi apaczo, który cordyceps jest najlepszy, bo kiedyś wspomniałeś, że ten swansona niekoniecznie, a innych nie widzę w naszym kraju.
Awatar użytkownika
1x2lupus
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Z Millenium Sport można jeszcze dorwać :oczko:
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1x2lupus pisze:Z Millenium Sport można jeszcze dorwać :oczko:
Nie naganiaj :wrrwrr:
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:To powiedz mi apaczo, który cordyceps jest najlepszy, bo kiedyś wspomniałeś, że ten swansona niekoniecznie, a innych nie widzę w naszym kraju.
Ciężko znaleźć dobry , mocny ekstrakt na polskim rynku, ale jak juz ma sie szczęście coś trafić, to cena poraża :wrr:
W zestawie adaptogennym ze sportacademy.pl jest spora dawka bardzo mocnego ekstraktu cordyceps i z tego co sie orientuję to Yurek z Chin ma zamiar sprowadzić coś ekstra na bazar.
Awatar użytkownika
1x2lupus
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:
1x2lupus pisze:Z Millenium Sport można jeszcze dorwać :oczko:
Nie naganiaj :wrrwrr:

Słucham?
Poczytaj wpierw co to za firma, a nie pisz w moim kierunku takich pierdół.
EOT.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy to oznacza, że to już jest w sklepiku?
lukaszek19831
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam zamówiłem sobie zestaw ZA+ZW i zacznę brać jak zatem powinienem go stosować bo będę pierwszy raz :). Jeszcze pytanko czy jest jakieś zioło co stymuluje produkcję kolagenu bądź na ścięgna ? . Dodam że mam 199cm i 100kg i chciałbym zrzucić do 85 i trenuję profesjonalnie siatkówkę co poradzicie ?.Z góry dziękuję .
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lukaszek19831 pisze:Witam zamówiłem sobie zestaw ZA+ZW i zacznę brać jak zatem powinienem go stosować bo będę pierwszy raz :). Jeszcze pytanko czy jest jakieś zioło co stymuluje produkcję kolagenu bądź na ścięgna ? . Dodam że mam 199cm i 100kg i chciałbym zrzucić do 85 i trenuję profesjonalnie siatkówkę co poradzicie ?.Z góry dziękuję .
Przesłałem Ci linka do tematu w którym opisywałem jak łączyć zestaw adaptogenny i wentylacyjny. Zresztą nawet w tym temacie (musisz trochę sie cofnąć i poszukać ) Rysiek dobrze opisuje jak to miksować.
Muszę sie zgodzic z Yurkiem, że ten nowy zestaw będzie świetny na stawy (wrzucę badania o poszczególnych ziołach, będzie ciekawie) ale nic nie zastąpi odpowiedniej diety bogatej w tłuszcz zwierzęcy itp. Dlatego wyrzucamy do kosza rafinowane cukry proste a zaczynamy jeść galarety na kościach i pić wywary z nóżek
Awatar użytkownika
aro05
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

apaczo pisze:
lukaszek19831 pisze:Witam zamówiłem sobie zestaw ZA+ZW i zacznę brać jak zatem powinienem go stosować bo będę pierwszy raz :). Jeszcze pytanko czy jest jakieś zioło co stymuluje produkcję kolagenu bądź na ścięgna ? . Dodam że mam 199cm i 100kg i chciałbym zrzucić do 85 i trenuję profesjonalnie siatkówkę co poradzicie ?.Z góry dziękuję .
Przesłałem Ci linka do tematu w którym opisywałem jak łączyć zestaw adaptogenny i wentylacyjny. Zresztą nawet w tym temacie (musisz trochę sie cofnąć i poszukać ) Rysiek dobrze opisuje jak to miksować.
Muszę sie zgodzic z Yurkiem, że ten nowy zestaw będzie świetny na stawy (wrzucę badania o poszczególnych ziołach, będzie ciekawie) ale nic nie zastąpi odpowiedniej diety bogatej w tłuszcz zwierzęcy itp. Dlatego wyrzucamy do kosza rafinowane cukry proste a zaczynamy jeść galarety na kościach i pić wywary z nóżek

Ziola wplywajace na regeneracje stawow? Wyniki badan moga byc rzeczywiscie ciekawe.
Kazde z tych ziol (z wyjatkiem kwasu hialuronowego, ktory nim nie jest), mozna uzywac oddzielnie. Pytanie, czy takie polaczenie poprawi ich skutecznosc, a jesli tak to dlaczego?
Jak widac, medycyna ajurwedyjska ma duzo do zaoferowania:)
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

apaczo pisze:wyrzucamy do kosza rafinowane cukry proste a zaczynamy jeść galarety na kościach i pić wywary z nóżek
Jednym słowem: meduza i lorneta ;)
Awatar użytkownika
aro05
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Yurek3 pisze:Po to w Zestawie Stawowym dodana jest piperine ,aby wszystkie składniki działały synergicznie i podbijały swe działanie nikt do tej pory nie wykombinował takiego połączenia oraz żadna firma nie używa tak wysokich koncentratów powyższych komponentów powinno to działać wyśmienicie z tym,żer stawy to nie ból głowy to zawsze jest dość poważna kontuzja ,której trzeba poświecić sporo czasu i cierpliwości.

A co z ewentualnymi interakcjami mogacymi wystepowac po polaczenia wszystkich tych skladnikow? Piperyna moze tez miec negatywny wplyw na organizm.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piperyna wielokrotnie zwiększa biodostępność poszczególnych związków, dlatego często jest dodawana do leków. Piperyna występuje w pieprzu czarnym (7-11%) i jest dodawana do dań mięsnych. Miłośnicy dania o nazwie TATAR posypują gęsto pieprzem gdyż w przeciwnym razie doszło by do poważnych procesów gnilnych w układzie trawiennym , a tak surowe mięso uległo strawieniu, a składniki odżywcze trafiają tam gdzie trzeba .
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ