"Bieganie metodą Danielsa"
- Daniell
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 43
- Życiówka w maratonie: 3:41
Po Danielsie kupiłem pfitzinger maraton zaawansowany.guanczano pisze:a którąz tych pozycji najbardziej polecacie? i czy w normalnej księgarni też te pozycje znajdę ?:)
Bardzo dobra książka. Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości co i jak powinno się robić optymalizując się pod maraton.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:12:53
- Kontakt:
Maraton Zaawansowany i Bieganie Metodą Danielsa są świetne, łatwo się czyta, są dobrze przetłumaczone no i oczywiście co najważniejsze - w przystępnej formie jest zebrana wiedza odnośnie przygotowań do maratonu.Daniell pisze:Po Danielsie kupiłem pfitzinger maraton zaawansowany.guanczano pisze:a którąz tych pozycji najbardziej polecacie? i czy w normalnej księgarni też te pozycje znajdę ?:)
Bardzo dobra książka. Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości co i jak powinno się robić optymalizując się pod maraton.
Z książek, które mogą się przydać, ale nie są stricte o bieganiu, poleciłbym też Wagę Startową Matta Fitzgeralda. Pomaga dowiedzieć się jak zoptymalizować wagę.
Jeśli chodzi o biografie to Maratończyk Rodgersa jest zdecydowanie najlepszy z tych, które czytałem ale "14 Minut Salazara też jest bardzo dobre.
- mackris
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 43:04
- Życiówka w maratonie: 4:07:00
A "Maratończyk" Williama Goldmana?
Też jest świetny.
Też jest świetny.
...Myślę, że dam radę przebiec ten wyścig, to tylko o 2 dni dłużej. 5 dni. Biegałem za owcami przez 3 dni... Cliff Young