Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620

Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gadam123 pisze: W tę stronę nie działa niestety, dałeś się nabrać tak jak i ja:)
Znalazłem inne rozwiazanie.
Można wgrać treningi bez konieczności podłączenia zegarka do komputera poprzez usb.
Można to zrobić za pomocą aplikacji Garmin Connect Mobile i wgrać (zsynchronizować zegarek) trening poprzez Bluetooth. Działa na iPhone.

Nie jest to tak proste jakby się chciało, ale można.
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przecież wystarczy zasugerować w share ideas I zrobią możliwość wysyłania treningów poprzez wi-fi.
hyzop
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Przecież wystarczy zasugerować w share ideas I zrobią możliwość wysyłania treningów poprzez wi-fi.
W 630-tce :)
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Co z tym testem??? Naprawde zepsul wam sie zegarek??? Jak nie macie czasu to dajcie go jakiemus forumowiczowi to zrobi test za was.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie, niech zegarek przechodzi z ręki do ręki znanym i zaufanym forumowiczom. Z tym że każdy będzie go miał przez tydzień, i każdy zobowiaże sie do napisania opinii własnej i odpowiedzi z np. jakiejś ankiety.
Była by to forma fajnej zabawy i fajnego testu. Można by tak robić z różnymi gadżetami. Co pan Adam i reszta o tym sądzi? Zawsze to coś nowego czego nie ma gdzieś indziej.
Gadam123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak troche z innej beczki,
czy ktos z was bawil sie katalogem NEWFILES? Znalazlem watek dzieki, ktoremu "wlaczylem" bardziej szczegolowy pomiar HR - liczy R-R. Uzywajac pliku, ktory tam wgralem.

https://forums.garmin.com/showthread.ph ... at-Athlete

I teraz w programie Firstbeat Athlete mam mozliwosc bardziej szczegolowych analiz wydolnosci. Dorzucam screena z tego programu.
Nabawilem sie kontuzji i przeanalizowalem tylko 10 min spoczynku, ale jak wroce do zdrowia to sie troche pobawie.
Ciekawi mnie czy ten katalog pozwala na jakas customizacje i wlasne algorytmy, z lenistwa jeszcze nie wygooglalem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziś pierwszy raz po około 12 km (forerunner 620 )nagle w zapisie trasy zaczął ją zapisywać 100 metrów obok mojej rzeczywistej trasy, po 1,5 km jakby się obudził i w ciągu kolejnych 300 metrów wrócił do prawidłowej trasy. Niebo było mocno zachmurzone, taka pora przed deszczem. Bieg częściowo w lesie.
Awatar użytkownika
kruczek79
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:07
Życiówka w maratonie: 3:09:57

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Dziś pierwszy raz po około 12 km (forerunner 620 )nagle w zapisie trasy zaczął ją zapisywać 100 metrów obok mojej rzeczywistej trasy, po 1,5 km jakby się obudził i w ciągu kolejnych 300 metrów wrócił do prawidłowej trasy. Niebo było mocno zachmurzone, taka pora przed deszczem. Bieg częściowo w lesie.
Ja już miałem dwukrotnie taką sytuacją i też było to przy mocnym zachmurzeniu i słabym deszczu lub mżawce dodatkowo w dość mocno zadrzewionym terenie i jestem tą sytuacją dość zaniepokojony. Na forum Garmina użytkowcy zgłaszają tego typu problem, Garmin oficjalnie to potwierdził i zajął się sprawą, więc pozostaje nam czekać na aktualizację.
Co dziwne podczas tego samego treningu podczas biegu w gęstym lesie wszystko przebiegło bez żadnych komplikacji.
Link do mojego treningu
http://connect.garmin.com/activity/424905790
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak przy okazji zapytam, czy wiecie coś na temat odsłony nowego garmin connect?
Podobno z nowym rokiem miała być nowa strona, ciekawsza, mniej surowa i z wieloma opcjami, w tym społecznościowymi.
Na razie znalazłem na YT filmik ale o całym projekcie nigdzie nic nie słychać..
http://www.youtube.com/watch?v=T-eWSx0LrhI

dodatkowo garmin chyba wprowadza opaski dla każdego, fitness band http://www.youtube.com/watch?v=XHGq3ZJPnFc

nieco info o stronie http://garmin.blogs.com/my_weblog/2014/ ... sign-.html
Gadam123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

O kurde nareszcie connect.Garmin zawita w 21 wieku, osobiście nie mogłem patrzeć na ten portal...ciekawe jak nowe będzie wyglądało...
hyzop
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Link do mojego treningu
http://connect.garmin.com/activity/424905790[/quote]

Jaki miałeś ustawiony czas odczytu bo jakaś ta linia mało płynna ?
Gadam123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Panowie nie mieszajmy, nie ma czegoś takiego jak czas odczytu jest tylko czas zapisu, sekudnowe lub tzw. smart. To nie ma nic wspólnego z dokładnością pomiaru a jedynie z ilością danych jakie zapisuje zegarek
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:37

Nieprzeczytany post

Na czym polega zapis tzw. smart?

Czy im częściej dokonujemy zapisu pozycji, tym dane nie będą bardziej dokładne?
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

trucho pisze:Na czym polega zapis tzw. smart?
To soft decyduje czy dany odczyt jest ważny i czy go zapisać. Powiedzmy biegniesz po prostej 1km idealnie równym tempem to w zasadzie wystarczyłyby 2 zapisy :)
trucho pisze:Czy im częściej dokonujemy zapisu pozycji, tym dane nie będą bardziej dokładne?
Nie zawsze, GPS nie jest idelany. Przy częstszych zapisach większe jest prawdopodobieństwo błędnego.
hyzop
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Drobne odchylenia przy częstych zapisach powinien korygować soft i dobry soft to robi, natomiast przy małej częstotliwości zapisu, będzie ścinało każdy zakręt, stąd się biorą te biegi po dachach i jeziorach nawet wówczas gdy nie ma błędów przy pobieraniu danych z satelity , nie zauważy obiegania obiektów czy kółek na niewielkim parkingu, dodatkowo będzie skracana trasa przy nawrotach.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ