Biegaj z "Saska Sport" w Gorzowie Wlkp.

Awatar użytkownika
myslaw88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:51:31
Życiówka w maratonie: 3,5 h kibic.

Nieprzeczytany post

Witam,
mam pytanko do Gorzowiaków.. czy w Gorzowie można gdzieś 'zbadać' stopę na to jak pronuje?
lub w decathlonie [poznań] bo tam mam zamiar buty kupić? :niewiem:
Ewentualnie może na forum pomożecie po zdjęciach rozpoznać? buty mam starte na środku podeszwy i na zewnętrznych częściach piet więc chyba neutral co? W dziale BUTY pomocy nie uzyskałem :echech:
I run because I love it,
I love the feel of air rushing into my lungs.

Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:51
Życiówka w maratonie: 4:44

Nieprzeczytany post

Zmartwię Cię, ale ja o takich opcjach w Gorzowie nie słyszałam niestety. Aczkolwiek, mogę się mylić :hej: W Decathlonie poznańskim byłam nie raz i póki co takiej możliwości też nie było. Natomiast wiem że są czasami robione akcje w poznańskim sklepie biegowym (Swiat biegacza, sprawdzaj stronę ich). a jak nie, to na każdej większej imprezie biegowej, jak wystawiają ekspo przy odbiorach numerów startowych np. są zawsze przedstawiciele różnych marek, którzy na podstawie kilkuminutowego biegu na bieżni podają Ci różne parametry Twojej stopy.
Tomek Saska Sport
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Słuchajcie mnie 22.05.2011 na bieganiu rano nie będzie bo jestem na Mistrzsotwach Polski w Łodzi, moja żona ma komunie chrześniaczki a Agnieszka jest na Lidze Juniorów w Zielonej Górze. Czyli nas nie będzie, ale fajnie bybyło gdybyście biegali. Akcja biegania trwa dalej. Dozobaczenie 29.05.2011.
Pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja w Poznaniu, więc też odpadam. Ale to ostatni zjazd, więc od poniedziałku mam wakacje :hej: :hej: :hej: :hej: :hej: a od wtorku biegam pełną parąąąąąąą ! :hej:
Awatar użytkownika
wojt_pl
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 47:12
Życiówka w maratonie: 4:00:48

Nieprzeczytany post

Cześć,

Jeśli chodzi o pronacje, to najprostszy jest test wodny. Stajesz mokrą stopą na czystej kartce i patrzysz na odbicie. Poniżej masz cały artykuł na ten temat. Około 50% z nas ma stopę neutralną, 45% pronuje a 5% suplinuje.

Nie wiem czy czytałeś najnowszy numer biegania był tam test sklepów biegowych i diagnoza a propo ustawienia stopy w 50% sklepów była... błędna.

Ja robiłem taki test na Interun w 2009 roku - wyszła pronacja. Kupiłem buty typowo dla pronatorów i byłem z nich tak sobie zadowolony (straszne odciski od wewnętrznej strony stopy - szczególnie w lecie). Obecnie mam buty neutralne i jestem z nich bardzo zadowolony.

Możesz kupić buty neutralne a sprawę pronacji załatwić wkładką (tak robi bardzo dużp osób)

Pamiętaj, że buty które chcesz kupić muszą być wygodne od pierwszego włożenia (ale to zabrzmiało :hej: ) i takie powinny pozostać po przebiegnięciu pierwszych 10 km (tylko który sklep pozwoli Ci na takie testy?)

PS: Ja na 5 par butów trafiłem 2 z których naprawdę jestem zadowolony :)

Życzę udanego zakupu butów (może będziesz miał więcej szczęścia niż ja)

http://www.bieganie.pl/?cat=170&id=952&show=1
Obrazek
Awatar użytkownika
myslaw88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki ;)

robiłem wodne i sprawdzałem na butach biegowych, wg mnie neutral, ale wolałem fachowo potwierdzić..
Dotychczas biegałem w Kalenji ekiden 50 i jak na początkujące biegi super się biegało, no ale już amortyzacja się kończy i czas kupić kolejne/lepsze.

Nie wiem nawet czy te butki to dla neutrali były ale myślę, że tak i zastanawiam się nad kupnem kolejnych butów Kalenji bo są naprawdę porządne. Niestety z opisów nic nie można wywnioskować dla kogo to buty... czym się różni ekiden 50, 75 i 200 :niewiem: w 75 jakaś płytka jest stabilizująca więc chyba już to nie but dla neutralnej stopy (dobrze myślę?)

Wg. tego poradnika i zdartych podeszwach myślę, że powinienem kupić neutrale, a co Wy powiecie? :bum:
Obrazek Obrazek Obrazek

Z góry przepraszam, że taki temat zapodałem w nieodpowiednim dziale :tonieja:

Ps. do międzyrzecza się ktoś wybiera na 20. dziesiątkę?
I run because I love it,

Obrazek
Awatar użytkownika
wojt_pl
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

fachowcem nie jestem, więc Ci raczej nie doradzę.

Jak się zdecydowałeś na Kelanji i jesteś z nich zadowolony to kupuj Kelanji (poszczególne modele różnią się pewnie technologiami no i ceną). Amortyzacja się zużywa w każdych butach i wiadomo, że buty po 1000km nie będą się zachowywać jak nowe. Ogólnie radzę Ci wziąść swoje stare buty do Decathlonu, tam jeśli będziesz miał szczęście ktoś Ci pomoże w wyborze.

PS: moim zdaniem też neutralna
Obrazek
Awatar użytkownika
myslaw88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Podziękował :hejhej:

Edit: oo teraz dopiero skumałem, że saska to sklep, a ja tu o decathlonie... sorka.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2011, 18:01 przez myslaw88, łącznie zmieniany 1 raz.
I run because I love it,

Obrazek
paulaglinik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hejka! Witam wszystkich na forum!

Dziękuję Natalii, że uprzedziła mnie, że nie ma zajęć. Mimo to przed Watralem spotkałam Jolę i jakoś tak głupio było się rozejść, więc niby gadu gadu, ale dobiegłyśmy – potruchtałyśmy – do Wawrowa. Trasa przepiękna, pogoda wspaniała. Dziękuję serdecznie Joli za doping i rozmowę.
Wiele pozytywnych emocji i wzruszeń (hymn Polski, hymn olimpijski – ceremoniał olimpijski) dał mi i chyba innym (około 700) uczestnikom Olimpijski Bieg w Kołczynie.
Pozdrawiam. Paula
Awatar użytkownika
wojt_pl
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cześć Wszystkim.

Zapowiada się w Gorzowie rozbiegany weekend:

Sobota - Bieg Żakowski (Start 12:00), II Bieg Szlakami Jeziora Kłodawskiego (Start 16:00)
Niedziela - Cross nad jeziorem Długie

Ja startuje w sobotę na obu biegach (mam nadzieję, że przynajmniej z częścią z Was uda mi się tam spotkać)

PS:
Znalazłem taką fajną imprezkę 3 lipca w Wałczu (100km od Gorzowa) - http://www.triathlonmtb.pl. Pływanie 750m, Rower MTB 15km, Bieganie 5km... Do przygotowania zostało 6 tygodni. Może ktoś się jeszcze będzie pisał na to oprócz mnie :). Tymczasem do zobaczenia w sobotę
Obrazek
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja też się wybieram do Wałcza :hej: w sumie za Twoją namową, więc dzięki! Nie jadę tam ryalizować oczywiście, tylko dla jaj. Koleżanka ze Szczecina też się wybiera, więc stawiamy na dobrą zabawę :hej: Tylko nie mamy pomysłu jak rowery dotaszczyć tam :lalala:

W weekend też chyba w czymś wystartuję, ale nie wiem jeszcze w czym :oczko: A skąd startują te biegi? Oczywiście zapisy na chwilę przed startem pewnie?
Awatar użytkownika
wojt_pl
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ooo to widzę, że fajna impreza się kręci. Czym więcej osób tym lepiej. Mam nadzieję, że Organizator wkrótce poda więcej szczegółów.
Ja ten triathlon chcę tylko ukończyć, bo będę po nieprzespanej nocy bo 2.07 bawię się w Gdyni na Open Air.

Co do soboty, bieg żakowski startuje z I L.O., a bieg kłodawski z placu przy plaży nad jeziorem kłodawskim
Obrazek
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jesteś pewny, Wojtek, że na 12 ten bieg jest? Bo na lubuskim portalu jest link do "plakatu" :usmiech: na którym jest napisane coś o godzinie 10tej. i nie wiem !
Awatar użytkownika
wojt_pl
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

festyn zaczyna się o 10-tej ale start biegu głównego jest o 12-nastej

XVIII Bieg Żakowski im. Jerzego Cwojdzińskiego

Otwarty bieg uliczny na dystansie 5000 m. Prowadzona będzie klasyfikacja generalna kobiet i mężczyzn oraz klasyfikacja w kategoriach wiekowych. Zgłoszenia zawodników w dniu zawodów od godz. 930, start o godz. 1200.

tu masz link do strony szkoły:

http://www.zso1.edu.gorzow.pl/?view=k&lng=1&k=128&t=607
Obrazek
paulaglinik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hej! Poniżej skopiowałam z portalu biegowego komunikat:
Nastąpiła zmiana terminu 28 Biegu Chemików w Gorzowie Wlkp.. Nowa data to: 5 czerwiec (niedziela) Start do biegu na dystansie 5 km nastapi o godz. 10:00. Będzie klasyfikacja generalna, oraz wszystkie kat. wiekowe. Odbędą sie tez biegi dla szkół podstawowych i gimnazjalnych od godz. 9:00. Przewidywane są atrakcyjne nagrody rzeczowe.
I jak - w ramach treningu - wystartujemy?
Paula
ODPOWIEDZ