HME 2017 Belgrad

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Niesamowite, jak żyję to nie pamiętam takich akcji Piękne podsumowanie w sztafetach. To co ta dziewczyna pobiegła na trzeciej zmianie to klękajcie narody.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

Też jestem w szoku :) Brawo nasi!
Faktycznie sadziła niezłe susy - może być z niej pociecha w przyszłości.
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
rufuz

Nieprzeczytany post

BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Adam, az łzy stanęły mi prawie o oczach, oczywiście z radości :ble: Mozna byc tylko dumnym, dumnym. Wielkie brawa dla wszystkich zawodników, za to ze dzięki Wam choc na chwile można byc z czegoś rzeczywiście dumnym.
BRAWO, BRAWO, BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alez mi to daje dodatkowego "kopa", motywacji do treningów :ble: :ble: :ble: Cos niesamowitego.
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ależ przyjemnie się ogląda takie medalobranie. :hej:
Żeby jeszcze Serbowie lepiej sobie radzili z realizacją, to byłoby super. :lalala:
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

b@rto pisze:Jestem ostro w szoku. Dominacja!
Naprawdę? A z kim mogliśmy przegrać?
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niestety, to jest ta iluzja ME - na stadionie czy hali - szczególnie w biegach.

Doraźne emocje, oczywiście, jak najbardziej. ;)

W obu sztafetach - 3. zmiany wymiotły.
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
b@rto pisze:Jestem ostro w szoku. Dominacja!
Naprawdę? A z kim mogliśmy przegrać?
No, z trzydziestoma paroma reprezentacjami.
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kszczot - wystarczyłby mały błąd w taktyce i zamiast złota - srebro/gorzej. Lewandowski tak samo, Sofia tak samo - to były dość odważne wg mnie taktyki - chłopaki trzymali się z tyłu i musieli być mocni. Sofia od początku praktycznie w czołówce - mogło jej zabraknąć mocy. Sztafety - tu zawsze jest opcja na błąd, upuszczenie pałeczki, cokolwiek.

Francuzi, Brytyjczycy mogli nam zagrozić. No już nie ma co Adam mówić, że była tylko Polska i długo, długo nic.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

b@rto pisze:Francuzi, Brytyjczycy mogli nam zagrozić. No już nie ma co Adam mówić, że była tylko Polska i długo, długo nic.
Słuchajcie, ja naprawdę doceniam robotę jaką robią zawodnicy, wiem ile tyrają, super, że wygrywają.
Cieszę się z życiówek (w dłuższych biegach chyba tylko Sofia zrobiła, ale ona na hali 1500m od dawna nie biegała).

Słucham właśnie konferencji w TVN24, słuchałem dziennikarki która nie mogła się nadziwić naszym sukcesem.
Ale my, choćby tutaj na forum jesteśmy trochę lepiej zorientowani i wiemy jakie są realia.
Wygraliśmy z młodzieżowcami, inne kraje przysłały przecież 20-21 latków, seniorom dały odpocząć po Igrzyskach a przed Mistrzostwami Świata.
Jedyny mocny punkt to Laura Muir, z którą oczywiście Sofia nie miała szans (mam nadzieję, że za jakiś czas będzie miała).
Na 800m mężczyzn pewnie bylibyśmy w stanie obsadzić całe podium.
W każdym razie w biegach, nie wiem jak w innych konkurencjach.
Głupio jest mi się cieszyć z ze zwycięstwa jakie osiągnęliśmy dlatego, że inni byli po prostu słabi.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
b@rto pisze:Francuzi, Brytyjczycy mogli nam zagrozić. No już nie ma co Adam mówić, że była tylko Polska i długo, długo nic.
Słuchajcie, ja naprawdę doceniam robotę jaką robią zawodnicy, wiem ile tyrają, super, że wygrywają.
Cieszę się z życiówek (w dłuższych biegach chyba tylko Sofia zrobiła, ale ona na hali 1500m od dawna nie biegała).

Słucham właśnie konferencji w TVN24, słuchałem dziennikarki która nie mogła się nadziwić naszym sukcesem.
Ale my, choćby tutaj na forum jesteśmy trochę lepiej zorientowani i wiemy jakie są realia.
Wygraliśmy z młodzieżowcami, inne kraje przysłały przecież 20-21 latków, seniorom dały odpocząć po Igrzyskach a przed Mistrzostwami Świata.
Jedyny mocny punkt to Laura Muir, z którą oczywiście Sofia nie miała szans (mam nadzieję, że za jakiś czas będzie miała).
Na 800m mężczyzn pewnie bylibyśmy w stanie obsadzić całe podium.
W każdym razie w biegach, nie wiem jak w innych konkurencjach.
Głupio jest mi się cieszyć z ze zwycięstwa jakie osiągnęliśmy dlatego, że inni byli po prostu słabi.
Adam, mylisz sie. Bardzo duzo zawodnikow, ktorzy byli w Rio byli tez na EM...
Niestety Ty wycofujesz sie z biegow zawodowych i koncentrujesz sie na amatorskich. Ja rozumie twoja decyzje, ale to nie znaczy, ze wszyscy musza isc ta droga.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:Niestety Ty wycofujesz sie z biegow zawodowych i koncentrujesz sie na amatorskich. Ja rozumie twoja decyzje, ale to nie znaczy, ze wszyscy musza isc ta droga.
Ale czy ja kogoś do czegoś zmuszam?
I na czym polega to "wycofywanie się" ? Że nie ma relacji z tego typu imprez czy że nie ma relacji z treningów wyczynowców czy wywiadów z nimi?
Awatar użytkownika
faraon828
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:48,30
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wygraliśmy z młodzieżowcami, inne kraje przysłały przecież 20-21 latków
Poważnie? A myśmy kogo przysłali?! Sofia, Konrad Bukowiecki, Ewa Swoboda, Przemysław Waściński to ile mają lat?
Podważanie sukcesów lekkoatletów jest delikatnie mówiąc niesmaczne i do tego niesprawiedliwe.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ja nie podważam sukcesów tylko nie lubię bicia piany jakimi to jesteśmy mocarzami. Świetny przykład to Amsterdam 2016, pierwsze miejsce w klasyfikacji medalowej. A na Igrzyskach w Rio czwarte miejsce wśród krajów europejskich.
Żeby było jasne, ja nie chce umniejszać sukcesów a jedynie sprowadzać je do właściwej skali. Mam raczej pretensje do tych, który je powiększają, bo potem można mieć wrażenie, że ja coś umniejszam, że jestem przeciwko zawodnikom itd.

Co do tych 20latkow to myślałem o konkurentach Adama i Marcina:
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zupełnie zgadzam się z Adamem, a na potwierdzenie wklejam link do świetnego tekstu Marcina Nagórka:

http://www.magazynbieganie.pl/kiepski-s ... kow-w-hme/

przez 3 dni kibicowałem naszym, walcząc jak lew o pilota z córkami ;) i jaram się sukcesami, ale warto znać proporcję i kontekst...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
faraon828
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:48,30
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ciekawa analiza Nagórka, ale żeby zaraz brać ją jako argument umniejszający sukces Polaków na HME, to średnio to rozumiem.

Marcin pisze na początku o tym, że nasze medale zawdzięczamy chociażby walce z dopingiem...No i? W jaki sposób to ma być argument cokolwiek kontestujący? Rozumiem, że jeśli dopingowicze wystąpiliby na mistrzostwach to wtedy sukces Polaków byłby bardziej obiektywny, tak?

W drugim akapicie M.N. odwołuje się do sytuacji w biegach i pisze o tym, że Europa na tle świata niedomaga. No i? Ale czy ktoś twierdzi, że Polska jest lekkoatletycznym mocarstwem w skali globu?! Nie. W Europie jesteśmy od pewnego czasu bardzo mocni i to już nie nasza wina, że Europejczycy biegają wolniej niż Afryka, czy Ameryka.

W Europie jesteśmy silni na hali i na otwartym stadionie - takie są fakty. A jak ktoś chce z nimi dyskutować to śmiało, tylko że to mało dżentelmeńskie, nieuczciwe i po prostu dziwne.
ODPOWIEDZ