Jest już trasa. Niestety jest trochę gorsza niż chciałem . Po wybudowaniu nowego mostu Rocha nie przywrócili rundy do okoła Starego Rynku (rolkarze się ucieszą) Zamiast tego jest bezsensowna pętla na Majakowskiego. Może za rok będzie jedna pętla przez całe miasto (sam w to nie wierzę)
hej mam takie pytanie bo szukalem na stronie maraton poznan informacji czy jest ogranizowany półmaraton jak w cracocovia maraton czy nie ma prosze o info!!
IMPREZY TOWARZYSZĄCE MARATONOWI:
W dniu 09.10. 2004 odbędą się:
1. Bieg śniadaniowy – dookoła Jeziora Maltańskigo
start – 10.00 meta Toru Regatowego Malta.
2. Biegi dla młodzieży na dystansie - 1km, 2km, 3km
W dniu 10.10. 2004 odbędą się:
Biegi dla dorosłych na dystansie - 5km i 10km
W Poznańskim maratonie nigdy nie było półmaratonu. Bieg na 10 km startował chyba zawsze razem z maratonem.
Witam! Mam pytanko natury organizacyjnej, a dokładniej jak wygląda sprawa noclegu. Organizatorzy na stronie podają adresy kilku hoteli. M. in. "Sport Hotel", "Novotel Malta", czy "Camping Malta". Czy ktoś w ubiegłych latach tam nocował, który wybrać, ilu osobowe są pokoje, bo wnioskuję,że wszystkie są blisko linii startu, itd. Ogólnie chodzi mi o wrażnia. A jak wygląda sprawa noclegu na hali sportowej? Jestem całkiem zielony, a to będzie mój debiut w maratonie i chciałbym wiedzieć gdzie najlepiej się wyspać, by potem bez problemów złamać wreszcie te 2:15 .
Bil
[b]"Jeśli chcesz pobiegać - pobiegnij na milę.
Jeśli chcesz doświadczyć innego życia - wystartuj w maratonie."[/b]
w zeszłym roku bylem dwa dni w Nowotelu pokój 2 osobowy 150zł doba plus parking 25 albo 30.Warunki idealne blisko startu.W tym roku również zgłosiłem rezerwacje w Nowotelu cena bz.
Też zarezerwowałem sobie ten Nowotel.Na stronie maratonu piszą,że rezerwacja jest ważna jeżeli wcześniej opłaci się pełną kwotę.Miła niespodzianka-wystarczy podać personalia i zjawić się przed 18.Pani w telefonie bardzo uprzejma.
Właśnie sprawdziłem listę startową-aktualnie ponad 1500 osób zgłoszonych.Na miesiąc przed maratonem!!
Na stronie maratonu przygotowana jest zakładka dla zgłoszonych powyżej 3500 !!To oznacza,że przyjadą chyba wszyscy biegający maratony Polacy !!
Mam nadzieję, że organizatorzy nie będą zaskoczeni z powodu frekwencji jaka się szykuje, tak jak to się coraz częściej u nas dzieje. Dobrze, że w Poznaniu nie zamyka się listy startowej na tydzień wcześniej i nie stanie sie to regułą. Chociaż tam zdają sobie sprawę, że nie wszyscy biegacze mają warunki aby planować bieg wcześniej, a wiadomo, że wielu jest przygotowanych do startu cały sezon i może wystartować gdy czas, zdrowie, sprawy rodzinne i zawodowe mu na to pozwolą właściwie prawie z dnia na dzień.
Ciekawe, ile kobiet wystartuje. Gdy czytam imiona zawodników z Maroka to nie jestem w stanie ocenić, czy to kobieta, czy mężczyzna. Mnóstwo obcokrajowców się zapowiada!