potrzebuje planu na 2 tyg pod bieg na 1km pomocy!!!!

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Wuj Phyll
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

1->99% pisze:ale to jest mylenie pojec
przeciez to oczywiste

wtedy trzeba pisac
"szukam bezkrytycznego poparcia mojej bzdurnej tezy, pochwały naiwności i braku wiedzy, szukam pogłaskania po głowie."
no to jest wtedy jasny komunikat.

i wtedy moge nawet napisac, sluchaj super pomysl. bo nikt mnie nie prosi o zweryfikowanie jego wizji, o pomoc, o slowo komentarza od kogos doswiadczonego, o PORADE sensu stricto

ja bardzo bardzo bardzo bardzo nie lubie ludzi imintujących wole dyskusji, otwartosci, ludzi zadających pytanie tylko po to zeby powiedziec:

"ooooo pierwsze slysze, wprawdzie to jest czarne jak ja pier***le ale ja sie nie zgadzam, ja wiem lepiej."

nara, jestem pieniaczem, pogoda w poznaniu dramatyczna

Ot strażacy, strasznie napaleni ;)
Myślę że tacy ludzie nie tyle coś imitują, co po prostu chcą znaleźć aprobatę dla swojej tezy. Najłatwiej zapytać o radę, bo przecież tekst "jest tu ktoś, kto poparłby moją decyzję?" nie znajdzie właściwego odzewu. Mnie też to wkurza, bo mam skłonności do toczenia piany, ale cóż począć, potem zawsze można wyładować się na III zakresie

Widzę swoją drogą, że niepogoda szła z Konina do Poznania, o wczoraj ulewa złapała mnie na biegowym uczynku
PKO
mariusz k
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

MichalJ pisze:Na rowerze miesnie pracuja w odwrotny sposob niz w bieganiu. Wezmy takiego armstronga. Ma wysokie VO2max, niesamowite warunki wytrzymalosciowe, ale maratonu juz szybko nie pobiegnie.
Pobiegł jakiś czas temu 2 maratony oba w Nowym Jorku chyba. Pierwszy w 2:59 a drugi bodaj w 2:47. Może nie super szybko, ale jak na osobę na codzień nie biegającom całkiem nieźle.

A na własnym przykładzie widze że nie jest to takie proste. Uprawiam kolarstwo na jakimś poziomie i sporo ścigam się w wyścigach szosowych. W sezonie robie nieco ponad 20 tys km (jakieś 700-730godz na rowerze). Ostatnio okres roztrenowania i wzięło mnie coś do biegania. Postanowiłem skorzystać z okazji i wystartować w pułmaratonie. 10 miesięcy wcale nie biegałem a do startu miałem niecałe dwa tygodnie. Zdążyłem zrobić 5 treningów, zwykłe rozbiegania po 8-12km. 25 października pobiegłem pułmaraton w 1:41:41, jak na mój poziom kolarski to nic specjalnego. 15 listopada biegne kolejną połówke i zobaczymy co z tego będzie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ