Aplikacje dla biegaczy na Androida ?

Awatar użytkownika
glootech
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Oszczędzanie energii zazwyczaj oznacza, że nie są wyświetlane reklamy.
PKO
mron
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

glootech pisze:Oszczędzanie energii zazwyczaj oznacza, że nie są wyświetlane reklamy.
Z tego co wyczytałem to oszczędzanie energii w endomondo oznacza rzadsze korzystanie z GPS-a.
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mron pisze:
glootech pisze:Oszczędzanie energii zazwyczaj oznacza, że nie są wyświetlane reklamy.
Z tego co wyczytałem to oszczędzanie energii w endomondo oznacza rzadsze korzystanie z GPS-a.
Co w tym oszczędzaniem energii? W porządnym telefonie bateria bez problemu wytrzyma nawet i ultramaraton.
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jacekw pisze:czy ktoś używa endomondo z samsungiem galaxy SII? jaka opaska pomiaru tętna jest kompatybilna?
Działa bardzo ładnie - SGSII ma jeden z lepszych układów GPS. Opaski pomiaru tętna muszą pracować poprzez Bluetooth - ale nie testowałem tego rozwiązania.
jacekw pisze: na Allegro widziałem opaski do Garmina,podają że współparcują z Sony Xperia używając ATN+...
Działają, ale upewnij się, że Twoja Xperia ma ANT+, bo coś mi się wydaje, że po rozwodzie z Ericssonem, Sony nie instaluje już tego modułu w najnowszych telefonach.
Zaletą tego rozwiązania jest to, że możesz widzieć tętno na zegarku i jednocześnie przesyłać je do telefonu. I uwaga - nie wszystkie programy wspierają ANT+ (np. cardiotrainer i sportstracker tego nie wspierają).
Awatar użytkownika
jacekw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zamówiłem opaske z bluetoothem ze stanów . Jak przyjdzie i uruchomie dam znać jaki to dało efekt. Teraz zastanawiam się jak biegać z telefonem.? Ktoś ma jakieś sprawdzone rozwiazanie? Czytałem za opaski na ramię się zsuwaja ... Może nerka? Czy wtedy telefon widzi gps?
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jacekw pisze:Zamówiłem opaske z bluetoothem ze stanów . Jak przyjdzie i uruchomie dam znać jaki to dało efekt. Teraz zastanawiam się jak biegać z telefonem.? Ktoś ma jakieś sprawdzone rozwiazanie? Czytałem za opaski na ramię się zsuwaja ... Może nerka? Czy wtedy telefon widzi gps?
\

Jak ci wygodnie, zależy jaki masz obwód ramienia, i czy wolisz nerkę, czy opaskę na ramię. Ja biegam z płaskim, malutkim pokrowcem karmiror i w środku mam nokię e52. O zasięg się nie martw. W samochodzie też używach gps w środku i nie wystawiasz komórki za okno, by ci pokazało pozycję :-)
stepow
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam wersję Endomondo Pro z (płatną), oszczędzanie energii polega na mniej częstym odczycie przez aplikację modułu GPS telefonu, przez co ogromnie spada zużycie prądu. Oczywiście "kosztem" jest mniej dokładanie zapisana trasa niż przy trybie standardowym. Moim skromnym zdaniem, ma to sens przy całodniowych jazdach np. na rowerze - nie musimy sie martwić, że padnie nam bateria, nawet jeśli wyjedziemy wcześnie rano a wrócimy w nocy :-). Każdy telefon (naładowany do pełna) powinien bez problemu wytrzymać maraton w trybie standardowym, ale taką np. setkę to mój na pewno nie przeżyje, zresztą ja też pewnie bym nie przeżył :-)

Pozdrawiam,
Marek, Wrocław
http://www.stepow.net/
rynkov
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy udało się komuś z was podłączyć Polar WearLink BT do MiCoach ???Oraz druga sprawa czy w endomondo udało wam się ustawić komunikaty o tym,że n[. za wolno biegniemy ? Mam na myśli np. to ,że ustawiamy tępo na średnie co wg. programu daje puls większy jak 150 a biegniemy np. za wolno ?
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rynkov pisze:Czy udało się komuś z was podłączyć Polar WearLink BT do MiCoach ???Oraz druga sprawa czy w endomondo udało wam się ustawić komunikaty o tym,że n[. za wolno biegniemy ? Mam na myśli np. to ,że ustawiamy tępo na średnie co wg. programu daje puls większy jak 150 a biegniemy np. za wolno ?
Na pierwsze pytanie nie odpowiem, bo nie używam.
Drugie pytanie - tak, bez problemu. Z tym, że pamiętaj iż prędkości na krótkich odcinkach w oparciu o gps są o kant tyłka rozbić.
rynkov
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

sakii pisze: Drugie pytanie - tak, bez problemu. Z tym, że pamiętaj iż prędkości na krótkich odcinkach w oparciu o gps są o kant tyłka rozbić.
To w takim razie jak to zrobić? Mam ustawioy trening, 5 min ZIELONE, 20 min ŻÓŁTE, 1 min CZERWONE, 5 min ZIELONE. Używam pulsometru. Program informuje mnie, żebym zmienił tępo ale podczas biegu specjalnie się zatrzymuje lub zwalniam na etapie ŻÓŁTEGO a on wcale nie informuje ,że biegnę za wolno. W MiCoach zrobiłem sobie próbę wydolnościową, taki test. To program cały czas informował mnie o tępie, o odcinku testu, o tym żebym szybciej biegł a na koniec powiedział ,że test zaliczony i mam przez 2 min spokojnie iść. Wadą jest to ,że nie połączyłem się z pulsometrem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ