Zamiast tamtych kupiłem te: Trailfly (standard)
Niby wkładka 28.5 cm, a na stopę 26.5 są w sam raz. Przód też.
Podeszwa podobno nie do zdarcia, nawet na asfalcie:
Twarde (jak wszystkie buty inov8 chyba). Jeszcze nie testowałem...
Buty do biegania z dużą ilością miejsca na palce
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Może sprawdź buty Altra. Z tego co się orientuję są to buty z zerowym dropem i dużą ilością miejsca. W przedniej części stopy jest dużo miejsca. Mają buty i na trail i na ulice.ryniek pisze: ↑23 maja 2024, 14:08 Witam wszystkich. Potrzebuje rady przy zakupie nowej pary butów do biegania. Głównie biegam od 10km wzwyż i potrzebuję modelu który będzie miał dużo miejsca w placach. Przy zbyt szpiczastych butach jak np. UB22/23 od razu mam problem po 10km z czarnymi paznokciami, więc potrzebuje jakiegoś modelu z bardziej zaokrąglonym przodem i dużą ilością miejsca na moje paluchy. Cena nie gra większej roli ale powiedzmy, że przedział 700-900 zł będzie ok. Dzięki z góry za wszelkie sugestie
Osobiście nie miałem z tymi butami styczności ale wydają się pasować pod twoje preferencje.
Ostatnio dużo tego wyprzedawali na Zalando Longue.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zaktualizuj swą orientację.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Pierwszy bieg w nowych bucikach:
Buty inne od wszystkich moich dotychczasowych terenówek: twarde, cienkie, ciężkie i ze świetnie trzymającą podeszwą (na boki też). Na początku, na chodniku pomyślałem "Ojapier! Czy ja w tym obiegnę Bratnią [taka górka u mnie na prowincji]?", ale potem dużo zyskały przy bliższym poznaniu.
Zmierzona (runrepeat) grubość to 30/24. Ale z tego 6 to wkładka i 5 guma podeszwy, co zostawia jedynie 13 dla pianki z przodu. Drop (6) już troszke przeszkadza, 4 byłby w sam raz, bo na równym czułem, że pięta już dotyka podłoża, a jeszcze tego nie chciałem. Drop 5 od Topo jest dla mnie bardziej przyjazny.
W palcach bym ocenił ilość miejsca gdzieś pomiędzy slim a standard u Altry. Buty mam w szerokości standard (wcześniej kupiłem precision-dramat jakie wąskacze z nich były). Wide nie wziąłem, bo ta dodatkowa guma podeszwy waży tonę. Standardy w moim rozmiarze ważą 300g. Rozmiarówka jest skandalicznie zaniżona-o 1 cm większe (niż zwykle kupuję) są na mnie dobre.
Fajnie, że pojawił trzeci główny gracz w nieszpiczakach do biegania.
Buty inne od wszystkich moich dotychczasowych terenówek: twarde, cienkie, ciężkie i ze świetnie trzymającą podeszwą (na boki też). Na początku, na chodniku pomyślałem "Ojapier! Czy ja w tym obiegnę Bratnią [taka górka u mnie na prowincji]?", ale potem dużo zyskały przy bliższym poznaniu.
Zmierzona (runrepeat) grubość to 30/24. Ale z tego 6 to wkładka i 5 guma podeszwy, co zostawia jedynie 13 dla pianki z przodu. Drop (6) już troszke przeszkadza, 4 byłby w sam raz, bo na równym czułem, że pięta już dotyka podłoża, a jeszcze tego nie chciałem. Drop 5 od Topo jest dla mnie bardziej przyjazny.
W palcach bym ocenił ilość miejsca gdzieś pomiędzy slim a standard u Altry. Buty mam w szerokości standard (wcześniej kupiłem precision-dramat jakie wąskacze z nich były). Wide nie wziąłem, bo ta dodatkowa guma podeszwy waży tonę. Standardy w moim rozmiarze ważą 300g. Rozmiarówka jest skandalicznie zaniżona-o 1 cm większe (niż zwykle kupuję) są na mnie dobre.
Fajnie, że pojawił trzeci główny gracz w nieszpiczakach do biegania.