Poznań Półmaraton 2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
mefiu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

rob8043 pisze:Witam, czy jakiś Poznaniak może mnie pokierować w rejonach Startu/Malty na jakiś tani nocleg (motel/hostel itp/? ile od startu jest na dworzec pks? km i przystanków autobus/tramwaj? jedną linią dojadę?
Najlepiej dzwonić do akademików Politechniki Poznańskiej.
DS1 na ul.Kórnickiej jest w pewnym sensie częściowo komercyjny, ale nie powinieneś zbankrutować.
http://i.imgur.com/kaRMwQt.png
http://www.hstl.put.poznan.pl/index.php?gosc1
Z DS1 na start jest ok. 2.5km.

Z dworca PKS samochodem jest 5,4km.
Mapa: http://i.imgur.com/fhBC8fv.png

Z dworca PKP/PKS dojedziesz bezpośrednio na Maltę tramwajem nr.6
Wysiadasz na przystanku Baraniaka, potem musisz się przespacerować na start wzdłuż jeziora.
http://bit.ly/1dkEzUj
Ostatnio zmieniony 22 mar 2014, 11:54 przez mefiu, łącznie zmieniany 1 raz.
PKO
Awatar użytkownika
Gregz
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 46:42

Nieprzeczytany post

sebbor pisze:Dodam że dodatkowe zapisy trwały może z minutę...

Czekałem, szybko wypełniłem formularz i po kliknięciu 'wyślij' pojawił mi się komunikat o przeciążeniu serwera...

Po chwili zapisy zamknięte. Szcześliwcom się udało bo liczba zapisanyh wzrosła.
.
Mi się udało, ale tak dopiero ok 8:10. Serwer był przeciążony, mojego kumpla wywaliło przy przejściu do płatności. Mi wyświetlało, że wszystkie miejsca zajęte, ale cały czas odświeżałem stronę i w końcu pojawił się formularz, wypełniłem i poszło :) Ale fakt ... 300 miejsc się rozeszło jak ciepłe bułki.
michal90
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:57

Nieprzeczytany post

wojtekkos2 pisze:Moje zgłoszenie też się nie załapało. Jak tak dalej pójdzie, to zaczną wprowadzać limity czasowe jak w Bostonie :hahaha:
A co się stanie, jeśli pobiegnę bez numeru, na dziko?
Nie będziesz mieć numeru startowego, więc będziesz zauważalny. Czy służby porządkowe usuną Cię z trasy to trudno powiedzieć, ale co jest pewne: Twój czas nie zostanie zarejestrowany, bo nie będziesz mieć chipa, nie otrzymasz medalu nie mając w/w rzeczy itd. Nie odszukasz się na zdjęciach, które zazwyczaj odbywa się po podaniu nr startowego. Praktycznie jest to nieopłacalne i nie ma większego sensu. Równie dobrze możesz zrobić sobie trening po Poznaniu w innym dniu :p
A co jak usuną Cię na 18 km ? :D
Obrazek
Awatar użytkownika
giunta
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

michal90 pisze:
wojtekkos2 pisze:Moje zgłoszenie też się nie załapało. Jak tak dalej pójdzie, to zaczną wprowadzać limity czasowe jak w Bostonie :hahaha:
A co się stanie, jeśli pobiegnę bez numeru, na dziko?
Nie będziesz mieć numeru startowego, więc będziesz zauważalny. Czy służby porządkowe usuną Cię z trasy to trudno powiedzieć, ale co jest pewne: Twój czas nie zostanie zarejestrowany, bo nie będziesz mieć chipa, nie otrzymasz medalu nie mając w/w rzeczy itd. Nie odszukasz się na zdjęciach, które zazwyczaj odbywa się po podaniu nr startowego. Praktycznie jest to nieopłacalne i nie ma większego sensu. Równie dobrze możesz zrobić sobie trening po Poznaniu w innym dniu :p
A co jak usuną Cię na 18 km ? :D
A gdzie te zdjęcia można później znaleźć? Będą zamieszczone na stronie półmaratonu?
goodmorning
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy ktoś nadal poszukuję możliwości odkupienia pakietu startowego? Z racji, że od wczoraj jestem na antybiotyku mój start jest nie pewny ale do poniedziałku podejmę ostateczną decyzję patrząc jak choróbsko będzie się dalej rozwijać. Jeśli ktoś by był zainteresowany to proszę pisać :)

ps. I nie trzymać kciuków za rozwój choroby proszę;)
michal90
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:57

Nieprzeczytany post

giunta pisze:
A gdzie te zdjęcia można później znaleźć? Będą zamieszczone na stronie półmaratonu?
Można je znaleźć np. na stronie: http://www.fotomaraton.pl/
Obrazek
Awatar użytkownika
giunta
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

michal90 pisze:
giunta pisze:
Można je znaleźć np. na stronie: http://www.fotomaraton.pl/
Dzięki! :)
Maario78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:10
Życiówka w maratonie: 3:08

Nieprzeczytany post

A może ktoś mi podpowie jak wygląda sprawa peacemekerów??
Są czy ich nie ma?? Jeszcze w poznaniu nie biegłem połówki.

Interesuje mnie coś między 1:40-1:45.

http://yourace.info/pl/event/24/82/Pozn ... raton.html
RoshaQ
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 3:09:57

Nieprzeczytany post

Zacytuje z facebooka:
Jak co roku wymarzony czas pomogą biegaczom uzyskać pacemakerzy. Biorąc pod uwagę większą ilość zawodników oraz zapotrzebowanie na więcej przedziałów czasowych zwiększyliśmy częstotliwość "zajęcy" na trasie. Grupy będą prowadzone na czasy co 5 minut. W sumie będzie aż 9 zespołów pacemakerów na następujące czasy: 1:30, 1:35, 1:40, 1:45, 1:50, 1:55, 2:00, 2:05, 2:10.
Pacemakerzy poprowadzą na czasy netto (liczone od przebiegnięcia linii startu). W celu dołączenia do grupy wystarczy ustawić się obok wybranego „zająca” na starcie. Każdy z pacemakerów będzie wyposażony w charakterystyczną koszulkę i kolorowy balonik. Wkrótce więcej szczegółów.
Maario78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:10
Życiówka w maratonie: 3:08

Nieprzeczytany post

Tak przy okazji zapytam, nie wybiera się ktoś z Bydgoszy czy okolic??
Szukam jednego wolnego miejsca żeby się zabrać w jedną strone.
Awatar użytkownika
Aherus
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 45:46
Życiówka w maratonie: 4:08:20

Nieprzeczytany post

Też interesowałaby mnie sprawa peacemakerów. Z racji tego, że tydzień po Poznaniu, debiutuję w maratonie Łódzkim, a przez kontuzję w styczniu nie zrealizowałem całego planu to chciałbym Poznań przebiec spokojnie na 2h w miłym towarzystwie, gadając o wszystkim i o niczym ;) Może ktoś z forumowiczów też ma podobne plany, albo zawiązały się już grupy w jakimś temacie albo na innym forum?
Obrazek
morhhen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
Mam do odsprzedania pakiet startowy, niestety wykluczyła mnie ze startu choroba :( jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę o kontakt morhhen88@gmail.com
Awatar użytkownika
giunta
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Aherus pisze:Też interesowałaby mnie sprawa peacemakerów. Z racji tego, że tydzień po Poznaniu, debiutuję w maratonie Łódzkim, a przez kontuzję w styczniu nie zrealizowałem całego planu to chciałbym Poznań przebiec spokojnie na 2h w miłym towarzystwie, gadając o wszystkim i o niczym ;) Może ktoś z forumowiczów też ma podobne plany, albo zawiązały się już grupy w jakimś temacie albo na innym forum?
W informatorze, który dzisiaj przysłali na maila, jest napisane, że pacemakerzy będą prowadzić na czasy "co 5 min". Na 2h też mają być. Ja być może właśnie takiego się uczepię ;) Chociaż sama jeszcze nie wiem, jak to rozegrać. To mój pierwszy start i generalnie mało wiem o wszystkim ;)
Awatar użytkownika
Aherus
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 45:46
Życiówka w maratonie: 4:08:20

Nieprzeczytany post

Tak, o samych grupach to wiem, chciałem jeszcze kogoś poznać na chwilę przed startem. To zapraszam do 2h i będzie już nas dwoje. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
giunta
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Aherus pisze:Tak, o samych grupach to wiem, chciałem jeszcze kogoś poznać na chwilę przed startem. To zapraszam do 2h i będzie już nas dwoje. ;)
Jasne, czemu nie :) i tak jadę do Poznania sama, bez żadnej wspierającej mnie duszy ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ