Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620

Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zapa pisze:Poprawki ważna rzecz. Dobrze, że zostały naprawione rzeczy większe i mniejsze.
Niestety brakuje mi nadal dodania funkcji nawigacji i powrotu do startu - cały czas mam nadzieje, że ta funkcja pojawi się w zegarku.
Nie ma także na liście wyszczególnionej możliwości wgrywania treningów do zegarka po wifi z Garmin Connect.

cóż :) owsianka i do testów :)
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

zapa pisze:Niestety brakuje mi nadal dodania funkcji nawigacji i powrotu do startu - cały czas mam nadzieje, że ta funkcja pojawi się w zegarku. Nie ma także na liście wyszczególnionej możliwości wgrywania treningów do zegarka po wifi z Garmin Connect.
Ale nawigacji chyba wogóle nie planują?
A co do WiFi do GarminConnect - to przecież taka możliwość jest od samego początku tylko działała z różnie.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Slabo znam angielski. Moglby ktos napisac po polsku co zostalo zmienione.
Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No chyba nie planują, ale jest szansa, że może ulegną prośbą użytkowników :) Skoro 620 jest następcą 610 to powinna rozwijać to co jest w 610 a nie pozbawiać urządzenie funkcji.

Synchronizacja treningów z zegarka do Garmin Connect przez wifi działa bezproblemowo.
Ja mam problem z wgraniem treningów, kalendarza z Garmin Connect do zegarka przez wifi. Workouty mogę wgrać tylko po kablu lub bluetooth. Kalendarz treningowy tylko po kablu usb.
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
hyzop
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

zapa pisze:Poprawki ważna rzecz. Dobrze, że zostały naprawione rzeczy większe i mniejsze.
Niestety brakuje mi nadal dodania funkcji nawigacji i powrotu do startu - cały czas mam nadzieje, że ta funkcja pojawi się w zegarku.
...
Garmin Connect.
A to nie to ?
Added feature to inform the user when returning to the target range of a workout step.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

bumbo pisze:Slabo znam angielski. Moglby ktos napisac po polsku co zostalo zmienione.
Masz tu z google translate: :)

Zmiany od wersji 2.30 do wersji 2.50 :
Dodano funkcję, aby umożliwić klucz połączyć się obudzić urządzenie i rozpocząć transfer Wi-Fi.
Naprawiono błąd, w którym dane o dynamice jazdy może spaść w trakcie działalności .
Naprawiono błąd, gdziezgłaszane pojemność akumulatora może być niedokładny .
Ulepszenia kryty dystans i tempo obliczeń .
Naprawiono problem związany zfunkcją odzyskiwania doradca nie wyświetla poprawnie .
Poprawki do interakcji między czujnikiem na nogę i GPS .
Naprawiono problem z zerowanie sumy nie działa poprawnie .
Dodano funkcję do informowania użytkownika o powrocie do zakresu docelowego etapu treningu .
Naprawiono różne problemy z łącznością smartfonów i funkcji LiveTrack .
Naprawiono problem z systemem ćwiczeń zawartych w triathlon / mieszanych rozkładów sportowych nie są zatrzymane na urządzeniu .
Poprawiono kilka innych drobnych problemów .
Zaktualizowane tłumaczenia .

Zmiany od wersji 2.20 do wersji 2.30 :
Naprawiono błąd, gdziemożna jeszcze oglądać wyświetlane UTC do pory dnia po uzyskaniu połączenia GPS , niezależnie od strefy czasowej użytkownika.
Wyłączone Wi-Fi podczasautomatycznego wysyłania ładowania urządzenia , aby uniknąć potencjalnego problemu , który mógłby rozładować baterię próby .
Thingol
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41,26
Życiówka w maratonie: 3,34,36

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak u was, ale u mnie po ostatnich aktualizacjach zegarek fr 220 zupełnie zwariował.. aktualnie jestem po bieganiu i.. przez 15 min nie miałem sygnału z satelity GPS, po czym niby był (ikonka na zielono), ale podczas biegu nie zapisywał ani trasy, ani prędkości.. dosłownie nic.. nie pokazywał tempa chwilowego..

czy ktoś z was też miał takie problemy?
Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a robiłeś restart zegarka po aktualizacji?
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

u mnie na plus, gps na początku po aktualizacji dłużej szukał satelit, może około 30 sek. po czym poleciałem treningowo piramidkę. Podczas treningu zauważyłem całkowicie polskie komunikaty, dodatkowe informacje o powrotu do żądanej strefy tętna, żwawe tempo chwilowe ( wcześniej też było żwawe), a po zrzuceniu trasy, na mapie rysuje się bardziej dokładnie niż poprzednio. Zauważyłem nowe okienko odnośnie informacji przesyłania danych itd. Na razie wszystko na plus.
Przykładowy trening :
http://connect.garmin.com/activity/436981439
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

I temperatura na tym treningu była u Ciebie +16 stopni ? No to nieźle działa. ;)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam, masz włączony tryb wyświetlania danych anglosaskich a nie metrycznych ;) W metrycznych masz -9C = 16F
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:I temperatura na tym treningu była u Ciebie +16 stopni ? No to nieźle działa. ;)
-9℃
Odczuwana -16℃
14 km/h E wiatr
Wilgotność 92%

Adam ostatnio jakiś nerwowy :) potrzebuje chyba resetu w sztafecie w Brennej :)
Thingol
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

zapa pisze:a robiłeś restart zegarka po aktualizacji?
nie, nie zrobiłem..
Awatar użytkownika
iChomik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Do Thingol: miałem taki problem jak Ty, po bardzo długim użytkowaniu zegarka, bez żadnych resetów, na jednym z treningów też zwariował, nic nie pokazywał, nie zapisywał, trudności z satelitami,

znalazłem na to taki sposób:
1 - zrobić On / Off samego GPS, na zegarku naciskasz ikonkę gps i robisz Off, po chwili On (problem znikł),
lub
2 - zrobić całkowity ON / OFF zegarka, po ponownym uruchomieniu wszystko działało szybko i sprawnie,

teraz będę testował nowy soft 2.50, liczę że już takich problemów nie będzie... :)
Thingol
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dzięki za odpowiedz..

resety już porobiłem, jutro zrobię test i zobaczę czy problemy ustąpiły..
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ