Garmin Forerunner 110 i 210 -opinie użytkowników
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dziś rano zamówiłem FR 10 z azymuta za 471 zł z 3 letnią gwarancją. Teraz to tylko czekać na kuriera 

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
nowy najtańszy będzie w decathlonie http://www.decathlon.pl/kodowany-pasek- ... 89560.html
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Witam serdecznie a dla takiego amatora jak ja 4x 12km plus 20 km w tygodniu w tempie trucht
jakie polecicie urządzenie? Zależy mi głownie na monitorowaniu dystansu czasu w jakim przebiegnę dystans może dodatkowo kalorie aby mnie bardziej bieganie motywowało. Całe to moje bieganie ma na celu dostosowanie sylwetki do tej jaką miałem 20 lat temu i do możliwości odbywania wędrówek górskich. W maratonie raczej nie pobiegne ale zachorowałem na bieganie po moich ukochanych Gorcach. Za pomoc serdecznie dziękuję.

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:44:41
Ja mam garmina 110 i bardzo sobie go chwale - dystans,czas,czas każdego km. tętno,kalorie
wszystko pokazuje elegancko 

10km-00:44:41
21 km 97,5m-1:43:54
21 km 97,5m-1:43:54
-
- Rozgrzewający Się
A jak z trwałością baterii i paska? Bateria, o ile mi wiadomo, jest niewymienna, więc jak straci wreszcie na pojemności przez wielokrotne ładowanie, to cały sprzęt do wymiany. Podobnie z paskiem - paski mają to do siebie, że wyginane setki razy (zdejmowanie, wkładanie) pękają - wtedy też trza cały interes wymienić... Chyba, że się mylę? 

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 43:09
- Życiówka w maratonie: 3:21:29
Używam 210-tki niecałe 1,5 roku.
Dosyć intensywnie, 5-6 treningów tygodniowo, przez cały rok. Oznacza to, że ładuje go ( i ściągam dane) raz na 3-5 dni.
Co do baterii, to nie zauważyłem jakiegoś znacznego obniżenia trwałości. Mam nadzieję, że wystarczy mi jeszcze na kilka lat.
Mam natomiast uwagi co do wytrzymałości paska. Zaczął pękać kilka miesięcy temu. Kleiłem go taśmą izolacyjną ale pęka w coraz to nowych miejscach. Myślę, że producent zauważył ten problem, bo w nowszym modelu wprowadził wymienny pasek.
Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem reklamacji ale ciężko będzie mi się z nim rozstać na dłuższy czas.
Ma ktoś może doświadczenia w reklamowaniu mechanicznego uszkodzenia paska od Garmina np. 210-tki?
Nie wiem jaka może być reakcja producenta. Z jednej strony to uszkodzenie mechaniczne, z drugiej nigdy go nie szarpałem, nie zaczepiłem o nic itd. Pasek pęka tak naprawdę od ciągłego zdejmowania i zakładania go z powrotem.
Dosyć intensywnie, 5-6 treningów tygodniowo, przez cały rok. Oznacza to, że ładuje go ( i ściągam dane) raz na 3-5 dni.
Co do baterii, to nie zauważyłem jakiegoś znacznego obniżenia trwałości. Mam nadzieję, że wystarczy mi jeszcze na kilka lat.
Mam natomiast uwagi co do wytrzymałości paska. Zaczął pękać kilka miesięcy temu. Kleiłem go taśmą izolacyjną ale pęka w coraz to nowych miejscach. Myślę, że producent zauważył ten problem, bo w nowszym modelu wprowadził wymienny pasek.
Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem reklamacji ale ciężko będzie mi się z nim rozstać na dłuższy czas.
Ma ktoś może doświadczenia w reklamowaniu mechanicznego uszkodzenia paska od Garmina np. 210-tki?
Nie wiem jaka może być reakcja producenta. Z jednej strony to uszkodzenie mechaniczne, z drugiej nigdy go nie szarpałem, nie zaczepiłem o nic itd. Pasek pęka tak naprawdę od ciągłego zdejmowania i zakładania go z powrotem.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Reklamuj, dostaniesz nowy w kilka dni.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:27
- Życiówka w maratonie: 4:10:29
- Kontakt:
nie produkują już 110-tek 

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:27
- Życiówka w maratonie: 4:10:29
- Kontakt:
Tego nie wiem.kropinho pisze:Czyli paska nie wymienią jakby peknoł ?!
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 43:09
- Życiówka w maratonie: 3:21:29
Faktycznie w serwisie nie było żadnych problemów z wymianą 210-tki z uszkodzonym paskiem na na nowy egzemplarz.
Zegarek odesłałem w czwartek a z nowym kurier przyjechał we wtorek. CZAD
Zegarek odesłałem w czwartek a z nowym kurier przyjechał we wtorek. CZAD