Da się z poziomu zegarka. Wybierasz Training->Intervals->Setup. Potem Distance albo Time w zależności według czego chcesz ustawić interwały. Następnie podajesz interwał, przerwę, ilość powtórzeń, rozgrzewkę i schładzanie.Luthien41 pisze:Hej, chyba przejrzałam wszystkie strony tej dyskusji, ale nie udało mi się znaleźć takiej informacji: jak zaprogramować interwały typu: 8 x (1' 85% przerwa 1' + 2' 85% przerwa 2')??? Da się to zrobić z poziomu zegarka czy trzeba użyć GTC? Nie za bardzo lubię ten program, ale jeśli daje taką możliwość to się przekonam
Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- herson
- Zaprawiony W Bojach
strona 20, mój postLuthien41 pisze:Hej, chyba przejrzałam wszystkie strony tej dyskusji, ale nie udało mi się znaleźć takiej informacji: jak zaprogramować interwały typu: 8 x (1' 85% przerwa 1' + 2' 85% przerwa 2')??? Da się to zrobić z poziomu zegarka czy trzeba użyć GTC? Nie za bardzo lubię ten program, ale jeśli daje taką możliwość to się przekonam
możesz ustawić tylko np 1km - 100m - 1km - 100m lub odpowiednik czasowy 5min - 1min - 5min - 1min z powtórzeniami max x 254
-
- Rozgrzewający Się
Witam, może głupie pytanie ale jestem świeżym użytkownikiem FR60. Po podłączeniu pulsometru FR60 bezprzewodowo z komputerem kopiują mi się dane do Garmin Training Center. Problem polega na tym że kasuje w tym programie jakieś treningi testowe których nie chce mieć w historii ale po kolejnym transferze nowego treningu z FR60 ponownie w programie pojawiają się wszystkie treningi jakie były wykonane do tej pory (wraz z tymi które wykasowałem). Czy da się coś zrobić żeby dane usunięte z GTC nie wgrywały się ponownie po podłączeniu FR60?
Z góry dziękuję za pomoc.
Z góry dziękuję za pomoc.
-
- Rozgrzewający Się
Witam
Od 4 dni jestem posiadaczem FR60. Niestety nie mogę go używać, bo w dniu kiedy zona z synem wręczyli mi urodzinowy prezent, spadłem z drabiny i uszkodziłem sobie pietę. Jeden lekarz mówi, że kość pęknięta, drugi, że to tylko mocne stłuczenie, a obaj wydali diagnozę na podstawie tego samego zdjęcia:).
Ale do rzeczy:
1. Mój garmin był kupiony w Polsce, ale mimo to nie ma pełnej instrukcji użytkownika po Polsku. Gdzie taką instrukcje mogę zdobyć?
2. jestem posiadaczem domowej bieżni. Jak myślicie, czy można ja wykorzystać do kalibracji foot poda?
Od 4 dni jestem posiadaczem FR60. Niestety nie mogę go używać, bo w dniu kiedy zona z synem wręczyli mi urodzinowy prezent, spadłem z drabiny i uszkodziłem sobie pietę. Jeden lekarz mówi, że kość pęknięta, drugi, że to tylko mocne stłuczenie, a obaj wydali diagnozę na podstawie tego samego zdjęcia:).
Ale do rzeczy:
1. Mój garmin był kupiony w Polsce, ale mimo to nie ma pełnej instrukcji użytkownika po Polsku. Gdzie taką instrukcje mogę zdobyć?
2. jestem posiadaczem domowej bieżni. Jak myślicie, czy można ja wykorzystać do kalibracji foot poda?
- barte
- Stary Wyga
aqualo - wyjsciem jest ustawienie w Device settings (prawy klik na ikonce USB Ant+ przy zegarze systemowym) opcji kasowania treningu po jego transferze do komputera. mozna jeszcze wykasowac all activities z zegara i wszystkie Totalsy (sory za slang). mozna tez wykasowac pojedyncze treningi. polecam tez robienie co jakis czas backupu historii swoich treningow (garmin niedawno wprowadzil kompresje plikow i te ktore wazyly ok.40mb teraz zajmuja ca.4mb).
kwak - co do instrukcji PL to nie za bardzo wiem skad ja sciagnac, moge uzyczyc swojej jesli masz jakis pomysl (jestem z Lodzi), z drugiej strony z tego co pamietam nie ma w niej niczego szczegolnie wartosciowego i jesli masz jakies konkretne pytania to po prostu pytaj na forum. co do kalibracji na biezni to wg opinii wielu osob bedzie ona odbiegala od rzeczywistych odleglosci pokonywanych w terenie. pozdrawiam i zycze zdrowia.
kwak - co do instrukcji PL to nie za bardzo wiem skad ja sciagnac, moge uzyczyc swojej jesli masz jakis pomysl (jestem z Lodzi), z drugiej strony z tego co pamietam nie ma w niej niczego szczegolnie wartosciowego i jesli masz jakies konkretne pytania to po prostu pytaj na forum. co do kalibracji na biezni to wg opinii wielu osob bedzie ona odbiegala od rzeczywistych odleglosci pokonywanych w terenie. pozdrawiam i zycze zdrowia.
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
steps per minute?
-
- Rozgrzewający Się
Witam mam Garmina 60HR i w związku z tym mam pytanie czy na podstawie danych ściągniętych z zegarka można odtworzyć na stronie Garmina przebytą trasę i jeszcze jedno czy jeżeli mamy w rodzinie dwa zegarki a tylko jednego footpooda to każdy będzie mógł ściągnąć swoje osiągi z góry dziękuję za odpowiedz.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- zombuss
- Rozgrzewający Się
Witam, po przerobieniu całego wątku (który jest już od dłuższego czasu) mam zapytanie odnośnie Garmina Fr 60 Hr/Fp - czy ponownie byście kupili to urządzenie (obecnie 515 zł), czy wolelibyście dołożyć 70 zł i kupić Fr 305? Pytam, gdyż mam dylemat odnośnie zakupu takiego urządzenia. Generalnie nie jestem biegaczem - uprawiam sporty walki - jednak treningi biegowe są moim elementem ćwiczeń i zastanawiam się czy model Fr 60 spełniałby moje oczekiwania (interwały, wydolność, kalorie, mierzenie dystansu) - wiem, że to wszystko ma, jednak zastanawiam się które urządzenie było by bardziej odpowiednie do mojej dyscypliny.
Dzięki za pomoc
Dzięki za pomoc
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Jeśli chodzi o mnie.. tak.. kupiłbym go ponownie...zombuss pisze:Witam, po przerobieniu całego wątku (który jest już od dłuższego czasu) mam zapytanie odnośnie Garmina Fr 60 Hr/Fp - czy ponownie byście kupili to urządzenie (obecnie 515 zł), czy wolelibyście dołożyć 70 zł i kupić Fr 305? Pytam, gdyż mam dylemat odnośnie zakupu takiego urządzenia. Generalnie nie jestem biegaczem - uprawiam sporty walki - jednak treningi biegowe są moim elementem ćwiczeń i zastanawiam się czy model Fr 60 spełniałby moje oczekiwania (interwały, wydolność, kalorie, mierzenie dystansu) - wiem, że to wszystko ma, jednak zastanawiam się które urządzenie było by bardziej odpowiednie do mojej dyscypliny.
Dzięki za pomoc
- barte
- Stary Wyga
mialem ten sam problem z wyborem pomiedzy tymi zegarkami (byly w podobnej cenie i staly obok siebie na polce), wybralem FR60 i do dzisiaj uwazam ze dla mnie to wlasciwszy wybor - niemniej jednak nigdy nie mialem na reku FR305 i empirycznie niewiele o nim wiem (mi najbardziej ciazy jego ogromnosc i mozliwosc wystepowania problemow z widocznoscia satelit). zeby byc jednak uczciwym mojemu FR60 tez zdarzaly sie problemy z odnajdywaniem czujnika FP wiec super rozowo tez nie jest. wydaje sie ze podstawowa cecha FR305 jest rejestracja trasy (GPS) wiec jesli to dla Ciebie ma duze znaczenie to produkt dla Ciebie, jesli zalezy Ci na wygodnym zegarku do rejestracji treningow i pomiaru dlugosci trasy to wez FR60.
gdyby teraz moj zegarek sie popsul i musialbym kupowac nowy to z przyjemnoscia poznalbym obecna oferte zegarkow biegowych w cenie do ~800zl - FR60 mialby pewne szanse bo go znam i lubie i nie jest juz taki drogi jednak mam taka nature ktora ciagle wzywa mnie do zmian i ulepszen wiec nie wiem jak by to sie skonczylo.
zycze zadowolenia z zakupu, napisz co wybrales.
gdyby teraz moj zegarek sie popsul i musialbym kupowac nowy to z przyjemnoscia poznalbym obecna oferte zegarkow biegowych w cenie do ~800zl - FR60 mialby pewne szanse bo go znam i lubie i nie jest juz taki drogi jednak mam taka nature ktora ciagle wzywa mnie do zmian i ulepszen wiec nie wiem jak by to sie skonczylo.
zycze zadowolenia z zakupu, napisz co wybrales.
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2