W FRMS można zrobić badanie na podoskopie kosztuje 55 zl i są tam chyba najlepsi fachowcy w w-wie. nie koniecznie trzeba u nich kupować wkładki cena od 140 do 240 zl w zaleznosci od rodzaju ale maja naprawde dobre. Z badaniem i okresleniem rodzaju schorzenia mozna sprobowac zrobic wkladki gdzie indziej w w-wie np na Basniowej, w gdansku kolo kosciola mariackiego mam nadzieje ze jescze ten gosc to robi bo nie bylem tam ze 2-3 lata. Buty adidas poza cushion mozna kupic na bazarach np. pod pkin lub w kilku sklepach w polsce, ktore prowadza sprzedaz z tzw rynku rownoleglego tzn ze kupuja towar od hurtownikow wykupujacych stoki magazynowe na zachodzie. W regularnych sklepach beda od wiosny 2004
co do pronacji i supinacji to mozna to amatorsko okreslic na oko patrzac na stopy idacego lub biegnacego od tylu
czy w momencie przetaczania sie stopy z piety na palce skreca się ona do srodka czy na zewnatrz. Można tez zrobić odcisk stopy mokrej na plaskiej powierzchni i zobaczyc jak przylega do niej i ktora strona mocniej. mozna tez przyjac zalozenie ze osoby o nogach X maja nadmierna pronacje a osoby o nogach O supinacje. Jednak jak to metoda na oko nie jest do końca pewna i może i wychwyci to małej wady i lepiej niech osoby, ktore odczuwaja jakies bóle przy bieganiu lub chodzeniu nie opieraja sie na tym badaniu, tylko przejda sie do specjalisty. wizyta jest tansza niz zakup niewlasciwych butow
Plaskostopie a buty cushioning
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
dzięki,
upewniłeś mnie w przekonaniu, że trzeba odwiedzić FRMS.
te amatorskie metody to znam (jest tego od cholery i jeszcze trochę) ale 'sicher ist sicher'...
upewniłeś mnie w przekonaniu, że trzeba odwiedzić FRMS.
te amatorskie metody to znam (jest tego od cholery i jeszcze trochę) ale 'sicher ist sicher'...
[i]The things you own end up owning you.[/i]