bieganie w upale

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from Arek007 on 5:21 pm on June 8, 2004
Uwaga! Jest jedna istotna roznica miedzy beznia i bieganiem w terenie: twardosc podloza.
Kiedy zaczniesz regularnie biegac w terenie bedziesz musiala serio pomyslec o wyborze butow. Na biezni mozna biegac prawie w kazdym wygodnym obuwiu. Twardsze podloze zwieksza ryzyko kontuzji szczegolnie jesli buty nie sa dobrze dobrane do warunkow fizycznych (pronacja/supinacja itd..). W dziale Sprzet na pewno jest duzo dobrych rad w tym zakresie.
Hej, z tego wynika, że bieżnia jest bezpieczniejsza dla stawów... a zawsze słyszałem coś innego. Jak to w końcu jest ??

(Edited by Ralphi at 6:21 pm on Aug. 4, 2004)
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
stewardesa
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Coz ja nie wiem co jest bezpieczniejsze bo biegam dopiero 3 miesiace ale z mego doswiadczenia wynika ze od biegania na biezni kolana czuje sie duzo mniej niz po asfalcie.
A tak poza tym chcialam dodac ze zaczelam biegac w tych nieziemskich upalach i nie umarlam tylko potem pije nieziemskie ilosci wody.
Pozdrawiam wszystkich
Pozdrowienia z przestworzy!!!
ODPOWIEDZ