Garmin 920xt

Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:
rockduck pisze:jestem po pierwszym treningu, generalnie wszystko jest ok.

problem mam z aktualizacja, na stronie garmina pokazuje, że najnowszą wersją jest 2.57 (ze stabilnych, a nie BETA), tyle że zaraz po sparowaniu z komputerem pobrał 2 aktualizacje, zrobił je po odłączeniu ale wciąż pokazuje w informacjach o systemie ze ma wersje 2.5

rozumiem ze update teraz robi się przez garmin express?

skąd masz 2.57 ( nie beta) mi pokazuje najnowszą 2.5.

Update garmin express lub webupdater,
A mnie :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PKO
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Change History
Changes made from version 2.57 to 2.64:
Support Connect IQ 1.0.0 watch faces and data fields. The active watch face can be selected in Settings -> System -> Clock. Up to two Connect IQ data fields can be added to each activity profile in Activity Settings -> Data Screens.
Support Connect IQ watch face and data field installation and management through the Garmin Connect Mobile smartphone app.
Update Activity Tracking distance and calories in pool and open water swim profiles.
Improved elevation data field values prior to starting an activity.
Improvements to map drawing and zooming.
Improvements to Bluetooth connection reliability.
Changes made from version 2.50 to 2.57:
Improve barometer calibration to eliminate noticeable elevation offsets on some activities.
Add support for creating ski/snowboard activity profiles. Displays speed, distance, vertical drop, and includes an automatic run counter (with Auto Pause for the lift line).
Improve Wi-Fi reliability.

a BETA pokazuje 2.64, chyba że ja coś zle rozumiem
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nieporozumienie bierze się ze zbliżonej numeracji firmware'u do GPS (najnowsza 2.7) i oprogramowania zegarka (oficjalna 2.50, beta 2.57 i 2.64). Rzućcie okiem w Settings/System/About (na zegarku).
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ej, a jak wam ślad rysuje 920stka? Widziałem że ktoś tu wklejał mapkę że jakąś masakrę zrobił ten zegarek raz.

Biegam po lesie i u mnie na 910xt ślad praktycznie się jeden na drugi nakłada. Czyli wszystko okie.
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jeszcze jedno pytanie

zegarek na początku bez problemu był wykrywany przez komputer i garmin express

teraz mimo trybu ładowania ani GE ani komputer zegarka nie wykrywaja
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

piotrek90 pisze:Ej, a jak wam ślad rysuje 920stka? Widziałem że ktoś tu wklejał mapkę że jakąś masakrę zrobił ten zegarek raz.

Biegam po lesie i u mnie na 910xt ślad praktycznie się jeden na drugi nakłada. Czyli wszystko okie.
Te dwa biegi były w formie trzech pętli po tej samej trasie:
http://connect.garmin.com/modern/activity/670683826
http://connect.garmin.com/modern/activity/664582112

Jak dla mnie spoko.
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

czy 920 liczy pułap tlenowy , dla aktywność rower ?
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bar72 pisze:czy 920 liczy pułap tlenowy , dla aktywność rower ?
Tak, liczy osobno dla biegania i roweru.
szynas222
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zastanawia mnie tez po co w tym garminie pokazuje jakim stylem plywackim plyniemy i slow ostatniej dlugosci... Troche bezsensu bo po treningu nigdzie nie mozemy tego zobaczyc ani w garmin connect ani zegarku a fajnie byloby wiedziec ile dlugosci zrobilo sie danym stylem a ile innym
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

szynas222 pisze:Zastanawia mnie tez po co w tym garminie pokazuje jakim stylem plywackim plyniemy i slow ostatniej dlugosci... Troche bezsensu bo po treningu nigdzie nie mozemy tego zobaczyc ani w garmin connect ani zegarku a fajnie byloby wiedziec ile dlugosci zrobilo sie danym stylem a ile innym
Nie pływałem, więc nie wiem, ale w opisie Rainmaker'a wygląda na to, że w zakładce "Splits" ma przy każdym lapie styl (chociaż na jego zrzucie zawsze jest to "freestyle").

Obrazek
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj drugi trening z 920 :hejhej:

*w pełnym słońcu w okularach przeciwsłonecznych ekran jest MEGA czytelny, bałem się tych kolorków ale jest naprawdę super.
*przewyższenie liczy sporo lepiej od V800 ( ten bez kalibracji potrafił na tej samej trasie pokazywać różnicę po 60-70m, po skalibrowaniu na początku był bardzo dokładny)
*bateria spełnia moje oczekiwania, wczoraj wieczorem naładowałem go na 100%, dzisiaj po 1h24min treningu zostało 92%
*zapis aktywności,podsumowanie wszystko bardzo szybko, transfer do stravy z automatu :hejhej:
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

rockduck pisze:Dzisiaj drugi trening z 920 :hejhej:

*w pełnym słońcu w okularach przeciwsłonecznych ekran jest MEGA czytelny, bałem się tych kolorków ale jest naprawdę super.
*przewyższenie liczy sporo lepiej od V800 ( ten bez kalibracji potrafił na tej samej trasie pokazywać różnicę po 60-70m, po skalibrowaniu na początku był bardzo dokładny)
*bateria spełnia moje oczekiwania, wczoraj wieczorem naładowałem go na 100%, dzisiaj po 1h24min treningu zostało 92%
*zapis aktywności,podsumowanie wszystko bardzo szybko, transfer do stravy z automatu :hejhej:
ja strasznie zadowolony z 920.
Padła decyzja, sprzedaje F2 ( jak tylko wróci z serwisu nówka wersja pudełkowa), będę trenował na 920Xt i po cichu czekał na F3 :)
szynas222
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Marc.Slonik pisze:
szynas222 pisze:Zastanawia mnie tez po co w tym garminie pokazuje jakim stylem plywackim plyniemy i slow ostatniej dlugosci... Troche bezsensu bo po treningu nigdzie nie mozemy tego zobaczyc ani w garmin connect ani zegarku a fajnie byloby wiedziec ile dlugosci zrobilo sie danym stylem a ile innym
Nie pływałem, więc nie wiem, ale w opisie Rainmaker'a wygląda na to, że w zakładce "Splits" ma przy każdym lapie styl (chociaż na jego zrzucie zawsze jest to "freestyle").

Obrazek
Nic takiego nie ma lipa z tymi danymi z basenu
Awatar użytkownika
AkiTigra
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56:40
Życiówka w maratonie: 5:15
Kontakt:

Nieprzeczytany post

szynas222 pisze:
Marc.Slonik pisze:

Obrazek
Nic takiego nie ma lipa z tymi danymi z basenu
Jak nie ma jak jest.
W zakładce "Interwały" masz zapisane LAPem fragmenty. I jak je rozwiniesz to każda długość jest rozpisana.
Obrazek
szynas222
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nic takiego nie mam u mnie ibterwal to czas calego treningu nic inbego nie ma....
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ