Adidas Response vs Glide i zakup na allegro

marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

b@rto pisze:Zakładając że są to podróbki, to czy boost nadal jest boostem (doskonała podróbka, możliwe najbliżej oryginału) czy po prostu na zewnątrz jest tylko faktura "styropianu" a w środku jakaś zwykła pianka EVA.
Tego to chyba nikt nie wie poza Chińczykami. Może to być po prostu lewy towar z tej samej fabryki i będzie ok, może być jakiś odrzut z partii produkcyjnej z wadami (który zamiast być zniszczony poszedł "bokiem"), może być jakiś II gatunek, ale równie dobrze może to być zwykły chłam, który po prostu podobnie wygląda.

A do tego - boost jak boost - ot pianka, w butach treningowych nawet jak będzie podróba to co? Ważne żeby startówki były ok. Gorzej, że może być cholewka kiepska, szycia/kleje słabe i but Ci się szybko rozwali.
biegam ultra i w górach :)
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A do czego ci ten boost potrzebny? Jeśli EVA ci cokolwiek przeszkadza, to można kupić buty z mniejszą warstwą EVA. Od razu masz szerszy wybór, niż tylko Adidasa, i nie jesteś zmuszony do kupowania niepewnego towaru.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

b@rto pisze:Tak przeglądam to allegro i mam sporo wątpliwości do oryginalności tych butów... Glide 7 - niektórzy sprzedawcy maja po 100 par w popularnych rozmiarach. Kontenerami to sprowadzali z Chin czy jak? Ceny też... 230-250 zł - rozumiem, że sklep musi zarabiać i ma wyższe ceny ale jak w takim razie zarabia taki sprzedawca na Allegro?
Sprzedaje na allegro ( inna branża ) i to co wpiszesz przy wystawianiu aukcji a rzeczywistość w magazynie to dwie różne rzeczy ;)
ps. 100 ładniej wygląda ;)
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie chodzi o to, że mi przeszkadza, tylko że jak płacę za boosta to chcę żeby był. Mogę kupić Kalenji One za 50 zł, tam też jest pianka.
Właśnie chyba dla tej "jakości" cholewki, klejenia dopłacę i wezmę z Decathlonu. Tam przynajmniej jak klej puści czy jakieś szycie się rozejdzie to z reguły pozytywnie rozpatrują reklamację.
Awatar użytkownika
Arasso
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kiedyś EVA była super hiper wynalazkiem, a teraz już jest zwykła? A GEL już jest zwykły czy nadal jest super? Ten cały boost też jest zwykły, tylko ma dorobioną olbrzymią marketingową otoczkę. Ceny wyjściowych tych butów rzędu 500-600 zł nawet nie ma co komentować... Na głowę musiałbym upaść by zapłacić tyle za buty, nawet z tym "wypasionym" styropianem. Żeby nie było - mam dwie pary boostów (Energy i Boston) ale obie pary kupione na solidnych przecenach. 200-250 zł to są normalne ceny adekwatne do jakości wykonania i zastosowanych technologii w tych butach.
"Life can pull you down but running will always lift you up."
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Naprawdę mi nie chodzi o to czy lepszy jest Boost czy najkowa poduszka czy Eva tylko o to, że jak kupuję Adidasa to ten Boost ma być a nie tylko ma sprawiać wrażenie, że jest. Analogicznie w najku ma być poduszka a nie wszystko jedno. Temu takie mam wątpliwości czy buty na allegro są oryginalne. A co do cen wyjściowych - mam takie samo zdanie, dlatego szukam w cenie poniżej 300 zł i np. Glide 7 ale z pewnego źródła.
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

Tutaj przydaje się polowanie w dużych, sprawdzonych sklepach biegowych w momencie kiedy mamy wyprzedaże 50-70% ew. czatowanie w Outlecie Adidasa. Nie przypuszczam, żeby sklepbiegacza czy inny runnersclub mogły pozwolić sobie na "podróbkę".

Zakładajac, że na takich towarach sam sklep ma 40-50% marży a dystrybutor też moze dać rabat...ceny na poziomie 200 pln są realne nawet z jakimś zyskiem.

Ostatnio w Outlecie za 199pln kupiłem Rocket Boosty, za 249 były Response , 299 pln - Supernova Glide , Supernova Sequence jakoś taniej.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

b@rto pisze:... dopłacę i wezmę z Decathlonu.
Skoro musisz, to pewnie kupisz teraz u Francuzow. Jednak jesien nie jest dobrym czasem na kupowanie sprzetu sportowego - sprzedawcy nie maja specjalnego bodzca na pozbywanie sie tego co maja.

Jesli wiesz ze lubisz biegac, bedziesz chcial to robic za rok, dwa - i jak zdrowie pozwoli rowniez za lat piec - to wg mnie dobra praktyka jest kupowanie butow nie wtedy gdy sa potrzebne, lecz kiedy sa tanie. Tak aby ciagle miec w rezerwie nowa pare czy dwie.

W Polsce najlepszym okresem na kupowanie butow biegowych jest styczen / luty oraz lipiec / sierpien - sklepy MUSZA pozbyc sie "starych" modeli, bo na horyzoncie sa juz statki z Chin i Wietnamu, zaladowane kontenerami z "najmodniejszymi nowosciami sezenu", ktorym trzeba zrobic miejsce na polkach. A ze magazyny nie sa z gumy, to posiadany juz asortyment wyprzedawany jest w racjonalnych cenach.

Bez wiekszego problemu mozna wtedy trafic za 200-250 PLN buty, ktore pol roku wczesniej kosztowaly w 400-500 PLN.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

dokładnie, w styczniu kupiłam na zalando glide7 za 170 :oczko:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

katekate pisze:dokładnie, w styczniu kupiłam na zalando glide7 za 170 :oczko:
Dziewczyńskie zawsze są taniej.
W outletach też.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

jak ktoś ma nietypowy "rozmiar", to i w dziewczyńskich będzie biegał :hahaha:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ