Jutro, to chyba z wiatrem i deszczem będziemy się znowu ścigać ...katekate pisze:kto się ściga jutro na BN???
Właśnie analizuję prognozy pod kątem optymalnej i możliwej godziny wyjścia na jakiś trening, ech

Moderator: beata
Jutro, to chyba z wiatrem i deszczem będziemy się znowu ścigać ...katekate pisze:kto się ściga jutro na BN???
keiw pisze:Ja mam jutro zaplanowany BN w Goleniowie. Nie ma co się użalać na pogodę, bo to tylko 10 km, a niektórzy w gorszych warunkach maraton zrobili
W zeszłym roku byliśmy na biegówkach raz, dwa lata temu ani razu...kojer pisze:... zastanawiam się nad nartami biegowymi ...
No ja we Wrocławiu to też raczej nie liczę na śnieg przez 2 miesiące ale może choć 2 tygodnie poleżylongtom pisze:W zeszłym roku byliśmy na biegówkach raz, dwa lata temu ani razu...kojer pisze:... zastanawiam się nad nartami biegowymi ...
Taki klimat...![]()
Ale kilka lat temu mieliśmy z biegówek dużo frajdy. Ciekawe co się trafi w tym roku?
pzdr
Na pewno będę się dopytywał jak już się zacznę decydować, jutro się zamierzam do Decathlonu wybrać i pooglądać wstępnie co tam mająASK pisze: Aha, sluze w razie czego towarzystwem i instruktazem dla poczatkjacych, nasza rodzinka bardzo lubi biegówki.
Byłem dzisiaj w decathlonie, wybór skromny. przymierzyłem buty Fishera i ich Quechua. Fishery wyglądowo mi się bardziej podobały ale 90zł droższeania102 pisze: kojer jeżdżę na biegówkach od liceum i kocham ten sport, chociaż teraz rzadziej śmigam. Będę Cię przekonywać, że na sam początek warto się przełamać do pożyczania.
Z tym to niestety najgorzej, ostatnimi laty śniegu praktycznie nie ma.ania102 pisze: Jeżeli tylko jest śnieg, można super pośmigać nawet we Wrocławiu na wałach, co zawsze czyniłam mieszkając tam.
Niestety norma, nawet na małych biegach tak jest. Jak się na pierwszym w tym roku City Trail ustawiłem na linii 25 to potem praktycznie całe pięć kilometrów wyprzedzałem a skończyłem w 24:43. Na następnym ustawiłem się już bliżej 22 i było zdecydowanie lepiej i mniej wyprzedzania (tym razem skończyłem 23:57)ania102 pisze: Zupełnie nie rozumiem, skąd tyle wolnych osób w teoretycznie szybkich strefach.
podpisuje sie pod Toba katekate. scigam (tj. scigałam sie przed ciaza) sie wlasciwie tylko na malych przelajowych biegach, nie lubie masówek, tłumów ale ja nie lubię tzw. atmosfery (rozumiem jednak tych, których to kreci); ja jestem samotnicą i odludkiemkatekate pisze:dlatego nie startuję w masówkach![]()
coraz mniej przyciągają mnie zawody![]()
ale wyniku gartuluję