Wkładki do butów

chmiel
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49 min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze: Widziałem już fizjoterapeutów, którzy od robienia wkładek na całe życie przeszli do zalecania butów bez usztywnień. Ale co kto woli.
coś gdzieś? jakieś konkrety?? czy tylko na zasadzie "gdzieś słyszałem że tak się zaleca" (nie ma złośliwości w tym zdaniu, żeby nie było :P ).

Chętnie zapoznam się z materiałami które mówią o leczeniu płaskostopia poprzez chodzenie w butach z cieńszą podeszwą.

Wkładki są drogie, ale pomagają- jeżeli można się ich pozbyć, jestem za.
Jan123 pisze:Chłopaki trochę czytam co drugi post i nie jestem pewien ale 90% was poleca wkładki czy nie?
Można zrobić ankietę tu na forum ile za ile przecie
Ja jestem zwolennikiem wkładek, ale nie takich z "marketu" choćby i biegowego, ale dalej marketu i to tylko w przypadku, kiedy ich faktycznie potrzebujesz. Polecam pójść do ortopedy który wyrabianiem wkładek się zajmuje. Zeskanuje Twoją stopę i oceni wadę stopy. Może się okazać, że wkładki nie są dla Ciebie?? Wtedy szkoda kasy ;)

spersonalizowane wkładki to koszt ok 200-300 zł.
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

chmiel pisze:
Kangoor5 pisze: Widziałem już fizjoterapeutów, którzy od robienia wkładek na całe życie przeszli do zalecania butów bez usztywnień. Ale co kto woli.
coś gdzieś? jakieś konkrety?? czy tylko na zasadzie "gdzieś słyszałem że tak się zaleca" (nie ma złośliwości w tym zdaniu, żeby nie było :P ).

Chętnie zapoznam się z materiałami które mówią o leczeniu płaskostopia poprzez chodzenie w butach z cieńszą podeszwą.
Np. Dr. Irene Davis PhD, PT (Director of the Running Injury Lab, University of Delaware) w 2010r. mówiła o tym trochę tu:
link 1
link 2
Jeśli chcesz czegoś do przeczytania, to musisz sobie wyszukać. Punkt zaczepienia już masz.
chmiel
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49 min

Nieprzeczytany post

Ok, dzięki.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ