Komentarz do artykułu W poniedziałek startuje Boston Marathon!

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

adam1adam pisze:Ma ktoś więcej informacji o Dulibie (Białoruś) , kilka lat temu wygrała
w Stanach maraton zgarniając sporą sumę $ , cikawe czy ma jakieś szanse?
Swego czasu w Kościanie na półmaratonie ją widziałem i była przede mną http://koscianskipolmaraton.pl/files/35 ... n_OPEN.pdf
Rozwój zawodniczki niesamowity.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
New Balance but biegowy
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mily, polski akcent

Dorota Gruca zdobyla drugie miejsce w kategorii wiekowej kobiet 40-44 z czasem 2:48:49.
Dorota trenuje w New Mexico, USA, ale reprezentuje Polske.
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
adamwiniarski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 38:15
Życiówka w maratonie: 03:13:29

Nieprzeczytany post

dobrze, że odległość między startem a metą przekracza połowę dystansu, bo w przeciwnym razie wyszedłby tylko półmaraton co najwyżej :hahaha:
Awatar użytkownika
YorickG
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:49:54

Nieprzeczytany post

jakub738 pisze:Myslalem ze sobie poogladam a tu lipa.
Chyba pierwszy raz się tak zdarzyło. Ja zawsze u nich oglądam (ostatnio Rotterdam) i przez tydzień mieli zajawkę że będzie LIVE i w ostatniej chwili wyłączyli. Może chodziło o jakieś licencje. W tym roku NBC Sports zrobiło płatny stream online a na CBS Boston można było oglądać tylko z IP z Nowej Anglii. Nawet zmiana na dns/vpn z USA nie przepuszczała :/ więc został oficjalny link ze strony maratonu. Na SKY Sports od 1-5 też nie było niestety.

Możliwe że na eversport.tv pojawi się w archiwum za jakiś czas.
5k: 0:23:07 - Warsaw Track Cup
10k: 0:46:34 - VII Bieg GPW - Mokotów
HM: 1:48:11 - II BMW Półmaraton Praski 2015
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

adamwiniarski pisze:dobrze, że odległość między startem a metą przekracza połowę dystansu, bo w przeciwnym razie wyszedłby tylko półmaraton co najwyżej :hahaha:
Jestem w stanie wyobrazić sobie 100km ultramaraton na 400m bieżni, gdzie odległość startu od mety nie może przekraczać 200m. W Maratonie Paryskim, w którym biegłem w poprzedni weekend start i meta były prawie w tym samym miejscu (po przeciwnych stronach łuku triumfalnego), a mimo to dystans biegu wynosił ile miał wynosić.
wojcini
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 37:45
Życiówka w maratonie: 3:03:34

Nieprzeczytany post

Czy ktoś z Was wie jaki czas wystarczal żeby się dostac do Bostonu w kat M 40-44? Wiem, że limit to 3:15 ale gdzieś czytałem, że miejsce dawało 3:14.
Nie mogę tego znaleźć w necie, a każda sekunda może mieć znaczenie ;-)
Wiem, wiem w tym roku może być to 3:12 albo 3:13 więc gwarancji nie ma, mimo wszystko będę wdzięczny za info.
M
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wojcini pisze:Czy ktoś z Was wie jaki czas wystarczal żeby się dostac do Bostonu w kat M 40-44? Wiem, że limit to 3:15 ale gdzieś czytałem, że miejsce dawało 3:14.
Nie mogę tego znaleźć w necie, a każda sekunda może mieć znaczenie ;-)
Wiem, wiem w tym roku może być to 3:12 albo 3:13 więc gwarancji nie ma, mimo wszystko będę wdzięczny za info.
M
Z tego co wiem, w większości przypadków legitymowanie się czasem BQ oznacza kwalifikację. W regulaminie jest punkt o tym, że akceptują najszybszych poniżej standardu aż do zapełnienia się wszystkich miejsc, ale to tylko takie zabezpiecznie na wszelki wypadek - jak smigasz 3:14:59 powinieneś się dostać.

Edit: Jednak nie mam racji. Trzeba było się wykazać czasem o minutę i dwie sekundy poniżej BQ. Szczegóły tutaj.
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Zalezy od roku, w zeszlym byla to 1:09 lepiej niz BQ, w 2013 1:16 itp. Wiec dobrze miec z 2 minutowy zapas. Wszystko zalezy ile maja aplikacji i jak szybcy sa aplikanci i system rejestracji jest falowy, az do wyczerpania limitu.
Wiem, ze sporo ludzi protestowalo w BAA, ze BQ to czas kawlifikacyjny i kazdy z tym czasem powinien sie lapac, ale sa nieugieci.
Jest to maraton jak zaden inny. Zaliczylam kilka razy, wczoraj rozdawalam medale finiszowe, dalej jestem na haju :hahaha:
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
Awatar użytkownika
YorickG
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:49:54

Nieprzeczytany post

Na YT jest cały do obejrzenia, jeśli ktoś ma ochotę

https://www.youtube.com/watch?v=x-s2pEFM9m0
5k: 0:23:07 - Warsaw Track Cup
10k: 0:46:34 - VII Bieg GPW - Mokotów