Fukuoka Marathon
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Polscy biegacze maratończyc z aspiracjami na poniżej 2.10 uczcie się profesionalizmu od młodych polskich kolarzy co teraz idą do zachownich grup zawodowych badz poszli. Młodego Bodnra, Marycza Paterskiego Kwiatkowskiego. Pogadajcie sobie z nimi jak wyglodą codzienne życie profesionalisty. Liqwigas z Basso i Szmydem przeszedł od stycznia 2010 do maja 2010 3 obozy wysokogórskie przed Giro de Italia. Musicie mentalnie przejśc pewien próg nie szuka winny w trenerach poslkim PZLA ukraińskich biegaczasz co wygrywają płatne biegi wPolsce itd. itd. Weżcie przykład Teamu Lewadowscy oni szukają od wielu lat pełny profesionalizm. Weżcie przykład o Teamu MTB Piątka CCC z Włoszczowską Włoszczowska mimo Żę była na ilompiadzie 2 to i tak rok temu była na badanaich w USA w temacie pozycji na rowerze i robili jej koretkę o milimetry. Rozumiecie o milimetry. Watty mocy generowanej szukać trzeba wszedzie. Weżcie przykład z naszych chodziaży trzeba szukać rezerw mocy wszedzie. W odżywianiu higienie dnia codziennego itd. itd. sylwester Szmyd wiecie ile wypił lampkę wina prze cały rok.................... to się dowiedzcie. Musicie mentalnie przekroczyć pewnien próg. A mozę by wam się przydałó zmienić sotunek mocy generowanej do wagi ciała a mozę warzycie o te 2-3 kg za dużo.
zmiencie podejście mentalne teraz co robicie to nie sport profesionalny tylko zabawa pół zawodowa.
Wie co teraz robi Bartkem Huzarski polski kolarz zawodowy................. pewno popitala na biegówkach po dolnym ślasku w śniegu deszczu i zawiei. a wy się pieścicie że snioeg że nie ma grzie robić treningów szybkościowych że coś tam coś tam.
Zostancie profesionalistami albo bawcie się w 2.15 ledwo ledwo w maratonie.
Tompoz
zmiencie podejście mentalne teraz co robicie to nie sport profesionalny tylko zabawa pół zawodowa.
Wie co teraz robi Bartkem Huzarski polski kolarz zawodowy................. pewno popitala na biegówkach po dolnym ślasku w śniegu deszczu i zawiei. a wy się pieścicie że snioeg że nie ma grzie robić treningów szybkościowych że coś tam coś tam.
Zostancie profesionalistami albo bawcie się w 2.15 ledwo ledwo w maratonie.
Tompoz
Tompoz
-
- Rozgrzewający Się
Z tym 2:15 to nie tak różowo, tegoroczne wyniki poniżej. Do tej piątki może doszusuje Chabowski, a reszta kadrowiczów Parszczyński, Kozłowski Kłeczek raczej są skazani na bieganie 2:15-2:20
2:10:27 Henryk Szost
2:10:49 Adam Draczyński
2:13:23 Paweł Ochal
2:13.30 Mariusz Giżyński
2:15:45 Arkadiusz Gardzielewski
-
- Rozgrzewający Się
następny jasnowidz! Artur z Radkiem - dajcie sobie spokój bo Pan już Wam wywróżył wyniki!lotus pisze:Z tym 2:15 to nie tak różowo, tegoroczne wyniki poniżej. Do tej piątki może doszusuje Chabowski, a reszta kadrowiczów Parszczyński, Kozłowski Kłeczek raczej są skazani na bieganie 2:15-2:20
- lukizpaska
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44:53
- Życiówka w maratonie: 4:25:xx
Ja bym sobie życzył, żeby Pan Draczyński (pomimo, że życzę mu jak najlepiej w jego karierze, zejścia poniżej 2:10 itd) nie reprezentował już naszego kraju w żadnej imprezie mistrzowskiej.kitler pisze:Na imprezy mistrzowskie są określone minima, których wypełnienie warunkuje start. Jeśli takie minimum wypełni Pan Szost, Chabowski, Draczyński, Giżyński czy Pan Kowalski czy Nowak to każdy z nich ma prawo startu w ME, MŚ, IO.
W tym roku udał się chłopakom maraton w Wiedniu i mieli prawo jechać do Barcelony. Tak samo jak pobiegną w okolicach 2,12 pojadą na igrzyska do Londynu, tyle w temacie.
Podejście "jak jestem czwarty to schodzę" jest jak najbardziej uprawnione gdy ryzykuje się własnym honorem czy, mniej górnolotnie określając, własną renomą. Pan Draczyński ma pełne sprawo startować choćby w 10 maratonach rocznie a kończyć tylko jeden z nich.
Natomiast tej taktyki nie ma prawa stosować gdy reprezentuje Polskę. I mam szczerą nadzieję (choć niestety niepopartą wiedzą), że nawet jeżeli Pan Draczyński pobiegnie w 2012 maraton w 1:59 (jak wspomniałem życzę mu jak najlepiej:) ) to PZLA jest w stanie nie zgodzić się by reprezentował on Polskę na IO.
-
- Rozgrzewający Się
No to naprawde zyczysz mu szczerze, to moze sam zrób minim na IO i wystartuj. Nie badz taki cwany!!!Widze ze dobrze nie przeczytałes wywiadu z Adamem, to był czas przeszły, to była bierznia a nie maraton jesli nie wiesz na czym polega róznica w maratonie a na 5000m, 1500m itd to sie nie wypowiadaj. Nie masz zielonego pojecia na temat maratonów. Maraton to nie bierznia!!! Chopaki maja jak najwieksze prawo wystartowac na IO jesli zrobia minmum, Mimo tego ze im nie poszło na ME, !!!!!! Czy ci sie to podoba czy nie.
Zyczyc to ty se mozesz gwiazdki z nieba f....
Zyczyc to ty se mozesz gwiazdki z nieba f....
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Adamie, czy mógłbyś kolegę Masa777 przywrócić do porządku, bo nie ma on prawa obrażać innych.
Po to jest forum, żeby każdy pisał co myśli o danej sprawie, ale nie o innych użytkownikach, do tego językiem agresji.
Uszanujmy zdanie innych!
Dziękuję.
I co to jest bierznia? bieżnia kolego...
Po to jest forum, żeby każdy pisał co myśli o danej sprawie, ale nie o innych użytkownikach, do tego językiem agresji.
Uszanujmy zdanie innych!
Dziękuję.
I co to jest bierznia? bieżnia kolego...
-
- Rozgrzewający Się
Szybkie pisanie tak jest, ale jak wy obrazacie naszych wszystkich sportowców ze im sie noga powineła to takie przyjemne, zdanie i wypowiedzi obrazajace zachowac mozecie dla siebie !!!!!!!!!!!! Jesli ktos was obraza to sami widzcie jak to jest a jak myslicie jak sie czuja nasi sportowcy co???? Wy nic innego nie potraficie robuic tylko krytykowac!!!
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
Twoja elokwencja mnie przeraża. I proszę - naucz się czytać ze zrozumieniem. Kto tu obraża kogokolwiek? Tylko TY!
Adamie- jeszcze raz proszę o zablokowanie kolegi. Tym razem o zablokowanie. Jak ktoś nie dorósł, żeby brać udział w dyskusji, to niech nie bierze. Swoje rady niech zatrzyma dla siebie.
To nie jest śmietnik tylko forum.
Dziękuje.
Mam nadzieję, że inni użytkownicy mnie poprą. Trzymajmy poziom. To nie jest miejsce na leczenie swoich kompleksów i frustracji.
Swoją drogą ciekawa jestem kim jest ten użytkownik- chyba Mistrzem Świata, jak szybko biega maratony, jaki to talent nam się wypowiada, zamiast trenować (przepraszam za retorykę w stylu kolegi, ale nie mogłam się powstrzymać.)
Adamie- jeszcze raz proszę o zablokowanie kolegi. Tym razem o zablokowanie. Jak ktoś nie dorósł, żeby brać udział w dyskusji, to niech nie bierze. Swoje rady niech zatrzyma dla siebie.
To nie jest śmietnik tylko forum.
Dziękuje.
Mam nadzieję, że inni użytkownicy mnie poprą. Trzymajmy poziom. To nie jest miejsce na leczenie swoich kompleksów i frustracji.
Swoją drogą ciekawa jestem kim jest ten użytkownik- chyba Mistrzem Świata, jak szybko biega maratony, jaki to talent nam się wypowiada, zamiast trenować (przepraszam za retorykę w stylu kolegi, ale nie mogłam się powstrzymać.)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53
-
- Zaprawiony W Bojach
Po pierwsze, zgadzam się z DOM, że przystępując do dyskusji trzeba zachować chociażby minimu szacunku do innych - do ludzi o których się pisze, ale także do innych dyskutantów.
Masa - nikt z Tobą nie będzie dyskutował, jeżeli to ma być na zasadzie: kto głośniej i bardziej chamsko.
Nie krytykujemy wszystkich sportowców, ogromna część tej dyskusji odnosi się do jednej osoby - Adama Draczyńskiego, którego postawę ja osobiście uznaję za naganną - bardzo szanuję wynik sportowy jaki uzyskał w tym roku we Wiedniu - cieszyłem się, że naszym tak dobrze poszło. To natomiast, co było potem, okraszone wypowiedzami samego Adama Draczyńskiego, jak i Grzegorza Gajdusa, pozwala sobie wyrobić takie a nie inne zdanie o zawodniku. Powtarzam, dla mnie osobiście ta postawa jest naganna.
Krytykując Draczyńskiego przywołałem jedną z niedawnych sytuacji, kiedy w podobnych okolicznościach krytyki postawy zawodnika on sam zabrał głos na forum, w dużej mierze wyjaśniając i uspokajając dyskusję. Po tym chociażby można stwierdzić, że nie krytykuję wszystkich...
Mnie najbardziej wkurzają osobiste wycieczki niektórych dyskutantów i zgadzam się z DOM, że przydałoby się im trochę odpoczynku od forum, by mogli ochłonąć.
Masa - nikt z Tobą nie będzie dyskutował, jeżeli to ma być na zasadzie: kto głośniej i bardziej chamsko.
Nie krytykujemy wszystkich sportowców, ogromna część tej dyskusji odnosi się do jednej osoby - Adama Draczyńskiego, którego postawę ja osobiście uznaję za naganną - bardzo szanuję wynik sportowy jaki uzyskał w tym roku we Wiedniu - cieszyłem się, że naszym tak dobrze poszło. To natomiast, co było potem, okraszone wypowiedzami samego Adama Draczyńskiego, jak i Grzegorza Gajdusa, pozwala sobie wyrobić takie a nie inne zdanie o zawodniku. Powtarzam, dla mnie osobiście ta postawa jest naganna.
Krytykując Draczyńskiego przywołałem jedną z niedawnych sytuacji, kiedy w podobnych okolicznościach krytyki postawy zawodnika on sam zabrał głos na forum, w dużej mierze wyjaśniając i uspokajając dyskusję. Po tym chociażby można stwierdzić, że nie krytykuję wszystkich...
Mnie najbardziej wkurzają osobiste wycieczki niektórych dyskutantów i zgadzam się z DOM, że przydałoby się im trochę odpoczynku od forum, by mogli ochłonąć.
-
- Zaprawiony W Bojach
I limeryk okolicznościowy
Raz pewien krewki dyskutant z forum,
Broniąc kolegi swego honoru
Zbyt mocno się nadął,
Przesadził ze swadą.
Bez jego "masy" też będzie kworum.
Dzięki blink
Raz pewien krewki dyskutant z forum,
Broniąc kolegi swego honoru
Zbyt mocno się nadął,
Przesadził ze swadą.
Bez jego "masy" też będzie kworum.
Dzięki blink
Ostatnio zmieniony 09 gru 2010, 09:57 przez Qba Krause, łącznie zmieniany 1 raz.
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
Jeżeli idziemy w twórczość to nie siląc się na własne poematy - fraszka Sztaudyngera, którą bardzo lubię:
Czasem głupoty
Czasem głupoty człowiek sobie życzy,
Bowiem w mądrości tyle jest goryczy.
Może to coś wyjaśnia. Może.
Czasem głupoty
Czasem głupoty człowiek sobie życzy,
Bowiem w mądrości tyle jest goryczy.
Może to coś wyjaśnia. Może.
-
- Rozgrzewający Się
A inne fora to co tam cały czas krytykujecie nawet jesli kto popełni najmniejszy błąd, a jak ktos napisze na któregos z ... wypisujacych głupoty na forum to wielka awantura. Odrazu zablokowac. Zastanówcie sie co niektórzy zanim cos napiszecei, bo to moze sie obrócic przeciwko wam, ale juz nie na forum.!!! pozdrawiamQba Krause pisze:Po pierwsze, zgadzam się z DOM, że przystępując do dyskusji trzeba zachować chociażby minimu szacunku do innych - do ludzi o których się pisze, ale także do innych dyskutantów.
-
- Rozgrzewający Się
Masa777 pisze:A inne fora to co tam cały czas krytykujecie nawet jesli kto popełni najmniejszy błąd, a jak ktos napisze na któregos z ... wypisujacych głupoty na forum to wielka awantura. Odrazu zablokowac. Zastanówcie sie co niektórzy zanim cos napiszecei, bo to moze sie obrócic przeciwko wam, ale juz nie na forum.!!! pozdrawiamQba Krause pisze:Po pierwsze, zgadzam się z DOM, że przystępując do dyskusji trzeba zachować chociażby minimu szacunku do innych - do ludzi o których się pisze, ale także do innych dyskutantów.
Na miejscu Draczynskiego za obrazanienie publiczne założyłbym sprawe co niektórym!!!:P