Jak zwiększać dystans - pyta amator!!

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak, znane są pod ogólną nazwą "jedzenie' lub "pożywienie".
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
PKO
bati
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:tak, znane są pod ogólną nazwą "jedzenie' lub "pożywienie".
W kręgach związanych z dietytyką lub sportem zwane są fachowo "węglowodanami". :oczko:
A tak poważnie, to nie ma potrzeby łykać preparatów na wszystko. Jeżeli odżywiasz się rozsądnie i nie masz problemów zdrowotnych, to suplementacja jest zbędna. Można stosować izotoniki, ale wiele osób (łącznie z Kenijczykami) tego nie robi i też im to nie przeszkadza, a co do reszty - to sensowna dieta powinna wystarczyć.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rolli nasz rację. Jak rozmawiam z kolegami z USA to oni poprzestawiali sie na tłuszcze i białko i bardzo sobie chwalą. Węgle jedzą w mikrodawkach dla dokarmienia mózgu.
Mam kolegę kolarza zawodowca który dwa lata temu przestawił sie na taka dietę i nie może sie nachwalić. Twierdzi , że nie wie co to zakwasy i paliwa starcza mu na długie odcinki.
Ja jednak jestem zwolennikiem urozmaiconej diety.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ