co dalej? prosze o rady

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

hymm... a ja prosil bym Was Michała i Ciebie Tomaszu o wypowiedzenie sie w tym temacie załozonym przezemnie na temat pulsometru
http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=8491

czy sadzicie ze FS2 jest dobrym pulsometrem jak na poczatek?
"Ci co zaufali Panu,
Odzyskują siły,
Otrzymują skrzydła jak orły,
Biegna bez zmęczenia..."
PKO
tomasz

Nieprzeczytany post

Polecam Ci to, co wkleiłem w linku. Bierz go i się nie zastanawiaj.
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nie mam zastrzezen. chyba ze masz wiecej pieniazkow to polecam ci ten nie bedziesz mial zadnych zastrzezen
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

o kurcze :| to nie dla mnie, takie cacko moge sobie kupic jak bede profesjonalista :P ale dzieki za porade :) rowniez odnosnie tego polarka fs2 :)
"Ci co zaufali Panu,
Odzyskują siły,
Otrzymują skrzydła jak orły,
Biegna bez zmęczenia..."
tomasz

Nieprzeczytany post

Sęk w tym, że to jest "zwykły" pulsomentr, który ma to, co właśnie amatorowi wystarczy.
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

sorki tomasz niebardzo czaje, mowiles o tym pulsometrze co Ty mi poradziles? bo ja sie wypowiedzialem na temat michala pulsometru, bo on jest strasznie drogi, a co do twojej propozycji to powiem tak: nie mam zbytniego zaufania do allegro, i nie moge podjac tak szybko decyzji o zakupie tego pulsometra...
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

sorki tomasz niebardzo czaje, mowiles o tym pulsometrze co Ty mi poradziles? bo ja sie wypowiedzialem na temat michala pulsometru, bo on jest strasznie drogi, a co do twojej propozycji to powiem tak: nie mam zbytniego zaufania do allegro, i nie moge podjac tak szybko decyzji o zakupie tego pulsometra...
tomasz

Nieprzeczytany post

KuBuS - ja kupiłem właśnie na allegro - i wszytsko było ok :-) i mówiłem o swoim pulsometrze, nie o tym co Michał pisał.
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

no wiec tak, temacik sie troche rozkrecil nie w te strone ;) o pulsometrze juz zalozylem temat w dziale sprzet tak samo jak i o butach... a ten temat dotyczny mojego dalszego treningu... po wielu przemysleniach i przewertowniu wielu stron forum i innych stronek o bieganiu, ulozylem sobie taki oto plan:

pon. SB - mocne (solidny trening, jak go robic sciaglem z pewnej strony, niewiem jeszcze tylko czy dam rade tyle, jak cos to sobie zmniejsze ilosc powtorzen wieloskokow itp. itd.)

sro. 25` wb2 lub kross (+5`/ 2 tyg.)

pt. 30` obw1 + P (5`/ 2 tyg.)

sob. 50` - 60` wb (10`/ 2 tyg.)

i jak? moze byc? bede go robil az do grudnia, potem zaczne 20 tyg. trening przygotowujacy do startu w zawodach. jestem poczatkujacy w ukladaniu takiego planu i mozliwe ze zrobilem jakis blad glupote lub cos dlatego Was (doswiadczonych w tych sprawach biegaczy) pytam sie czy dobry jest i moge przystapic do jego kontynuacji ewentualnie o jakies zmiany jesli cos nie pasuje... prosze o odpowiedz ;)

zdaje sobie sprawe ze jest on dosc 'lekki' ale mysle ze jak juz bedzie sie zbilzal grudzien to juz stanie sie niezle 'mocny' i o to chodzi zeby powolutku do tego darzyc :)
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ulozyles plan ale nie ustaliles celu. Po pierwsze jakie masz predyspozycje, na jakim jestes poziomie, do czego chcesz sie przygotowywac, na jakich dystatnsach startowac?? To tak jakbys sie wybieral w tatry w kapielowkach i liczyl na to ze trafisz na super pogode i akurat uda ci sie przejsc
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

hymm jakby to powiedziec... chce ustabilizowac forme? cos takiego... pierwsze zawody mam dopiero w maju wiec trudno tu mowic o jakims celu. daze do tego by stawac sie coraz lepszym i osiagnac taki poziom abym 20 tyg przed startem spokojnie mogl realizowac plan pod polmaraton, moim celem na tych zawodach (18,2 km) jest osiagniecie przyzwoitego wyniku ale glownie chodzi chyba o zaliczenie. potrafie przebiec godzine. 10 km pokonuje obw1 w czasie 55 min. ten lan ulozylem po to by stac sie wytrzymalszym... etc. etc. potrafie biec juz 60 min jak wspomniałem, chce biegac rowniez dluzej, teraz daze do 120 min biegu bez przerwy ale oczywiscie nie na gwałt, powolutku, nawet jesli mialo by mi to zajac 3 miesiace... niewiem czy wyrazilem sie jasno :) jakby co pytajcie. no i oceńcie ten moj plan czy taki moze byc? czy cos powinienem zmienic? czy dzieki temu planowi bede coraz lepszy? o to mi chodzi :)
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Za duzo chcesz wiedziec a nie masz podstaw. Powiedz mi na poczatek o co ci chodzi z tymi 20 tygodniami przeciez ty sie zarzniesz jak bedziesz realizowal 20 tygodniowy plan. Na przygotowanie formy wystarczaj 3 miesiace a reszta to tylko podtrzymywanie jakiegos tam poziomu. Narazie musisz nauczyc sie podstaw trenowania. Czyli jak ocenic obecny stan wytrenowania, jak przygotowac plan roczny, jakie mamy srodki i metody treningowe. Jak ustalic strefy wysilku i obrac cel czyli glowna impreze do ktorej sie bedziesz przygotowywal. I wtedy to ma rece i nogi poczytaj najpierw o tym i jak to przerobisz to zacznij ukladac plan, a na razie to biegaj sobie co ci sie podoba obserwuj swoj organizm zapisuj co robiles jak sie czules.i tyle na razie
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

http://biegajznami.pl/pokaz.php?id=413

to jest moj plan 20 tyg i wcale nie jest taki straszny, musze zaczac go realizowac od polowy grudnia. a do tego czasu co mam robic? BIEGAC ....no wlasnie tylko jak? zeby utrzymywac poziom ktory mam teraz i tym samym stawac sie coraz lepszy...

chyba cos niebardzo sie rozumiemy :ble: ale to co ja chetnie czytam twoje krytyczne wypowiedzi na moj temat :) bo sie tez od nich duzo ucze :) te zawody w maju beda moimi jedynymi zawodami w roku 2007 bo widzisz bede mial 17 lat a w tym wieku w moim rejonie pozwola mi wystartowac tylko w tych zawodach. jak skoncze 18 lat to sie zacznie prawdziwa zabawa :D:D:D
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mi chodzi o to zebys nie przerabial tego co wiekszosc biegaczy w naszym kraju jedni sa samymi teoretykami bez praktyki a drudzy samymi praktykami bez teori.I chce ci pokazac jak dochodzic do dobrych wnikow laczac teorie z praktyka, moze nie jestem jakims wielkim wzorem jezeli chodzi o wyniki sportowe ale troche juz osiagnalem jako sportowiec i to na wlasnych planach. Otoz proponuje ci poszukac na forum jak sie robi test zoledzia i test na maxymalne tetno i wykonac te testy najpierw na maxymalne tetno(hr max) a nastepnie test zoledzia ktory pokaze ci na jakim jestes poziomie, czego ci brakuje a co masz juz wytrenowane. A narazie sobie podaruje ten 20tyg plan.
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ