Ścieżki Biegowe - Lublin

Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Mam super wiadomość. Jak zwykle, na moją prośbę szybko odpowiedziała Pani Edyta Knuta z Lubelli. Myślę, że dla wszystkich uczestników będę miał "coś na żąb": paluszki musli lub aktivie. Kto był w tamtym roku to wię jakie to są pyszne produkty. Tak wię zapraszam na sobotę.
Co do miejsca odbywania testu to przypominam: Wąwóz LSM od strony ulicy Nadbystrzyckiej, że jes to trasa asfaltowa, 450 metrów. Start przy Pomniku Pomordowanych w ramach Aktion AB, czyli nadzwyczajna akcja likwidacji polskiej inteligencji a meta to tam gdzie każdy zatrzyma się po 12 minutach.
Kto ma pytania to pytajcie. Ja odpowiem i na bieg zapraszam.
Pozdrawiam Piotr K
New Balance but biegowy
zby
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja się oczywiście zamierzam w sobotę pojawić. Nie wiem co prawda jak z możliwościami na Teście Coopera, wciąż bolą mnie kolana po maratonie Dębno.
Jeśli chodzi o Maraton w Dębnie.. Niestety nie mogę załączyć fotek z impresy, biegałem bez aparatu, a szkoda, bo co jak co ale okolica jest znakomita. Trasa złożona z trzech pętli, głównie przez lasy, po drodze mijane jesiora, czyste powietrze, kibiców moc (najbardziej pamiętam staruszkę, siedzącą na ławce i zagrzewającą do biegu w Dargomyślu - podobno siedzi tak co roku, kibicując aż do ostatniego zawodnika). Przygotowanie trasy, obsługę również oceniam wysoko. Trafiła nam się słoneczna pogoda, z wiatrem momentami porywistym, co nieco przeszkadzało. Z Lublina byłem z Andrzejem i Pawłem, był również Krzysiek, wszyscy ukończyli z lepszym lub gorszym czasem. Spotkaliśmy również dziewczynę z Lublina, która w Dębnie wywalczyła trzecie miejsce w swojej kategorii (gratulacje Katarzyno).
Zdjęcia z biegu http://www.fotomaraton.pl/event.php?Lan ... oFind=%23P
a wyniki: http://www.domtel-sport.pl/index.php?sub=wyniki&id=743

Pozdrawiam wszystkich, do zobaczenia w sobotę.
zby
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Dzięki Pani Edycie z Lubelli jutrzejszy bieg należy zatytułować "Bieganie za śniadanie" albo "Puszczę was z torbami". Kto zaliczy bieg myślę, że będzie zadowolony. Aha raczej biegiem nie wrócicie, chyba że nagrody ...
SOBOTA 16 KWIETNIA godz. 9.30 zapisy, 10.00 wspólna rozgrzewka i biegamy a gdzie oczywiście WĄWÓZ LSM od strony ul. Nadbystrzyckiej - szukamy chorągiewiek i po jednej do startu.
Piotr K Trener Ścieżek Biegowych
Awatar użytkownika
Radek1967
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Było super !!!!
Nie ma to jak zacząć biegać ponownie po 25 latach :usmiech:
2450m po miesiącu biegania, chyba nieźle, ale niech to trener oceni.
Pozdrawiam razem z Michałkiem wszystkich uczestników dzisiejszego testu.
Jeśli chcesz pobiegać przebiegnij milę. Jeśli chcesz doświadczyć nowego życia przebiegnij maraton
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bieganie z Wami to wielka przyjemność!!! :hej:
Dzisiaj zaskoczyliście mnie. Michał się ze mnie śmieje, że byłem małej wiary ale na szczęście Wasza obecność to jest bilet do dalszej mojej działalności. A więc do dzieła. :sss:
Zgodnie z zapowiedzią dzisiejsze zajęcia przebiegały pod hasłem TESTU COOPERA. Już poranne słońce zapowiadało pozytywne emocje. Podczas przygotowania trasy dzielnie pomagali mi Andrzej i Michał. Szybko i sprawnie roztawiliśmy trasę a w międzyczasie zaczęła się zbierać grupka chętnych do sprawdzenia swojej kondycji. Jedną z pierwszych, która się stawiła na zbiórkę była nasza olimpijaka z Pekinu (maraton) Dorota Gruca. Ilośc osób rosła lawinowo aż doszła do 21 osób. NAjmłodszy uczestnik miał 13 lat a najstarszy 64. W chwili gdy juz mielśmy o 10.00 ruszyć na rozgrzewkę zwerbowaliśmy ostatniego z zawodników to był Cezary (ściągniety z własnej treningowej trasy). Tak więc wszyscy razem wykonaliśmy rozgrzewkę z rytmówkami. Decyzja również zapadła jak biegamy. Ze względu na dużą ilość osób postanowiłem rozegrać dwa biegi. Myślę, że był to dobry wybór bo jedni drugim świetnie kibicowali i dodawali sił dopingiem. Andrzej juz od dłuższego czasu pełnił rolę fotografa imrezy a Reneta zobowiązała się do pomocy w liczeniu okrążeń i podawaniu kolejności biegnących (dzięki).

W czasie biegu było wiele emocji - szybkie ruszenie, wyprzedzanie, skracanie kroku w głowie kołatanie kiedy ten koniec - z pewnych romyślań wybudził pierwszy krótki gwizdek. Została jeszcze minuta. Duży, mały, kobieta, czy mężczyzna, 13 lat 64 lat ludzie wszyscy w tej chwili dostawali ognia w nogach. Każdy walczył o metr, dwa może trzy. Aby do przodu aby jak najwięcej. Z tej nadludzkiej walki wyzwalał długi przeraźliwie świszczący w uszach gwizdek. Koniec. Stać, kucać położyć się tam cokolwiek byleby ten trener do mnie doszedł i spisał ten dystans z ostatniego okrążenia. Jest idę więc do grupy.

Przygotowanie dyplomów dla wszystkich uczestników trochę trwało ale dyplomy wypisane przez Renatę wyglądały super. Czas więc do dekoracji. Wyczytanie każdego zawodnika z imiena i nazwiska, wręczenie dyplomu i gratulacje od takiej znakomitej zawodniczki jak Dorota Gruca to wielki zaszczyt. Nieźle też byliście zdziwieni przy wręczaniu nagród. LUBELLA stanęła na wysokości zadania. Soczki, musli, activivita, paluszki. Mówiłem,że puszczę was z torbami. Każdy myślę był zadowolony.
PRZYSZEDŁEM - SUPER SIĘ BAWIŁEM- PRZEBIEGŁEM- GRATULACJE OD DOROTY- DYPLOM - NAGRODY.

Mam nadzieję, że impreza się podobała i na zajęciach co sobotę będziecie przychodzić.
Pozdrawiam Piotr K
PS Szykuję również relację zdjęciową.

Acha może jeszcze wyniki:
16 kwietnia 2011 TEST COOPERA

Kobiety

1. GRUCA Dorota 2900m
2. STANISŁAWEK Kinga 2525m
3. WOJNOWSKA Ewa 2275m
4. PIASECKA Katarzyna 2000m

Mężczyźni
1. WRONA Jerzy 3050m
2. FILA Michał 3000m
3. KOWALSKI Henryk 3000m
4. KANIA Krzysztof 2950m
5. WĄSOWSKI Krzysztof 2875m
6. ISKRA Paweł 2825m
7. KUCEWICZ Arkadiusz 2800m
8. KUŚMIREK Krzysztof 2775m
9. DYDYCZ Mariusz 2750m
10. ZATOŃSKI Zbyszek 2725m
11. KITLIŃSKI Michał 2700m
12. STASZCZYŃSKI Andrzej 2625m
13. CZORNIK Henryk 2500m
14. CHMIELEWSKI Piotr 2500m
15. SUSKI Radosław 2450m
16. HILLER Jerzy 2450m
17. CZORNIK Wiktor 2350m
18. NOSOWSKI Cezary 1925m
Awatar użytkownika
jaszczomb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja przegrałem dziś z choróbskiem :( , gratuluję dobrego śmiganka.
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z przykrością muszę stwierdzić, że ilość zdjęć zrobionych przez Andrzeja spowodowałaby zablokowanie strony. Dlatego też bez wybierania przesyłam cały album w inny sposób linkiem: https://picasaweb.google.com/piotrkit2/ ... 8SAzMzf5AE# .
Miłego oglądania. Proszę o wrażenia zbiegu.
Pozdrawiam Piotr K
PS Tomek powrotu do zdrowia.
Awatar użytkownika
Kinga
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Przesympatyczne spotkanie biegowe, przemili uczestnicy a do tego idealna pogoda - nic dodać nic ująć :-)
Piotrze - dzięki po raz kolejny za świetnie przygotowaną imprezę i wiarę w lubelskich biegaczy ;-)
Andrzeju - dzięki za świetne zdjęcia, jesteś super fotoreporterem sportowym!
Dzięki wszystkim :-) a także Lubelli za obfitość pysznych smakołyków :-)
Niech żałują ci, co nie byli!
Ja osobiście poprawiłam swój wynik sprzed roku o 100m więc jestem z siebie dostatecznie zadowolona - progres jest, więc i motywacja do większych wysiłków również rośnie.

Pozdrawiam wszystkich lubelskich biegaczy i do zobaczenia na ścieżce!
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kilka fotek z Testu Coopera

Zdjędcia z Dorota Grucą cieszyły się dużą popularnością.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krótka instrukcja:

Obrazek

Obrazek

Czas na rozgrzewkę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Start do biegów

Obrazek

Obrazek

i po biegu

Obrazek
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gratulacje!

Ja niestety walczę z kontuzją. Ale mam nadzieje, że uda mi się załatwić małe co nieco na 17/05 i jak zdrowie da wystartować.

Pozdrawiam,
Paweł
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
Kinga
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A może by tak pobiegać po Starym Gaju? Ja preferuję godziny ekstremalnie wczesne typu 6 - 7. Kto chętny? Jakby co dysponuję autem i mogę kogoś podwieźć, startuję z miasteczka akademickiego. Teraz w lesie pięknie, zawilce kwitną... :lalala:
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wesołego zająca, co śmieje się bez końca.
Szczerbatego barana, co beczy od rana.
Radości bez liku, pisanek w koszyku.
Wielkiego lania w Dniu Mokrego Ubrania.
I od czasu do czasu zdrowego biegania.

Trener Piotr

PS Spotykamy sie 30 kwietnia
Szogi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuję:) Ja na 100% przyjdę. Tylko, że jestem nie zbyt w temacie, więc o której godzinie rozpoczęcie biegu?
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PRZYPOMINAM
ŚCIEŻKI BIEGOWE W LUBLINIE
WĄWÓZ LSM (od strony ul. Nadbystrzyckiej)
SOBOTA GODZ. 10.00
Piotr K Trener Ścieżek Biegowych

PS 15 maja (niedziela) godz. 10.00 POLSKA BIEGA w Wąwozie LSM
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nowe zdjęcia z Testu Coopera udąstępnione przez biegających Henryka i Wiktora C. oraz fotorafującą w czasie biegu panią Anne C. DZiękuję zo sporą porcję zdjęć i pozdrawiam.
Piotr K
https://picasaweb.google.com/piotrkit2/ ... 5qf9bzx3AE#
ODPOWIEDZ