Ironman Team Poland - prezentacja zespołu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Monka, ja pływam na SGGW i Inflanckiej. SGGW jest blisko domu, a Inflancka blisko pracy. Ale ostatnio sGGW bardzo mi podpada, bo ci studenci obsidli ten basen jak - nomen omen - stonka. Wczoraj poszedłem późnym wieczorem i na torze po 5-6 osób> a w jakicvh godzinach chodzisz na Ochotę żeby było mało ludzi?
ENTRE.PL Team
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
Heniu, wzdluz czy w poprzek?
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
- gato
- Zaprawiony W Bojach
Jestem ogromnie ciekaw jak przebiegają wasze przygotowania do startu.
Może komuś uda się wykroić trochę czasu żeby opisać jak idzie trening, co się udaje zrealizować a co nie i przede wszystkim jakie nastroje panują w ITP?
Pozdrwaiam mądrze trenujących , powodzenia!
Może komuś uda się wykroić trochę czasu żeby opisać jak idzie trening, co się udaje zrealizować a co nie i przede wszystkim jakie nastroje panują w ITP?
Pozdrwaiam mądrze trenujących , powodzenia!
gato
No confundas dos tazas de te con dos tetazas!
-
- Zaprawiony W Bojach
Wlasnie , tez jestem ogromnie ciakaw . Sam trenuje
ale co najwyzej do dystansu olimpijskiego , a mysl
o treningu do "dlugiego" troche mnie przygnebia
ale co najwyzej do dystansu olimpijskiego , a mysl
o treningu do "dlugiego" troche mnie przygnebia

[i]swim - bike - run [/i]
-
- Zaprawiony W Bojach
przygotowania nie dla wszystkich z zespołu są szczęśliwe. Mifor niestety złapał kolejną kontuzję i odpuszcza, chce się dobrze podkurować, jakąś opetrację zrobić i wyremontowany może pod koniec sezunu gdzieś na krótszym dystansie z nowymi siłami wystartuje.
Reszta trenuje ile może. A że nie wszyscy moga tyle ile by chcieli to wszyscy pewnie stwierdzimy przed Ironmanem, że możnabyło wykonać więcej pracy.
W najlepszym nastroju jest chyba Leszek G., któy jast chba najlepszej myśli.
Mnie prześladuje pech. Dzisiaj znowu złapałem gumę (to już 3 raz w tym sezonie). Stało się to w środku pustkowia. Na szczęście miałem zapasową detkę, więc minuta dwie zmieniłem, sięgam po pompkę i tutaj zakląłem szpetnie, bo okoazało się, że jej nie mam. No i drałowałem w wygodnych bucikach za 2 km zaglądając do napotkanych gospodarstw i pytając o pompkę. Niestety pompka do roweru nie jest zbyt popularnym sprzętem na polskiej wsi, a już pompka końcówką do mojej dętki to wyjątkowa rzadkość.
W ostatnią niedzielę zrobiem sobi na MTB wycieczkę po astalcie dookoła Puszczy Kampinoskiej - wyszło 155km w 5:25. Ale nie powiem, że to był drobiazg. A pomyśleć, że to połowa dystansu Ironmana?
Reszta trenuje ile może. A że nie wszyscy moga tyle ile by chcieli to wszyscy pewnie stwierdzimy przed Ironmanem, że możnabyło wykonać więcej pracy.
W najlepszym nastroju jest chyba Leszek G., któy jast chba najlepszej myśli.
Mnie prześladuje pech. Dzisiaj znowu złapałem gumę (to już 3 raz w tym sezonie). Stało się to w środku pustkowia. Na szczęście miałem zapasową detkę, więc minuta dwie zmieniłem, sięgam po pompkę i tutaj zakląłem szpetnie, bo okoazało się, że jej nie mam. No i drałowałem w wygodnych bucikach za 2 km zaglądając do napotkanych gospodarstw i pytając o pompkę. Niestety pompka do roweru nie jest zbyt popularnym sprzętem na polskiej wsi, a już pompka końcówką do mojej dętki to wyjątkowa rzadkość.
W ostatnią niedzielę zrobiem sobi na MTB wycieczkę po astalcie dookoła Puszczy Kampinoskiej - wyszło 155km w 5:25. Ale nie powiem, że to był drobiazg. A pomyśleć, że to połowa dystansu Ironmana?
ENTRE.PL Team
- Murat
- Zaprawiony W Bojach
PAwle-a jakie szacunkowo czasy planujesz w poszczególnych "bojach" Ironmana?Jaką /okrągłą?/ godzinę masz zamiar złamać w zawodach?Czy jest jakiś najlepszy wynik Polaka w Ironmanie?
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- gato
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki za wieści z teningowych bojów.
Pewnie im bliżej terminu zawodów tym więcej wątpliwości co do stanu przygotowań.
Jestem z Wami mentalnie i na każdym treningu kiedy mam chwile słabości, pocieszam się że Iron Man majaczy jeszcze w nieokreślonej przyszłości.
Jakoś tak samo się zrymowało
Trzymam kciuki za cały zespół...
Pewnie im bliżej terminu zawodów tym więcej wątpliwości co do stanu przygotowań.
Jestem z Wami mentalnie i na każdym treningu kiedy mam chwile słabości, pocieszam się że Iron Man majaczy jeszcze w nieokreślonej przyszłości.
Jakoś tak samo się zrymowało

Trzymam kciuki za cały zespół...
gato
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie wiem Murat jaki jest rekord Polski w Ironmanie. Niewiele mam informacji o wynikach Polaków. Może to też wynika z tego, że jestem w triatlonie "nuworyszem", bo pierwszy raz wystartowałem w Górznie w zeszłym roku i nie znam środowiska. Od Piotra Kleszczyka wiem, że w zeszłym roku we Frankfurcie wystartowało 4 Polaków:
Majchrzakowski Andrzej POL 58 Toruń 9:17.04,2
Klaszczyk Piotr POL 64 Gryfice 11:34.25,9
Wiśniewski Piotr POL 77 Toruń 12:44.37,1
Pytlewski Jan POL 65 Wrocław 15:14.03,2
Poza wynikiem Janka (sorry Janek) wszystkie pozostałe wyniki budzą respekt, zwłaszcza mastersa Andrzeja, bo jechać 180km rowerem z prędkością ponad 35km/h i potem przebiec maraton w 3:11 to coś co mi się nawet nie śni, a facet miał 44 lata.
Moje plany to Kona
. No, tak było na jesieni, ale teraz czym bliższy termin zawodów tym bardziej sobie uświadamiam, że zbyt wiele mi brakuje. Pół biedy z bieganiem, bo to moja mocna strona, ale ledwo pływam kraulem (plan 1:20) i za słabo roweruję (plan: 6:00), co daje jakieś 11 godzin. Gdyby mi się udało coś z tego urwać to byłbym wielce zadowolony.
Zresztą Ironman to Ironman i nawet moje plany na bieg (3:17) mogę się okazać zbyt optymistyczne, bo nei biegłem jeszcze maratonu po godzinie pływania i 180 na rowerze
.
Majchrzakowski Andrzej POL 58 Toruń 9:17.04,2
Klaszczyk Piotr POL 64 Gryfice 11:34.25,9
Wiśniewski Piotr POL 77 Toruń 12:44.37,1
Pytlewski Jan POL 65 Wrocław 15:14.03,2
Poza wynikiem Janka (sorry Janek) wszystkie pozostałe wyniki budzą respekt, zwłaszcza mastersa Andrzeja, bo jechać 180km rowerem z prędkością ponad 35km/h i potem przebiec maraton w 3:11 to coś co mi się nawet nie śni, a facet miał 44 lata.
Moje plany to Kona

Zresztą Ironman to Ironman i nawet moje plany na bieg (3:17) mogę się okazać zbyt optymistyczne, bo nei biegłem jeszcze maratonu po godzinie pływania i 180 na rowerze

ENTRE.PL Team
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
Sorry Pawel ale wg mnie KAZDY kto ukonczyl Ironman budzi respekt.Quote: from PAwel on 7:04 am on May 3, 2004
Poza wynikiem Janka (sorry Janek) wszystkie pozostałe wyniki budzą respekt
(Edited by lezan at 12:48 pm on May 3, 2004)
If God invented marathons to keep people from doing anything more
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o najlepszego polaka do znam Grzegorza Zgliczyńskiego obecnie mieszkajacego na stałe w stanach, startował ponad 20 razy w triathlonie na długim dystansie. Imiennie zapraszany był na Ironman Embrun, najlepszy jego wynik jaki udało mi się znaleśc to z roku 91 Holandia .
8:41:37
(Edited by Bodek at 5:18 pm on May 3, 2004)
8:41:37
(Edited by Bodek at 5:18 pm on May 3, 2004)
Bogdan Sądel
Pulsar Sport
Pulsar Sport