Komentarz do artykułu Retro running

Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Logadin pisze:Rolli - ale jeżeli kilka firm produkuje but który Ci leży, to wtedy fajne są wszelkie wartości dodane. I tak samo powinno się wskazywać na negatywy. I to nie tylko przy zakupie obuwia.
Tak, ale brak numeru telefon nigdy nie byłoby jakimś moim kryteriem nie kupowania butów, które chce nosić. I prawdopodobnie 99,9% kupujących buty tez nie.

Albo juz patrzyłeś kiedys na internetowa strone, jak kupowałeś, czy jest numer czy nie... juz nie mówiąc, czy ktokolwiek tam zadzwonił.

Dla mnie to zwykle bicie piany przez Roberta.
PKO
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sam brak akurat mnie nie raził. Co mnie bardziej zraziło to to, że Robert akurat głośno o tym krzyczy i to od dawna. Dodatkowo bieganie.pl jest z Asics powiązane, więc nie byłoby problemu im to zakomunikować, a nam napisać po prostu "Sprawa jest juz znana. Zgłoszona do centrali. postarają się coś z tym zrobić". Takie zwykłe pokazanie, że coś chcą z tym zrobić i poinformowanie potencjalnych klientów "patrzcie, słuchamy". Ot tyle.
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:A jak mi sie cos nie podoba, to zaniosą do handlarza z powrotem i go "zwyzywam", bo on jest dla mnie pośrednikiem danej firmy.
Gdybasz.
Biegalem w butach Asics, ktore kupilem w USA, i po pewnym czasie mialem z nimi drobny problem. A nie moglem zaniesc ich do sugerowanego przez Ciebie handlarza, bo znajdowal sie on na innym kontynencie (i buty zasadniczo byly w porzadku). A chcac pozbyc sie irytujacej niedogodnosci, probowalem skontaktowac sie w tej sprawie z tutejszym oddzialem japonskiej spolki. W koncu - wydawalo mi sie - po to m.in. zaplacilem drozej za wyrob firmy z dlugimi tradycjami, aby moc oczekiwac wyzszej jakosci obslugi, anizeli od produktu kategorii "no-name".

I co mnie nadzwyczaj zadziwilo - okazalo sie, ze kontakt nie jest to mozliwy. Jako JEDYNA znana mi swiatowa korporacja, Asics w Polsce uniemozliwia nabywcom ich produktow kontakt z firma. Na pewno od ponad 4 lat (przypuszczam ze wczesniej tez tak bylo), nie podaja na stronie www telefonu do siebie, ani adresu e-maila, mimo ze w Europie Zachodniej (m.in. u Ciebie w Niemczech) udostepniaja te dane - jak rozumiem, tamtejszym nabywcom te informacje sa potrzebne? AFAIK, rowniez na polskim rynku jest to jedyna marka sprzetu sportowego, ktora ukrywa te dane.

I stad moja sugestia - aby moze zastanowic sie, czy kolejne buty do biegania koniecznie musza miec logo Asics.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ