10 najlepszych Parkrun na Świecie wg The Guardian. Cieszyn ?

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

@ Sghjwo: Zdeponuj gdzieś tę deklarację dla swoich wnuków. Będą cię, nomen omen, ciepło wspominać i na pewno znajdą kilka gorących słów na określenie twojego dziedzictwa ;-)
@ KrzysiekJ: Byłem. Gdyby był położony kilkadziesiąt stopni dalej od równika i gdybym lubił duże miasta, to by mi się podobało.
@ Adam: dzięki
PKO
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Ja niestety jeszcze tam nie byłem.
Pooglądałem trochę zdjęć i miasto bardzo mi się podoba.

Jak będzie okazja, to jakiś egzotyczny parkrun w dużej wilgotności chętnie zaliczę.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przynajmniej nie będziesz mógł powiedzieć, że nie doradzałem lepszego zagospodarowania czasu i pieniędzy ;-)
Snowblind
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4H28M

Nieprzeczytany post

To może się wypowiem, bo jestem prawie z Cieszyna i mam kilkadziesiąt biegów na Parkrun Cieszyn na koncie :).
Mamy dużo gości z innych lokalizacji, na szybko kojarzę oprócz bliskich lokalizacji typu Katowice, Tychy, Kraków, Chrzanów, także gości z Wielkiej Brytani i Australii :) i faktycznie przyciąga ludzi to, że jest to trasa przez dwa kraje. Trasa przebiega w całości wzdłuż rzeki granicznej Olzy na terenie parku co niewątpliwie ma swój urok i wizualnie jest bardzo ładna. Możliwość przejścia się do Czeskiego Cieszyna na knedle i smażony ser już po biegu też z tego co słyszałem od naszych gości ma znaczenie :) Jako ciekawostkę dodam że organizowany co rok Foruna bieg 10 km przebiega również przez dwa kraje a trasa dość mocno pokrywa się z biegiem Parkrun także zapraszamy :)
Osobiście ja byłem pod wrażeniem lokalizacji Parkrun Gdańsk ale to pewnie dlatego że morza na co dzień nie mam :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ