Komentarz do artykułu Orlen Warsaw Marathon - czego możemy sie spodziewać po rywalizacji czołówki?

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
kminek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 0:48
Życiówka w maratonie: 4:31

Nieprzeczytany post

Pytanie dlaczego tak spadła frekwencja vs zeszły rok ? O ca 16%. To bardzo dużo.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Może zaczyna powoli przebrzmiewać zjawisko boomu. Jeżeli pójdzie za tym wzrost jakości to tylko się cieszyć.
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Późne zapisy i niepewność czy impreza w tym roku się odbędzie spowodowały, że wiele osób wybrało już inny maraton. Ludzie myślą o wiosennych startach zaraz po tych jesiennych. Ja rozważałem OWM, ale w momencie kiedy sprawa organizacji się wyjaśniła decyzja była podjęta i byłem zapisany gdzie indziej.
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Ale organizacyjnie to troszkę słabiej niż w latach poprzednich. Zwłaszcza jeśli chodzi o sam start. Nie mogę zrozumieć dlaczego na tak dużej imprezie nie można puszczać ludzi falami, zgodnie z deklarowanymi czasami. Jak się puszcza na żywioł, to jest tak, że po przekroczeniu linii startu, 100 metrów dalej jest taki korek, że przez 20 sek. się stoi! Biegłem z kimś kto chciał złamać 50' i 20 sek. straty na starcie to dużo. Dodatkowo jak się nie sprawdza czy ktoś biegnie z właściwej strefy, to są sytuacje, że 500m za startem, są osoby, które idą, albo nagle przede mną staje 4 panów obok siebie, i robią sobie selfie. Poza tym ciasno jak diabli. Trasa super, płaska, szybka. Wystarczyło puścić falami, jak np w Biegu Niepodległości.
ODPOWIEDZ