Puchar Polski

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Czaszka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

I słusznie, Puchary tak własnie wyglądają. Jak ludzie z zagranicy wytrzaskają jakieś zawody to chwała im za to, zgarniają fanty, ale nie punkty w PP. Punkty zawsze są dla lokalsów. Pozdro Czacha. PS.  A tak na na marginesie to wszyscy dobrze wiemy, ze zagranica nie przyjeżdza po punkty, tylko po nagrody. Mistrzu, a jak znów powiesz, że się wymadrzam to Cię zleje.
New Balance but biegowy
MichalTPLUS
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wymądrzasz się jak zwykle i jak zwykle poniżej poziomu na którym ludzie dyskutują na forum biegania (dlaczego nie jestem zdziwiony?).
Teraz twoja kolej - spełnij obietnicę, najlepiej publicznie...
P.S. Możesz nie silić się na odpowiedź. Od tej chwili moje riposty rezerwuję sobie dla godniejszych adwersarzy, którzy chcą rozmawiać, a nie - nieudolnymi wycieczkami osobistymi - leczyć swoje kompleksy
Michał Kiełbasiński
WiechoR
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Spokojnie, koledzy, spokojnie. Już w sobotę zamiast pisać będziemy mieli przyjemność sprawdzić się na trasie. Jedni oczywiście będą mieli na celu wygranie, inni dokopanie komuś tam a jeszcze inni będą chcieli ukończyć rajd, bo np. na ostatnim rajdzie pomylił im się wschód z zachodem. Najważniejsze to, to, że znowu będziemy wszyscy ruszali z nadziejami na coś tam a życie będzie niestety okrutne dla wielu z nas. Dziś dla jednych innym razem dla drugich. Cieszę się, że spotkam jednego i drugiego z adwersarzy. Hej do zobaczenia już jutro.
WiechoR
Czaszka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Trochę się jednak wysilę, bo sprawa wymaga wyjaśnienia. Po pierwsze nie zamierzam się z nikim bić, bo już czas jakiś temu z tego wyrosłem, a zlanie kogoś nie oznacza bijatyki tylko zignorowanie. W tym konkretnym przypadku jest miedzy mną i Michałem jedność, zlewamy się wzajemnie i to tyle w tym temacie. Po drugie, co do PP. Moja propozycja, aby stworzyć PP, którą jakiś czas temu przedstawiłem na tym forum była wynikiem pojawienia się sporej ilości rajdów AR w naszym kraju. Okazało się, ze inni myślą podobnie i maja na tyle zapału aby się tym zająć. Dzięki temu jest szansa, że o rajdach stanie się głośniej, co przysłuży się imprezom.  Bazowanie na PP w innych dyscyplinach jest poprawne, po co wyważać otwarte drzwi. Wydaje się, ze w tym roku Puchar będzie roboczy, wszystko się podogrywa, organizatorzy zawodów wypracują wspólne reguły, które pod koniec roku można będzie zawrzeć w Regulaminie   PP w AR. Kolejna moja propozycja, która wydaje się naturalna po stworzeniu PP, to zarejestrowanie związku. Związków u nas w kraju dostatek, i każdy z nich próbuje wyrwać kawałek z ciasteczka pod nazwą pieniądze. Pytanie brzmi, czy taki związek jest potrzebny? W dalszej perspektywie wydaje się, ze tak. Związek lub jakieś inne ciało, przyznawał by imprezą rangę PP, występował by jako reprezentant środowiska, a mając osobowość prawną miałby szanse na wyrwanie kasy od Państwa. Tylko komu chciałoby się tym zająć i za zupełną darmochę przecierać szlaki urzędnicze?  I czy jest sens? To by było na tyle. Czacha.
ODPOWIEDZ