rufuz - moja droga do Des Sables

Moderator: infernal

rufuz

Nieprzeczytany post

Niestety plecak RaidLight okazal sie nieodpowiedni. Mialem odczucie ze zwisa mi na plecach. Po wlozeniu 2 butelek 2 litry podczas biegu butelki obijaly mi ledzwie. Po 30km bylo to juz mocno wkyrzajace. Proby regulacji nie pomogly za wiele. Przedwczoraj przyszla przesylka z plecakiem MDS 20 litrow. Pierwsze testy wczoraj kross a dzis na dystansie 41 km wypadly bardzo dobrze. Plecak trzyma sie, przylega idealnie. Poza tym lepiej sa rozplanowane roznego rodzaju kieszonki.
Do kwietniowego startu w maratonie w Hamburgu treningi z malym akcentem pod ultra (niedzielne WB dluzsze) a potem juz typowe nastawienie na ultra. Pierwszy start w tym sezonie w ultra to podobnie jak w zeszlym roku w gorskim Keufelskopf Ultra-Trail niedaleko granicy z Luksemburgiem.
New Balance but biegowy
rufuz

Nieprzeczytany post

w tym sezonie jeszcze duathlon za dwa tygodnie potem pod koniec listopada Eliat Desert Marathon w Izraelu no i moze po drodze jakis uliczny maraton, chyba jednak Lubeck Marathon.
Powoli trzeba planowac przyszly sezon :ble:
w przyszlym sezonie na pewno chcialbym "poleciec" Transgrancanaria i maraton 24h.
ODPOWIEDZ