bardzo dziwny odczyt HR na moim pulsometrze - pomozcie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
DeeL
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jurek Kuptel pisze:Często właśnie w nowych sprzętach baterie są od razu do wymiany. Wynika to z tego że nowy sprzęt może długo leżeć w magazynie albo na półkach sklepowych.
Wszystko być może :ble:

W swojej ... Sigmie otrzymałem baterię oddzielnie - nie załadowaną.

-
PKO
Awatar użytkownika
Andrzej G
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Od kilku lat używam Polara 625 i też się tak zdarza. Czasem pomagało kilkukrotne wypięcie i wpięcie nadajnika, czasami zanurzenie elektrod w wodzie tuż przed założeniem, ale najlepsze wyniki dawało zanurzenie ich w LEKKO słonej wodzie. Ponieważ na zegarku monitora przy każdym uderzeniu serca "miga" piktogram serca, to łatwo sprawdzić, czy jeden taki "błysk" odpowiada jednemu uderzeniu serca (a raczej, że odpowiada np. dwóm lub że uderzenia są gubione).
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

luthien popełniasz bład w sowim rozumowaniu bo jesli masz tętno spoczynkowe ( które nazywasz swoim HR ) 60 to nie oznacza że gdy szykujesz sie na trening ubierasz sie kręcisz zakładasz puslmetr spacerujesz po swoim pokoju to pulsometr ci ma pokazać te 60. Masz prawo mieć wtedy nawet te110. Gwarantuje ci że pulsometr masz okej i baterie są okej. tylko mylisz tętno spoczynkowe z tetnem ktore masz w danym momencie wykonując jakąś czynnośc żywiową w tym momencie ubieranie sie i zakladanie pulsometru.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
DeGie
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie wydaje mi się, że tompoz jest najbliżej prawdy ;)
pozdr!
www.fotogromala.pl
=============
"Kto ustępuje głupiemu doprowadza do tryumfu głupoty".
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dziękuje

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
DeGie
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie ma za co ;-)

Po prostu ktoś, kto nie używał wcześniej pulsometru nie zdaje sobie sprawy, że każdy ruch ręką, nogą czy wstanie z krzesła ma wpływ na zwiększenie pulsu i stąd pewnie przedwczesne obawy i liczne rady, co trzeba uczynić z biednym, bo sprawnym Polarem ;-P
pozdr!
www.fotogromala.pl
=============
"Kto ustępuje głupiemu doprowadza do tryumfu głupoty".
arurekm
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: przede mną
Życiówka w maratonie: przede mną

Nieprzeczytany post

witam gorąco
dobrze jesli ten watek jeszcze zyje to ja coś dorzucę od siebie
korzystam z polara rcx3 od stycznia zeszłego roku. przez ten okres prawie rok wszystko działało całkiem fajnie, aż do - no właśnie nie wiem do kiedy/czego. od pewnego momentu mój "trener" pokazuje rejestruje takie tętna że albo nie powinienem żyć albo być "na odcięciu"
baterie wymienione w zegarku i nadajniku. teraz biegam po bieżniach mechanicznych (nie ma znaczenia bo i na jedej i na drugiej tak się zachowuje tzn raz świruje a raz mierzy całkiem dokładnie - patrz załączniki)
tętno w trakcie biegu porównuję z pulsometrem na bieżni potwierdza się jeśli jest ok - jeśli pulsometr pakuzuje głupoty np 220 lub 30, to na pulsometrze bieżni dalej jest w zakresie 130 do 145

i co to może być ha????
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
cel1. 10km
cel2. poniżej 1h
arurekm
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: przede mną
Życiówka w maratonie: przede mną

Nieprzeczytany post

jeszcze dla zainteresowanych
zadzwoniłem do supportu POLAR'a do Krakowa i przedstawiłem problem przez telefon i w odpowiedzi usłyszałem "tak, wiem rozumiem proszę przysłać pasek i nadajnik"
tak zrobiłem i po trzech dniach dostałem z powrotem nowe elektrody (stary nadajnik) i działa jak ta lala
pozdrawiam
AM
cel1. 10km
cel2. poniżej 1h
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

U mnie ten problem pojawiał się co jakiś czas. Pierwszy raz pomogła wymiana baterii. Później wymiana paska. Później nic nie pomagało. W serwisie twierdzili, ze pasek, ale nowy nie pomagał. Przypadkiem zmieniłem na garmina, ale ponieważ pasek garmina mi nie pasuje, to czujnik podpinam pod pasek polarowy. I co? I wszystko jest ok. Tak więc stawiam, że awaria była w samym zegarku.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ