Jestem krótkowidzem, a od niedawna mam malutkie objawy nadające się pewnie za rok, dwa do noszenia drugiej pary okularów.
Nie ćwiczenia, ale dobre okulary poprawiły mi komfort.
Przez alergię mam też czasem kłopoty z oczami (zapalenie spojówek i tp.) i dlatego nie zaryzykuję ze szkłami kontaktowymi, a poza tym teraz są bardzo ładne oprawki.
Wzrok
- Wojkus
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:24:52
Takie zabiegi laserowej korekcji wzroku przeprowadzają też w Poznaniu. Jakby ktoś chciał przeczytać to może zajrzeć na http://www.intermedica.pl/
Koszt około 2 tyś zł za jedno oko. Przed zabiegiem badania - chyba 2 razy - kazde 100 zł. Po badaniach powiedza czy podejmą się korekcji.
Jeśli ktoś nosi soczewki to musi sobie zrobić przymusowa przerwę na miesiąć przed badaniem (chodzi o dokrwienie gałki ocznej czy cóś).
Udzielają dość dokładnych informacji telefonicznych - stąd to wiem - tylko ta cena
Koszt około 2 tyś zł za jedno oko. Przed zabiegiem badania - chyba 2 razy - kazde 100 zł. Po badaniach powiedza czy podejmą się korekcji.
Jeśli ktoś nosi soczewki to musi sobie zrobić przymusowa przerwę na miesiąć przed badaniem (chodzi o dokrwienie gałki ocznej czy cóś).
Udzielają dość dokładnych informacji telefonicznych - stąd to wiem - tylko ta cena