Polar GPS-enabled devices have the native file format of .HRM which is not compatible with Strava. The .HRM format will need to be converted and exported as a .GPX or .TCX file for the GPS data to be compatible for uploading to Strava. There are a handful of tools available to convert these files outside of Strava.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Czy może ktoś podać ( Krok po kroku ) jak zrobić konwersję plików polarowskich na GPX?
10k- 00:35:06 Poznań Maniacka 10, 2017 r.
HM - 01:19:45 Poznań Półmaraton, 2017 r.
M - 02:58:20 Poznań Maraton, 2016 r.
1/4 IM - 02:19:14 Ośno Triathlon Weekend 2016 r.
1/2 IM - 05:00:44 Super League Triathlon Poznań 2018 r.
Download the workout via WebSync from your Polar device, save it on your computer. In Strava navigate to the "Upload your Activity" button and select the file source from your computer. The workout should upload it just fine.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Ok. Ale muszę mieć konto na STRAVA, a jakieś inne sposoby?
10k- 00:35:06 Poznań Maniacka 10, 2017 r.
HM - 01:19:45 Poznań Półmaraton, 2017 r.
M - 02:58:20 Poznań Maraton, 2016 r.
1/4 IM - 02:19:14 Ośno Triathlon Weekend 2016 r.
1/2 IM - 05:00:44 Super League Triathlon Poznań 2018 r.
Nie podszywając się pod naczelnego odpowiem, że baterie, przynajmniej jeśli chodzi o serię RCX, to są "zwykłe" okrągłe baterie, które można dostać w sklepach typu MM, fotograficznych czy z zegarkami.
Oczywiście inny typ baterii jest w zegarku, inny w kostce do paska a jeszcze inny w czujniku inercyjnym- jeśli używany (chodzi o wielkość a co za tym idzie symbol). Jako użytkownik RCX5 - ostatnio z czujnikiem G3 istotnie zauważyłam w programie polarpersonaltrainer zakładkę "altitude" ale po jej kliknięciu niestety tylko komunikat, że pomiar wysokości jest dostępny w wersji GPS natomiast "0" samego pomiaru, wykresu czy mapy. Niedawno dopiero pojawiła się informacja, że opcję taką należy aktywować w swoim profilu. jak się przekonuję nie działa to wstecz- czyli biegi sprzed aktywacji pozostają bez wykresu przewyższeń. Całość oczywiście opiera się na google maps- nikt się do domu nie zakrada i niczego w zegarkach nie montuje???
Jak przenoszone są dane z treningu do endomondo? Rozumiem, że ten zegarek genereuje po treningu plik .gpx który można sobie wgrać na swój profil w endomondo? Plik taki będzie zawierał dane, z których endo utworzy mapkę, wykres prędkości, tempa itd?
A jak jest z tętnem? Czy korzytając tylko z zegarka i paska można wgrywając ślad na endo i przenieść również zapis tętna połączony ze śladem? Nie chodzi mi o średnie tętno, maksymalne i minimalne tętno po treningu - ale wykres tętna nałożony na cały trening. Czy w tym zegarku jest to możliwe?
Przymierzam się do zakupu, ale jestem całkowitym laikiem w tych sprawach...
A ile godzin działa RC3 GPS gdy nie trenujesz, albo gdy trenujesz bez włączonego GPS'a?
Zastanawia mnie ile wytrzymuje korzystania z urządzenia na co dzień jako zegarka.
Czas pracy baterii pulsometru Polar RC3 GPS wynosi:
- trening z włączonym GPS - 12 godzin
- trening godzinę dziennie z włączonym GPS - 11 dni
- trening z wyłączonym GPS - 70 dni
- trening godzinę dziennie bez GPS - 120 dni
- bez treningów (jako zegarek) - 4 miesiące
Hej mam pytanie do użytkowników RC3 dotyczące alarmów tempa.
Czy zegarek ma te alarmy czy nie ? Widziałem, że na polarpersonaltrainer.com można ustawić treningi oparte na tempie lub zawody w oparciu o race pace, więc na logikę to te alarmy powinny być.
Pytam bo zegarek mi się podoba ale nie lubię zawsze biegać w pasku hr.
Nie ma takiej możliwości. Bardzo kiepsko jest w ogóle z jakimkolwiek programowaniem treningu. Ale mimo to zegarek jest wg mnie super, jeśli już całego tego programowania nie potrzebujesz.
Adamie jest taka możliwość. Oczywiście w RC3 GPS można zaplanować trening z docelową strefą tętna, której przekroczenie jest sygnalizowane dźwiękowo. Nie ma natomiast funkcji Race Pace (jest ona dostępna tylko w RCX5).