narty biegowe

joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Quote: from Anka99 on 11:08 pm on Nov. 16, 2003
Jak tak dalej pojdzie , to byc moze pojawiê siê krorej¶ soboty wczesnowiosennej ( zanim zaczn± siê prace na dzia³kach ) przy Waszym szlabanie.
Anka, to by³oby SUPER!!! :) :)
Trzymam mocno kciuki za Twoje treningi biegowe. Jestem przekonana, ¿e bieganie bez nart spodoba Ci siê. Pisz co jaki¶ czas, jak Ci idzie.

Jakuszyce, Szklarska Porêba... ech... ca³y urlop tam spêdzi³am w tym roku. Piêkne s± Karkonosze.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Arek007
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dodam jeszcze swoje 5gr na temat wieku i biegania.
Ja mam juz lepiej niz 50 lat. Zaczelem serio biegac ubiegla wiosna. Bylem szczesliwy ze moglem przetruchtac (z przerwami) niecale 3 km. W tym roku we wrzesniu ukonczylem po rz pierwszy w zyciu polmaraton (w Warszawie w XVMW). Wcale nie jestem typem biegacza jesli chodzi o budowe fizyczna.
Z innej beczki: niedawno czytalem artykul o kobiecie ktora w ubieglym roku ukonczyla swoj chyba czterdziesty maraton. Nie bylo by w tym nic nadzwyczajnego jesli nie to ze ona ma ponad 90 lat a zaczela biegac w wieku 56.
Jesli chodzi oszlaban na Bielanach to biega tam zupelnie fajna grupa. Sprawdzilem to gdy odwiedzalem Warszawe dwa miesiace temu.
Arek
Arek
[b]SBBP.PL[/b] frakcja zaoceaniczna
Anka99
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No i stalo  sie.
Zachęcona Waszymi listami pomyslałam sobie : co tam wiek , grunt , ze jest entuzjazm i  szczera wola .
Zbliżam sie do konca pierwszego  etapu - energiczne  chdzenie. No i niestety na tym poprzestanę. Pan doktor zakazał. Żadnych biegow, żadnych podskokow itp. - : ( kregoslup ledzwiowy. Mogę natomiast nadal chodzic  energicznie , biegać na biegowkach i jezdzić na nartach no  cwiczyć  wg instrukcji.
No więc będę chodzila  energicznie , zeby nabrac  kondycji i miec namiastke  Waszego biegania. I nadal jestem chętna  na wyjazd " biegówkowy " o ile beda chetni.
Pozdrawiam biegaczy
Anka
Anka
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wlasnie wrocilem z zajec pilates ( aby byc wiotki i ponetny ) i pani powiedziala nam , ze te cwiczenia wlasnie wybitnie poprawiaja wady kregoslupa .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Henryk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Odpowiadam na kilka postów na raz, więc może być trochę chaotycznie.
Sklep w Czechach - zdecydowanie David - trudno nie trafić. NAwet rozumieją po polsku, płacić można kartą i przeceny blisko 50 %, chociaż ubrania wychodziły drogo.
Co ma wiek do biegania? Ważny jest stan stawów, serducha oczywiście i chęci. Jak zauważyłem w maratonach biegowych i narciarskich startuje sporo osób po 70-tce i kończy przed wielu młodymi. Popatrzcie na wyniki Izerskiej Pięćdziesiątki (link jest na stronie Biegu Piastów). Wyjazd w okolicę Polany Jakuszyckiej mozna zorganizować, chociaż już chyba trochę późno. Noclegi można załatwić przy samej Polanie w Gospodzie Granicznej albo w schronisku kilka km od Polany.
Trasy ekstra, w tym roku objechałem koło 90 % na rowerze:), chętnie bym powtórzył na nartach.
Chętnie się przyłączę do wycieczki niezależnie od wieku Anko 99 i Stary Niedźwiedziu, pod jednym warunkiem, żeby nikt nie smrodził w moim otoczeniu papierosów!
Tylko czy jest chętny do organizacji?
Anka99
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Papierosy , w gorach , na nartach, na swiezym powietrzy - zgroza !!!!
Jak sie ciesze , ze ktos  sie odezwal w  tej sprawie. Juz myslalam , ze temat umarl smiercia  naturalna.
Dzwonilam do  Gospody Granicznej . Od dawna nie maja juz miejsc.
Widzialam w ubieglym roku zima schronisko " Orle "
tragedia . Poza tymi obiektami  nic chyba w okolicy  po polskiej stronie nie ma . Mozna sprobowac w Harrachovie, ale watpie , zeby  o tej porze bylo cos wolnego. Teoretycznie mozna  dojezdzac ze Szklarskiej , ale to troche skomplikowane no i nie wiadomo  jak tam jest z miejscami.
Po stronie  czeskiej podobno jest duzo miejsc z trasami, ale nie mam zadnego rozeznania  
Ours brun i Stary Niedzwiedz wola Beskidy , o ile jeszcze sa zainteresowani. Moze tam by bylo latwiej
pozdrawiam
Anka
Anka
Anka99
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej biegowkowicze
Na stronie  Klubu Turystyki Narciarskiej we Wroclawiu mozna znalesc wykaz imprez narciartwa biegowego
http://www.pttk.wroclaw.pl/~ktn/
Jest to klub dzialajacy  w  ramach wroclawskiego PTTK i jak widac niezle  sobie radza. z tym , ze oni to maja dobrze. Wystarczy wsiasc w pociag i juz sa  na trasach
pozdrawiam
Anka
Anka
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na razie pozostaje sprawa najbardziej prozaiczna: gdzie jest dostatecznie dużo śniegu żeby jeździć?
Anka99
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

o to trzeba zapytac gorali , ale mysle , ze pod koniec grudnia bedziemy mieli piekna  zime
jak to ? swieta bez sniegu ? to niemozliwe
U nas w Lodzi juz zaczelo pdac
pozdrawiam
Anka
Anka
ODPOWIEDZ